son zamanlardaki video izlenmelerinin düşük olması

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

goktug.alp

Profesör
Destekçi
16 Nis 2018
574
495
1,470
ZONGULDAK-KKTC
Marka
Jeep
Bu araçlar çok ütopik, Ferrari test etmek bile bunların pek çoğunun temizini test etmekten daha kolaydır. Pek çoğu ancak hastasının bileceği, halk için bir şey ifade etmeyen modeller. Keşke çekilseler ama ciddi anlamda 2. el değeri olan araçları test etmek bence daha mantıklı.
evet haklısınız, örneğin peynir ekmek gibi satılan ve yakıt cimrisi premium olan c200d AMG neden şimdiye kadar çekilmedi????
oysaki 2. eli çok kuvvetli
 
  • Beğeni
Tepkiler: egmcrss

goktug.alp

Profesör
Destekçi
16 Nis 2018
574
495
1,470
ZONGULDAK-KKTC
Marka
Jeep
(inanması güç olsada gerçekten öyle bir markanın müdürü bizzat bana And gittikten sonra kanala sempatisinin arttığını söyledi )
and abinin açık sözlülüğünden kaynaklandığını düşünüyorum böyle bir laf etmesini ve o markanın müdürünü kınıyorum kendi adıma.
zaten bu ülkede kim doğruyu açık açık söylediyse gitti...
 

kenblock

Panpa
Beta Programı
24 Ocak 2017
5,292
1
9,443
4,970
kocaeli
Tamam madem bu kadar 2.el istiyorsunuz en çok merak edilenleri seçelim yazin bana bulup çekelim.
Abi kaç tane alfa var , seni etiketledik o kadar . Yogunluktan görmedin galiba .

53binde 156 var mesela , sanırım İstanbul dışında ama ...

Lenovo K53a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
  • Beğeni
Tepkiler: goktug.alp

KorcanTufan

Profesör
10 Eki 2016
82
180
1,060
İstanbul
Marka
Honda
Tamam madem bu kadar 2.el istiyorsunuz en çok merak edilenleri seçelim yazin bana bulup çekelim.

2. el videolarında en hoşuma giden inceleme 159'un hem sedan hem de SW versiyonunun aynı anda test edilmesiydi.

Bu durumdan ilham alınarak örneğin;

Clio1 2- 3- 4 aynı anda test edilebilirse çok daha geniş bir kitleye hitap eden güzel videolar ortaya çıkar diye düşünüyorum.

Hele ki Golf1 den Son kasaya kadar bir araya toparlanıp incelenirse mükemmel bir sonuç çıkacağına eminim.

Leon MK1 - Leon MK2 - Leon MK3 de fena olmaz hani ;)
 

TheTurkishStig

Asfalt Kurutucu
18 Ocak 2018
66
35
520
Diğer kanallarda çekilen araçları görünce içim sızlıyor sebebi şu ; hepsi bildiğini ezbere konuşuyor hiçbirinde sinan abideki plotaj yok aracı tanımadan saçma sapan yorumlarda bulunuyorlar keşke bu fırsatlar bu kanaldada olsa
 
  • Beğeni
Tepkiler: goktug.alp

goktug.alp

Profesör
Destekçi
16 Nis 2018
574
495
1,470
ZONGULDAK-KKTC
Marka
Jeep
Abi kaç tane alfa var , seni etiketledik o kadar . Yogunluktan görmedin galiba .

53binde 156 var mesela , sanırım İstanbul dışında ama ...

Lenovo K53a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam istanbul içi veya dışı pek önemli değil bence ,ben sinan abiye jeep grandcherokee de sundum ,daha 8 ay önce de yeni 5008 i sundum,deseydi ki gel burda çekelim,1 saniye düşünmezdim ben. türkiyenin bir ucu olmadıkça çok sorun etmezler araç sahipleri diye düşünüyorum.
 

Feridun

Profesör
24 Ara 2017
185
678
2,135
Ankara - Almanya
Marka
Nissan
sosyal media ve youtube uzerinden sinan beyin kanali dahil bir kac kanali takip ediyor ve izliyorum. Bana sinan beyin cektigi videolar daha samimi sicak icten geliyor ve araba marka model secmeden butun videolara bakiyorum vakit buldukca hepsini alacagimdan degil sinan beyin anlatimi hosuma gidiyor ve piyasadaki araclardan haberdar olmak bilgi sahibi olmak amac. sinan bey ilede konusur gorusuruz sagolsun her konuda elinden geldigince yardimci olmaya calisiyor. ben kanaldan memnunum testler vs guzel koca bir kanali yonetmek kosturmak kolay degil kaldiki bu insan evli ve cocuk babasi. izledigimiz 29 veya 30 dk lik videolari cekmek icin en az sabahtan aksama kadar vakit geciriyorlar sonra editle kes bic vs vs bir suru olay. kolay degil yani bu isler. ben sinan beyi her konuda destekliyorum burdan da yapilacak bir seyler varsa her daim yanindayim.
 

mcanerg

Panpa
14 Eyl 2016
1,710
3,402
3,720
Marka
BMW
and abinin açık sözlülüğünden kaynaklandığını düşünüyorum böyle bir laf etmesini ve o markanın müdürünü kınıyorum kendi adıma.
zaten bu ülkede kim doğruyu açık açık söylediyse gitti...
bence And sosyal olarak sıkıntılıymış, şahsen tanımam ama herkes buna benzer şeyler söylüyorsa vardır bi olay
 

noyanyn

Noyan Yenicelioglu
Taklacı Güvercin
15 Mar 2018
33
102
385
istanbul
Marka
Volvo
Maliyetler elzem. Video çekim kurgudan öte, Youtube kanallarının en büyük sermayelerinden birisi ekipman. Neticesinde de bu ekipmanlarla nasıl bir içerik ürettiği.
Ekipman = Para

6 ay önce 1990 TL ye aldığım Gopro 6 şuanda 3800 TL bandında.
İzlenme sayılarının içerik kalitesi ile alakası olduğunu hiç düşünmüyorum. Sinan yukarıda, 1 gün geç olsun ancak adam akıllı olsun demiş, ki sonuna kadar katılıyorum.( ah diğeri de beni anlasa keşke :D )

Ancak temel sorun, ülke bireylerinin ( son kullanıcıların ) gelir seviyelerinin hızla düşmesine karşılık, otomobillerin fiyatlarının kur/vergi gibi sebeplerden muazzam bir şekilde katlanarak yükselmesi. Bunun için yapacak hiç bir şey yok, bu ana sebep.

İkinci en büyük neden ise lisan. 80 milyonluk bir nüfusun ( Tamamının Türkçe konuştuğunu varsayalım ) %20'si araçla ilgilendiğinde izlenme/abone sayısı az çok aynı seyreder. Hayal ürünü olmayan, alma ihtimali yüksek araçlar bir tık fazla seyredilir.
O nedenle dikkat ederseniz, sadece otomobil içeriği üreten otomobil kanallarının abone sayısı birbirine çok yakındır. Çünkü arz karşısındaki talep ( siz/biz ) aşağı yukarı aynıdır.

Bugün misal CARWOW çok kısa sürede 1 Milyon abone ulaştı. Ne bir intro, ne bir bu müzikte neymiş diyebileceğiniz bir içerik yok. Muhtemelen carwow gibi Sinan'da 6-7 dakikalık test sürüş videosu çekse, iki hafta sonra topa koyanlar olacaktır. En büyük artısı elbette dil, ancak diğer bir taraftan sterlin kazanıp, sterlin harcamakta. Nitekim kazanç eşiğine baktığımızda, 10 kazanıyorsa 1 harcamaktalar neredeyse.( pazar payı yüksek ) Misal bilen bilir IphoneDO. Batmış bir kanaldı, global kanalı açıp TR kanalı promote edene kadar.

TR'de ise TL kazanıp, döviz harcamaktayız.Ekipmanlar döviz, hayatın aslında her noktasında giderlerimiz/giderleriniz dövize bağlı.

Lansman konusunda açık konuşmak gerekirsek, test sürüş olarak adlandırmak doğru değil. 24 saatlik bir dilimde totalde 4-5 saat araçla birlikte olunuyor ve mucizeler yaratılması bekleniyor. Markalarında bu işine geliyor. 1 günlüğüne herkesi bir yere topla, herkes içeriklerini ücretsiz lanse etsin. Gün sonuna baktığımızda ise, marka bir günde 5-10 test videosu elde etmiş ve son kullanıcıya ulaşmış, içerik üretici ise, uykusuz kalmış, emek vermiş, yorumlarda ise motive/demotive eleştriler sırayla. Tamam onların doları varsa, bizim Allah'ımız var ancak ay sonunda ödenmesi gerek Adobe kirası, elektrik su gibi sorumluluklar yığınla.

Şuan açıkcası en büyük şansızlık yukarıda da belirtmiş olduğum gibi yüksek fiyatlar ve bunun karşısında cepteki deliğin daha da artması.

Video kurgu-montaj konusunda yorumlar olmuş.
Örnek göstermiş olduğunuz hiç bir video öncelikle test videosu değil. Bir defa çekilir, iki defa çekilir, üçüncü de sunum kanalı değil, test sürüş videoları kanalı diye abone olduk yorumları yığınla düşer. ( bizzat yaşadım )

Açıkcası benim çekim günüm, bir tam gün sürer ve muhtemelen bir sonraki gün kolumu kaldıracak halim kalmaz. Nitekim asıl işim Turizm ve geceleri çalıştığım için, herkes uyumaya giderken ben işe giderim. Sabah işten eve gider biraz uyur kaba kurguya başlarım. Ancak bir sonraki gün tam randımanlı kurguya vs adapte olabilirim. Hele ki lansman var ve sabah export gerekiyorsa, bir önceki günün sabahında işten çıkmış, direkt lansmana geçmiş ve sabaha kadar kurgu yapmış, ertesi akşam uçakla istanbul'a dön, tekrar işe git vs derken 60 saat bir fiil uykusuz kaldığımı çok kez bilirim. Bunun karşılığında elbette bir para alıyorum ancak lisans giderleri ve harcadığın emeği ortaya koyduğunda, uzayda bir nokta.

Neden mi yapıyorsun ? soruları gelmeden..

Seviyorum.

@sinan
 
10 Mar 2017
3,246
4,058
4,820
25
Antalya isparta aydin
Marka
Ford
@sinan abi seni çok seviyorum. Öncelikle bunu belirtmek isterim insanın yüzüne bakınca iyi kötü anlarsın senin yüzüne bakınca iyi hafif kalıyor.
Benim yılardır gördüğüm eksik instagramda neden atacağınız videonun 3 4 gün öncesinden bir fragman paylasmiyorsunuz? Neden sıradaki testler başlığına yazmiyorsunuz? Reklamasyon zayıf kalıyor bence. Bunlar yapılsa izlenmelerin artacağını düşünüyorum. Taunusu güzelce yaptırayim test için mail aticam bakalım. Umarım kabul edersin. Araya sıkıştırayım dedim :D
 

Tutar.1903

Anıl Tutar
Profesör
22 Ara 2016
510
999
1,970
ankara
Marka
Citroen
Rakipler çoğaldı ama asıl sorun youtuber lar.. onları kullanan aldı yürüdü.. örneğin doğan kabak.
Bence izlenmeleri arttırmanın yolu 2 haftada bir de olsa bir ünlü ile çekim yapmak ya da eskiye dönmek . Eskiye dönmek olmayacak gibi ama ünlü ile çekimler mutlaka olmalı ve yeni izleyici kitlesi kazanılmalı yoksa mazallah sonumuz otomobil dünyam gibi olur eren tekin izleyen çok az kaldı çünkü.. şu ara noyan tekrar çıkışa geçti çünkü insanlar vlog seviyor ve vlog çekeni benimseyip bir sonraki konu için meraklanıyor..
 
  • Beğeni
Tepkiler: goktug.alp

fksarall

Panpa
8 Eyl 2016
1,548
3,367
3,770
Ankara
Marka
BMW
Bugün misal CARWOW çok kısa sürede 1 Milyon abone ulaştı. Ne bir intro, ne bir bu müzikte neymiş diyebileceğiniz bir içerik yok.
Şu o kadar yanlış bir yargı ki, adamların ne yaptığını anlayamamışsın ne yazık ki.

Olabildiğince kısa bir şekilde insanlara arabaların artı ve eksilerini anlatıyorlar, bunu da bayağı esprili bir dille yapıyorlar. Hem çekim açıları hem kurguları muazzam, ki bunu bu işin içinde biri olarak söylüyorum. Dolayısıyla videolar kendini izletiyor.

Abonelerin çok hızlı artmasının en başında Mat Watson geliyor. Bu yeni peydahlanmış bir isim değil. Adam çok uzun yıllardır bu işin içinde ve insanlar tarafından seviliyor. Sonraki sebep objektif olmaları, sadece kağıtta yazanları anlatmıyor. Kanalın İngilizce olması da büyük bir etken. Ekip olarak da çok büyükler, araç alımından tut kiralamaya kadar birçok konuda çalışıyorlar internet siteleri üzerinden. Kaldı ki incelemelerini izlediğiniz her araba da ciddi indirimleri oluyor internet siteleri üzerinden.

Carwow bu kadar uğraşa 1 milyon değil, 5-6 milyon aboneye sahip olmalı bana kalırsa. Sitelerini bir incelemeni öneririm.
 

noyanyn

Noyan Yenicelioglu
Taklacı Güvercin
15 Mar 2018
33
102
385
istanbul
Marka
Volvo
Şu o kadar yanlış bir yargı ki, adamların ne yaptığını anlayamamışsın ne yazık ki.

Olabildiğince kısa bir şekilde insanlara arabaların artı ve eksilerini anlatıyorlar, bunu da bayağı esprili bir dille yapıyorlar. Hem çekim açıları hem kurguları muazzam, ki bunu bu işin içinde biri olarak söylüyorum. Dolayısıyla videolar kendini izletiyor.

Abonelerin çok hızlı artmasının en başında Mat Watson geliyor. Bu yeni peydahlanmış bir isim değil. Adam çok uzun yıllardır bu işin içinde ve insanlar tarafından seviliyor. Sonraki sebep objektif olmaları, sadece kağıtta yazanları anlatmıyor. Kanalın İngilizce olması da büyük bir etken. Ekip olarak da çok büyükler, araç alımından tut kiralamaya kadar birçok konuda çalışıyorlar internet siteleri üzerinden. Kaldı ki incelemelerini izlediğiniz her araba da ciddi indirimleri oluyor internet siteleri üzerinden.

Carwow bu kadar uğraşa 1 milyon değil, 5-6 milyon aboneye sahip olmalı bana kalırsa. Sitelerini bir incelemeni öneririm.

Öncelikle bu bir yargı değil, bunu açıklığa kavuşturalım. Sitesine nitekim bakmaya da gerek yok, çünkü son videosunda kendi ofis ve cekim hikayelerini özetlemiş.

Dilin evrenselliğini en büyük artısı nitekim. Bugün herkes tarafından beğenildiğini belirttiğin Matt’i, Türkçe dil ile garipçe rumeli yolunda çekime gönder, neticeyi kendin gör. Bu hayıflamak değil, bu onların en büyük artısı, belirtmek istediğim kıstaslardan biri.Çünkü daha fazla nüfusu erişebilme imkanına sahipler.

Ayrıca carwow için youtube bir kol yani enstruman. Şunlardan hangisini almalıyıma cevap verecek bir sabit call center’ı var.

Türkiye’de ise sonuca bağlayacak olursak, daha izleyicinin izleyiciye geç, insanın insana saygısı yok.

Aynı şeyi düşünmüyor, aynı fikiri beyan etmiyorsan, senden kötüsü yok.
 
Son düzenleme:

At

Takipçi
Beta Programı
29 Eki 2016
6,487
16,238
5,020
Antalya
Marka
Aston Martin
İlkbahar ayında bende de bir memnuniyetsizlik vardı ama şuan memnunum. Pov videosu istemiştim severim çünkü hatta sık sık yabancı kanallardan izlerim. Sinan abi de yapmayı düşünmüyorum demişti ama yine de geçenlerde bi pov videosu geldi.
 
  • Beğeni
Tepkiler: goktug.alp

sinan

Yönetici
Yönetici
Admin
8 Eyl 2016
417
4,117
4,095
37
İstanbul
Maliyetler elzem. Video çekim kurgudan öte, Youtube kanallarının en büyük sermayelerinden birisi ekipman. Neticesinde de bu ekipmanlarla nasıl bir içerik ürettiği.
Ekipman = Para

6 ay önce 1990 TL ye aldığım Gopro 6 şuanda 3800 TL bandında.
İzlenme sayılarının içerik kalitesi ile alakası olduğunu hiç düşünmüyorum. Sinan yukarıda, 1 gün geç olsun ancak adam akıllı olsun demiş, ki sonuna kadar katılıyorum.( ah diğeri de beni anlasa keşke :D )

Ancak temel sorun, ülke bireylerinin ( son kullanıcıların ) gelir seviyelerinin hızla düşmesine karşılık, otomobillerin fiyatlarının kur/vergi gibi sebeplerden muazzam bir şekilde katlanarak yükselmesi. Bunun için yapacak hiç bir şey yok, bu ana sebep.

İkinci en büyük neden ise lisan. 80 milyonluk bir nüfusun ( Tamamının Türkçe konuştuğunu varsayalım ) %20'si araçla ilgilendiğinde izlenme/abone sayısı az çok aynı seyreder. Hayal ürünü olmayan, alma ihtimali yüksek araçlar bir tık fazla seyredilir.
O nedenle dikkat ederseniz, sadece otomobil içeriği üreten otomobil kanallarının abone sayısı birbirine çok yakındır. Çünkü arz karşısındaki talep ( siz/biz ) aşağı yukarı aynıdır.

Bugün misal CARWOW çok kısa sürede 1 Milyon abone ulaştı. Ne bir intro, ne bir bu müzikte neymiş diyebileceğiniz bir içerik yok. Muhtemelen carwow gibi Sinan'da 6-7 dakikalık test sürüş videosu çekse, iki hafta sonra topa koyanlar olacaktır. En büyük artısı elbette dil, ancak diğer bir taraftan sterlin kazanıp, sterlin harcamakta. Nitekim kazanç eşiğine baktığımızda, 10 kazanıyorsa 1 harcamaktalar neredeyse.( pazar payı yüksek ) Misal bilen bilir IphoneDO. Batmış bir kanaldı, global kanalı açıp TR kanalı promote edene kadar.

TR'de ise TL kazanıp, döviz harcamaktayız.Ekipmanlar döviz, hayatın aslında her noktasında giderlerimiz/giderleriniz dövize bağlı.

Lansman konusunda açık konuşmak gerekirsek, test sürüş olarak adlandırmak doğru değil. 24 saatlik bir dilimde totalde 4-5 saat araçla birlikte olunuyor ve mucizeler yaratılması bekleniyor. Markalarında bu işine geliyor. 1 günlüğüne herkesi bir yere topla, herkes içeriklerini ücretsiz lanse etsin. Gün sonuna baktığımızda ise, marka bir günde 5-10 test videosu elde etmiş ve son kullanıcıya ulaşmış, içerik üretici ise, uykusuz kalmış, emek vermiş, yorumlarda ise motive/demotive eleştriler sırayla. Tamam onların doları varsa, bizim Allah'ımız var ancak ay sonunda ödenmesi gerek Adobe kirası, elektrik su gibi sorumluluklar yığınla.

Şuan açıkcası en büyük şansızlık yukarıda da belirtmiş olduğum gibi yüksek fiyatlar ve bunun karşısında cepteki deliğin daha da artması.

Video kurgu-montaj konusunda yorumlar olmuş.
Örnek göstermiş olduğunuz hiç bir video öncelikle test videosu değil. Bir defa çekilir, iki defa çekilir, üçüncü de sunum kanalı değil, test sürüş videoları kanalı diye abone olduk yorumları yığınla düşer. ( bizzat yaşadım )

Açıkcası benim çekim günüm, bir tam gün sürer ve muhtemelen bir sonraki gün kolumu kaldıracak halim kalmaz. Nitekim asıl işim Turizm ve geceleri çalıştığım için, herkes uyumaya giderken ben işe giderim. Sabah işten eve gider biraz uyur kaba kurguya başlarım. Ancak bir sonraki gün tam randımanlı kurguya vs adapte olabilirim. Hele ki lansman var ve sabah export gerekiyorsa, bir önceki günün sabahında işten çıkmış, direkt lansmana geçmiş ve sabaha kadar kurgu yapmış, ertesi akşam uçakla istanbul'a dön, tekrar işe git vs derken 60 saat bir fiil uykusuz kaldığımı çok kez bilirim. Bunun karşılığında elbette bir para alıyorum ancak lisans giderleri ve harcadığın emeği ortaya koyduğunda, uzayda bir nokta.

Neden mi yapıyorsun ? soruları gelmeden..

Seviyorum.

@sinan

Ben bugun 1 M ile gazladım, şuan hiç bir şey beni mutsuz edemez :))
 

sinan

Yönetici
Yönetici
Admin
8 Eyl 2016
417
4,117
4,095
37
İstanbul
@sinan abi seni çok seviyorum. Öncelikle bunu belirtmek isterim insanın yüzüne bakınca iyi kötü anlarsın senin yüzüne bakınca iyi hafif kalıyor.
Benim yılardır gördüğüm eksik instagramda neden atacağınız videonun 3 4 gün öncesinden bir fragman paylasmiyorsunuz? Neden sıradaki testler başlığına yazmiyorsunuz? Reklamasyon zayıf kalıyor bence. Bunlar yapılsa izlenmelerin artacağını düşünüyorum. Taunusu güzelce yaptırayim test için mail aticam bakalım. Umarım kabul edersin. Araya sıkıştırayım dedim :D

Fragman paylaşıyoruz, mesela C'yi paylaştım çünkü hemen haftaya yayına alacağız. Eğer çektiğim arabanın videosunu hemen yayınlamayacaksam bu sefer video nerde nerde diye baskı görüyorsun. Stoklu çalıştığımız için öyle oluyor ama video yayına girmeden 1 2 gün önceden hangi video yayınlanacaksa bir teaser'ı olabilir tabi
 

alfhonso

Hakan BIÇAK
Eski İnfazcı, Yeni Eğitici
Yönetici
Admin
9 Eyl 2016
24,656
1
64,538
6,820
34
Denizli
Marka
Mercedes
Fragman paylaşıyoruz, mesela C'yi paylaştım çünkü hemen haftaya yayına alacağız. Eğer çektiğim arabanın videosunu hemen yayınlamayacaksam bu sefer video nerde nerde diye baskı görüyorsun. Stoklu çalıştığımız için öyle oluyor ama video yayına girmeden 1 2 gün önceden hangi video yayınlanacaksa bir teaser'ı olabilir tabi

abi bu konuda haklısın, takipçi kitlemizin büyük bir kesimi sabırsız. Bu sadece kitleden kaynaklı da değil aslında millet olarak sabırsızız. Eminim ki benzin tv için burak abiye de 205'in durumu sürekli olarak soruluyordur. Senin için de 156 testi ne zaman gelecek sorusu soruluyordur. Kaldı ki bi teaser yayımlasan o videodaki aracın testi gelene dek oldukça fazla kişi sorar... Nerede çokluk olursa orada soru , eleştri sayısı artar.. Seni farklı yapan tarzın, yorumlama yeteneğin , özgün oluşun ve samimiyetin....
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım