son zamanlardaki video izlenmelerinin düşük olması

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Öncelikle bu bir yargı değil, bunu açıklığa kavuşturalım. Sitesine nitekim bakmaya da gerek yok, çünkü son videosunda kendi ofis ve cekim hikayelerini özetlemiş.

Dilin evrenselliğini en büyük artısı nitekim. Bugün herkes tarafından beğenildiğini belirttiğin Matt’i, Türkçe dil ile garipçe rumeli yolunda çekime gönder, neticeyi kendin gör. Bu hayıflamak değil, bu onların en büyük artısı, belirtmek istediğim kıstaslardan biri.Çünkü daha fazla nüfusu erişebilme imkanına sahipler.

Ayrıca carwow için youtube bir kol yani enstruman. Şunlardan hangisini almalıyıma cevap verecek bir sabit call center’ı var.
Carwow'ın bir anda 1 milyon olamayacak bir kanal olmasını yerdiğini zannediyorum, en azından yazından onu çıkardım. "Ne bir intro, ne bir müzik de neymiş diyebileceğiniz bir içerik yok." bu cümlenin yanlışlığını göstermeye çalıştım. Tek olayları İngilizce yayın yapıyor olmaları değil yani. Bir videoyu izleten şey intro veya müzik değil, akıcı kurgudur, özellikle bu tarz inceleme videolarında. Ufak bir eleştiri yapacak olursam; bence Otopark'ın da şu anda sekteye uğradığı konu o.

@sinan Twitch yayınlarına başlamaya ne dersin. Hem takipçilerin canlı yayın açlığını kapatmış olursun hemde az da olsa maddi destek sağlar. Bir fikir olarak söylüyorum ki ben zevkle takip eder ve desteklerim.

Youtube'da Enes Batur denen civcivi izleyen bir kitle ve yaş ortalaması olduğu müddetçe maalesef Otopark.com'un izlenmesi yükselmeyecektir. Youtube'da eğer '1.000.000 TL lik ARABAM İLE KIZ TAVLADIM. ŞOK TEPKİLER' isimli video çekmiyorsanız yükselemiyorsunuz. Bizim ülkemizde bilgi veren değil şaklaban olan yükseliyor maalesef. Video izlenmesi az olsun ama öz olsun bence bırakın biraz bizbize kalalım.

Bazı 2. el araç testleri örn. MK4 Golf çekilecek diyelim POV şeklinde olabilir.
şu adamın yaptığı gibide yapıla bilir eski araçların testi belki böyle daha az maliyetli olur dış çekim filan olmazsa

Ekli dosyalar

• Screenshot_20180909-154508.jpg
    Screenshot_20180909-154508.jpg
    602.5 KB · Görüntüleme: 153
Son düzenleme:
İkinci el testler çok zayıf, sıfırlar alım gücünün üstünde, açık konuşmak gerekirse, herkes alamayacağı 300-400 bin tl lik aracın testini izlemiyor, ben dahil.Ne zamanki ikinci el testleri artar, eleştirel bir şekilde inciği cıncığı sorgulanıp anlatılır, o zaman istatistikler de artar diye düşünüyorum.Ayrıca Sinan bey keşke abisiyle birlikte daha fazla video çekse abisiyle birlikte gerçekten en ince detaya kadar girebiliyorlar öbür türlü Sinan bey'in yalnız anlattığı testlerde çok yüzeysel geçiliyormuş gibi hissediyorum.Ama yine de bu kadar eleştiriye rağmen TR'de adamakıllı seyredebileceğimiz iki kanal var biri Otopark diğeri Benzin tv.
2.el hariç dediklerinizin hepsine katılıyorum. 2.el konusunda ben de şöyle bir fikir sunayım. Tabiki de insanlar araba alacağı zaman bilgi almak için videosunu izlemek istiyor. Bu yüzden 2.el videoları artmalı evet. Fakat ben 300k 400k olan araçları da izlemeyi seviyorum. Golf R, fiesta st, typer, hatta s65, amg gt... Böyle videoları izlemekten cidden zevk almıyor musunuz ya? Evet bu arabaları almam imkansız fakat @sinan abinin mutluluğuna ortak oluyor ve çok keyif alıyorum. Hele ki o pahalı araçların tarihini Ferhat abiden dinlemek videolara farklı hava katıyor. :)

2.el hariç dediklerinizin hepsine katılıyorum. 2.el konusunda ben de şöyle bir fikir sunayım. Tabiki de insanlar araba alacağı zaman bilgi almak için videosunu izlemek istiyor. Bu yüzden 2.el videoları artmalı evet. Fakat ben 300k 400k olan araçları da izlemeyi seviyorum. Golf R, fiesta st, typer, hatta s65, amg gt... Böyle videoları izlemekten cidden zevk almıyor musunuz ya? Evet bu arabaları almam imkansız fakat @sinan abinin mutluluğuna ortak oluyor ve çok keyif alıyorum. Hele ki o pahalı araçların tarihini Ferhat abiden dinlemek videolara farklı hava katıyor. :)
@AlperErdem aslında orada tam olarak onu demek istemedim.Mesela tutup da sıradan sıfır 5008 testi izlemek gibi düşünebilirsiniz.Şu an nereden baksanız onlar da 200-300 bin tl vardır.Yoksa Fiesta ST,Type-R gibi araçları izlemek alma imkanımızın olduğu araçları izlemekten daha iyi gibi de geldiği oluyor.:)

Yeni arabaların iç ambiyansları bayağı bayağı ilginç bir noktada. Zannediyorum ki bu araçları akşamda sürüyorsunuz. Bu araçların POV’u güzel olmaz mı? Mesela yeni A serisini gece köprüden geçerken o ambiyansı göstermek? Veya son makyajlı 1 için doğru düzgün yeni hayaletimsi gösterge videosu bulamamıştım. Bir Opel Astra veya VW Golf için değilde gece bambaşka ambiyanslara bürünen A,E,5 gibi araçlar için bence fena olmaz. @sinan

Biraz önce önerilenlerde görüp merak da ettiğim bir araç olduğu için GMG'nin i-pace videosunu izledim, makasa atmalar, yayayı kılpayı geçecek kadar şuursuzluklar, sonradan görmelik, kroluk hepsi var. şimdi baktım 330bin üyeye ulaşmış.
Bir de dönüp @sinan beye bakıyorsun, abisi-eşi-babası hepsini gördük, izledik, dinledik. Bu insanlar bu ülkenin eğitimli, kültürlü, dürüst yüzü. Bu insanları başımıza taç etmeyip, cehaleti ettiğimiz için bu haldeyiz. 1milyon takipçisi olmasa da Türkiye'nin en iyi otomobil kanalı Otopark'tır şahsi düşüncem.

@sinan Twitch yayınlarına başlamaya ne dersin. Hem takipçilerin canlı yayın açlığını kapatmış olursun hemde az da olsa maddi destek sağlar. Bir fikir olarak söylüyorum ki ben zevkle takip eder ve desteklerim.
Canlı yayın yapıp sadece Twitch üzerinden yayınlamak mantıklı olabilir. Canlı yayın projem var. yaparsam adam gibi sponsorlu şekilde yapmak istiyorum. Olmazsa kendi olanaklarımla yapabilirim.

Biraz önce önerilenlerde görüp merak da ettiğim bir araç olduğu için GMG'nin i-pace videosunu izledim, makasa atmalar, yayayı kılpayı geçecek kadar şuursuzluklar, sonradan görmelik, kroluk hepsi var. şimdi baktım 330bin üyeye ulaşmış.
Bir de dönüp @sinan beye bakıyorsun, abisi-eşi-babası hepsini gördük, izledik, dinledik. Bu insanlar bu ülkenin eğitimli, kültürlü, dürüst yüzü. Bu insanları başımıza taç etmeyip, cehaleti ettiğimiz için bu haldeyiz. 1milyon takipçisi olmasa da Türkiye'nin en iyi otomobil kanalı Otopark'tır şahsi düşüncem.

İyi dileklerin ve düşüncelerin için teşekkür ederim.

Yeni arabaların iç ambiyansları bayağı bayağı ilginç bir noktada. Zannediyorum ki bu araçları akşamda sürüyorsunuz. Bu araçların POV’u güzel olmaz mı? Mesela yeni A serisini gece köprüden geçerken o ambiyansı göstermek? Veya son makyajlı 1 için doğru düzgün yeni hayaletimsi gösterge videosu bulamamıştım. Bir Opel Astra veya VW Golf için değilde gece bambaşka ambiyanslara bürünen A,E,5 gibi araçlar için bence fena olmaz. @sinan
@sinan Abi şu mantıklı. Hani 3-5 dakika gece POV görüntüsü olsa, hem ambiyans ışıkları hem far aydınlatmaları nasıl, onları da görmüş oluruz. Bir şekilde incelemenin içine yedirilebileceğini düşünüyorum.

POV videoları gelecek ama gerçekten güçlü gazlanacak arabalar ile çekeceğim. (alfa, stelvio vb. ). Bilmiyorum tutup 1.6 dizel araba ile çekmek ne kadar ilgi çeker?
PoV için özel çaba göstermene gerek yok bence. Test çekimlerinin bir kısmında 5 dakika gazlanıp pov kaydedilse ekstra bir video içeriği çıkartır zaten.

Bence Otopark'ın klasına eğitici içerikler yakışır. Sürüş teknikleri ya da Tuğberk'in yaptığı gibi ne nedir videoları daha güzel olur. Ben çocukluğumda okuduğum otomobil dergilerinin tadını böyle alıyorum ancak. Testlerden sıkıldığımda Onno Usta'nın köşesini okurdum mesela.

[QUOTE="fksarall, post: 289409, member: 399"Ufak bir eleştiri yapacak olursam; bence Otopark'ın da şu anda sekteye uğradığı konu o.[/QUOTE]

Kurgu konusu bunun bir ayağı olabilir, ancak olsa olsa en fazla pastada ki payı %20 olur. En büyük kanıtı Eren Tekin'dir. Adam en iyisini yapıyor açıkcası" Simple is the best "

Bir videonun kurgusuna 3 gün verip, 40.000 izleniyorsa arz talebi ve bunun karşılığında ne kadar harcadığın ve emeği iyi tartmak gerekiyor.
Yukarıda bir Drag videosu örnek gösterilmiş. Markalardan araç almak hiç kolay değil. Hele ki bir çok aracın uygunluğunu bir araya denk getirip böyle bir video çekmek, Türkiye şartlarında imkansız. En basiti Audi araç vermiyor misal :) Diğer bir taraftan marka ajansı yetkilisi ile biraz ters düştüğünüzde, lansman vs araç almayı unutun. Üstelik 300-500.000 abone olması bir şeyi değiştirmiyor. ( kişisel iletişim bu işin temel anahtarı )

Demem o ki, videonun kurgusuna akışına takılmadan, içerik kalitesi ve samimiyete odaklanmak en doğrusu. Zaten bir çoğumuz bu araçları alamayacağız, o nedenle keyfini çıkarmaya bakın. Bu konuda Sinan'ı çok takdir ederim. Muhtemelende tek takip ettiğim yerel iki kanaldan biridir.

Carwow'ın bir anda 1 milyon olamayacak bir kanal olmasını yerdiğini zannediyorum, en azından yazından onu çıkardım. "Ne bir intro, ne bir müzik de neymiş diyebileceğiniz bir içerik yok." bu cümlenin yanlışlığını göstermeye çalıştım. Tek olayları İngilizce yayın yapıyor olmaları değil yani. Bir videoyu izleten şey intro veya müzik değil, akıcı kurgudur, özellikle bu tarz inceleme videolarında. Ufak bir eleştiri yapacak olursam; bence Otopark'ın da şu anda sekteye uğradığı konu o.

Kurgu konusu bunun bir ayağı olabilir, ancak olsa olsa en fazla pastada ki payı %20 olur. En büyük kanıtı Eren Tekin'dir. Adam en iyisini yapıyor açıkcası" Simple is the best "

Bir videonun kurgusuna 3 gün verip, 40.000 izleniyorsa arz talebi ve bunun karşılığında ne kadar harcadığın ve emeği iyi tartmak gerekiyor.
Yukarıda bir Drag videosu örnek gösterilmiş. Markalardan araç almak hiç kolay değil. Hele ki bir çok aracın uygunluğunu bir araya denk getirip böyle bir video çekmek, Türkiye şartlarında imkansız. En basiti Audi araç vermiyor misal :) Diğer bir taraftan marka ajansı yetkilisi ile biraz ters düştüğünüzde, lansman vs araç almayı unutun. Üstelik 300-500.000 abone olması bir şeyi değiştirmiyor. ( kişisel iletişim bu işin temel anahtarı )

Demem o ki, videonun kurgusuna akışına takılmadan, içerik kalitesi ve samimiyete odaklanmak en doğrusu. Zaten bir çoğumuz bu araçları alamayacağız, o nedenle keyfini çıkarmaya bakın. Bu konuda Sinan'ı çok takdir ederim. Muhtemelende tek takip ettiğim yerel iki kanaldan biridir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...