Çok şükür testi yaparken tek başıma değildim
@Ugur yanımdaki arkadaş konuşsun. Zaten dediğim gibi arabaya öz bir şey olabileceği için ilk yazımda söylemedim 2. yazımda da belirttim.
105-110 değil 150-160 kadar çıktım ama yolda herhangi bir viraj yoksa ama kasis,boya,ufak dalgalanma varsa o durumda yol tutuş deneyimlemek imkansız oluyor ama süspansiyon konforu hakkında ufak bir fikriniz oluyor.
İç hacimi gelelim rakamlarla kıyaslayalım.
Toyota C-HR: 1164 lt
Renault Kadjar: 1478 lt
Peugeot 3008: 1482 lt
Arada neredeyse 300 lt fark var. Hadi benim gözler yanıldı. Sayılarda mı yalan söyleyecek. Arada 50-60 lt fark olsa neyse diyeceğim.
Her yerde SUBCOMPACT SUV diye geçiyor. Bu yetmez mi. Hadi ben hiç bir şey bilmiyorum yabancı kaynaklarda bile böyle geçiyor. Marka C segmentini hedeflese bunu yabancı basın anlamaz mı.
Toyota is entering the highly competitive yet lucrative subcompact SUV segment
with the C-HR that was officially revealed today at the
Geneva Motor Show.
The brand’s rival to the Honda HR-V, Nissan Juke and Mazda CX-3, remains fairly true to last year’s C-HR
Concept with a distinctive, albeit overly busy design with cuts and creases, featuring a sloping, coupe-like roofline and hidden rear door handles.
https://www.carscoops.com/2016/03/new-toyota-c-hr-gets-12l-turbo-20l-and/
Bütün bu yazıların hepsini geçtim. Arabanın tutuş,konfor,yalıtım,hacim bunların da hepsini unuttum. Şu forumdan rastgele biri bile gelip bu araba B suv değil mi diye soruyor ya da tam tersi bakın Toyota Yeni B suv yapıyor bundan dolayı C-HR C suvdur diye kanıtlamaya ihtiyaç duyuluyorsa bile burada bir sıkıntı vardır. Piyasaya çok yeni çıktı insanlar karıştırıyor veya sizin gibi yanlış bilgileniyor diyorsanız piyasa da hiç geçmişi olmadan C5 Aircross,Grandland X,Karoq,Ateca gibi hangi segment olduğu belli oluyorsa burada da bir sıkıntı vardır.
Benim bu konu ile ilgili diyeceklerim bu kadar yoksa dışarıdan kıskançlık besliyor gibi gözükeceğim hiç gerek yok

Herkesin arabası kendine güzeldir. Benim beğenmediğimi başkası beğenir benim sevdiğimi başkası sevmez. Herkese kazasız belasız iyi sürüşler dilerim.
Yeni Mazda 2 kullandım ve ülkemiz için ciddi bir kayıp. Gelse iyi bir satış politikası ile sınıfını dağıtabilirdi Mazda 2 altyapısı deyince aklıma geldi cidden çok beğenmiştim.
Markalar sizin bagaj ihtiyacınızı dinlemiş olacak ki yeni gelen B suvlar da artık 400 lt barajına ulaştı. Yeni 2008 405 lt Opel Crossland X 410 lt Vw Troc 445 lt bagaj hacmi sunuyor.