Türkiye'de 'ricer'ların fazla ilgi görmesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan WCC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bencede modifiye göreceli ama bazı arkadaşlar arabalarına saygısızlık derecesine getiriyo işi. Malesef ülkemizde modifiye sayesinde ilgi görmek kolay çünkü insanlardaki modifiye algısı cok basit. AİR- JANT-BOYA( ki genelde sacma ve gereksiz marjinal bi renk) Bence önce ülkedeki bu algını değişmesi lazım avrupada da aynı olay var ve belli bi kitle dısında saygı görmüyorlar ama bizde büyük hayran kitleleri olusuyo bunun nedeni tamamen dışarda modifiye nasıl yapılıyor bilmememiz.

Konu sahibi, şefim olduğunu düşündüğüm kişi misin ? Hani kütüphanesi olan. :D İsyanınız benziyorda.

hl.jpg

Beyler iyi akşamlar, adım Halil mekan sahibiyim. Sıkıntı nedir ? :D

Bence ricer'lar eskiye nazaran çok çok azaldı şu an direkt turbo benzinli bir araba alıp stage 1 + spor yay + ön tampona lip bu kadar. Bahsettiğiniz GT86'lar vs de tek tük örnekler. Ama eskiden de çok modalardı orası ayrı, gidip TRTUNING, Tuning Turkiye gibi dergiler alırdım ne günlerdi :D

Milletin depoya koymaya benzin alacak paraları yok, kasko ve trafik sigortalarını taksit taksit kredi kartına öderler. çoğu kasko bile yapmaz Ama iş bi spoyler çelik janta gelince paraya hiiç acımazlar. caddede 10 km araba sürüp gösteriş yapmak için egoyu tepeye çıkarmak için yaptıkları muameleye bak. 2012 model Gt 86 koca 4 senede 29500 km yol yapmış.

Şahsen ricer'a karşıyım. Sleeper severdim eskiden, şimdi ondan da soğumaya başladım. Yavaş yavaş "ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol" felsefesini benimsiyorum.

ben modifiyeyi iki sınıfa ayırıyorum kendimce.
1- şekilde görüldüğü üzere tamamen görsel farklılık yaratıp fuardan fuara koşup arabayı bir kenara çekip fotoğraf çekenleri seyretmek ki şu sıralar ülkemizin en popüler yapılan modifiye anlayışı budur
2- motor gücüne yüklenip pist veya caddelerde legal veya illegal yarışlara katılmak .
bu ikinci konuda çok takdir ettiğim insanlar var ve kazandıkları parayı hobilerine gerçek manada yatırıp harika sonuçlar alabiliyorlar. abbas çimen gibi...
şahsen bu tarz işleri sadece seyrederek zevk alıyorum :) param olsa böyle harcamalar yapmak yerine daha güçlü motorlu daha iyi yol tutan ve durabilen arabalar alıp hakkını vermeyi tercih ederdim... yapacağım en büyük değişiklik ise cam filmi, jant olurdu. belki bir de spor yay takardım. ama bunları ''vaay ne güzel araba yapmış beh '' desinler diye değil, arabamdan yolda aldığım hazzı daha da artırmak amaçlı yapardım.

Ben mesela çok büyük modifiyelere girişmeyi sevmiyorum. İlerde bi golf gti jantı bi golf gti ön panjuru daha fazlasına hiç gerek yok

Bu raşitik ancak Japonya'da satılır. Gt86'nın pek piyasası yok diye biliyorum, bu hâliyle talip çıkmaz. Hem çok çirkin hemde orijinallerden 20-30 bin lira pahalı.
Bu araba özelinde değil genel konuşursam, kimin nerede ne kalitede parçalarla ne kalitede işçilikle yaptığını bilmediğim arabalara para vermezdim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...