Warm Hatch | Alfa Romeo MiTo

alfhonso

Hakan BIÇAK
Eski İnfazcı, Yeni Eğitici
Yönetici
Admin
9 Eyl 2016
24,617
1
64,385
6,820
34
Denizli
Marka
Mercedes
Hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız sürüşler diliyorum sempatik canavar bunlar :)))
 
  • Beğeni
Tepkiler: stan

stan

Rahmi Tanır
Panpa
8 Eyl 2016
1,713
1
6,421
4,070
36
İzmir
Marka
Alfa Romeo
Hayirli olsun hocam allah anali babali buyutsun bu arada. Cok guzel bir is basarmissiniz malum teste verseyseydiniz seneye haziranda gelirdi belki testi. Kendiniz el atarak cok guzel bir video olusturmussunuz tebrik ederim
Ben İzmir'de olduğumdan @and ve @sinan reisler ile çekim yapma ihtimalimiz çok düşük. Gerçi FD6 varken Sinan reis'i direksiyon başına geçirip bi one take yapmıştık, güzel de olmuştu. Yine onları İzmir'de yakalarsam çok güzel olur.
Bu aracın asıl testini Cevat ile çekeceğiz inşallah. Bu sadece bi girizgah oldu.
 
Son düzenleme:

Sailor

Kaptan
Beta Programı
6 Kas 2016
12,004
26,074
6,520
istanbul
Marka
Nissan
Ben İzmir'de olduğumdan @and ve @sinan reisler ile çekim yapma ihtimalimiz çok düşük. Gerçi FD6 varken Sinan reis'i direksiyon başına geçirip bi one take yapmıştık, güzel de olmuştu. Yine onları İzmir'de yakalarsam çok güzel olur.
Bu aracın asıl testini Cevat ile çekeceğiz inşallah. Bu sadece bi girizgah oldu.
Hocam istanbulda olup arabasini veren onca kisi var test gelmiyor
 
  • Beğeni
Tepkiler: yyalciin

cgr50

Profesör
18 Eyl 2016
115
97
1,085
26
Ankara
Günümüz hot hatch'leri 200 hp civarı araçları çıtır çerez niyetine yediklerinden, 155 hp'lik minik bir Alfa, ancak warm hatch olarak tanımlanır. Tabi konuya benim açınızdan bakınca, 1145kg'lik bir minik, 155hp'siyle beni yeterince ısıtacaktır.

Bu mantıkla, yaklaşık 3 aydan fazla bir süredir forumlardan, araba satış sitelerine kadar fellik fellik temiz bir MiTo arıyordum. Tabi bu süreçte genel olarak herkesin tepkisi "oğlum sen kafayı mı kırdın, artık baba oluyorsun, n'apcan 3 kapılı arabayı" şeklindeydi. Sağolsun tüm bu süreçte en büyük destekçim eşim oldu. Sonuçta çocuğumuz doğunca (ki artık sadece haftalar kaldı) arka koltuk sadece anne ve çocuğa ait olacak. Bir başkasını arabada taşımaya ön koltuk harici zaten yer olmayacak. Yani arka koltuğu çocuk koltuğu, bagaja da çocuk arabası sığdıktan sonra dert kalmıyordu.

İç hacme dair kafadaki soru işaretlerini gidermek için TT forumdan Mito'su olan çok değerli bir arkadaştan rica ettim, arabayı yakından incelemek için, sağolsun o da kırmadı. Eşimle arabayı yakından görünce iç mekanla ilgili aklımızda hiç soru işareti kalmamıştı, "bu iş olur" deyip yola koyulmuştuk.

Eylül sonlarına doğru Aydın'da güzel bir MiTo denk gelmişti. Son anda bir kararsızlık ile aracı almadım ve ertesi gün araç Ankara'ya satıldı. Sonrasında ise o arabayı almadığıma çok pişman oldum. Çünkü hem İzmir yakınlarında hiç araç ilana düşmüyordu, hem de uzak şehirlerde ilana düşen araçlar onca yolu tepip görmeye gitmeye değer gibi durmuyorlardı.

Derken aylardan aralık oldu ve ben ciddi manada umudumu yitirmiştim. Artık Civic ile yola devam edeceğime kesin gözüyle bakıyordum. Derken, ofiste masama oturup sabahın körü internet keyfimi yaparken o arabayı, Aydın'daki MiTo'yu gördüm. Araç Ankara'da ilana düşmüştü. Neredeyse iki ay içerisinde aracın tekrar ilana düşmüş olması biraz şüphe uyandırmıyor değildi. Ama tam olarak bu aracı almadığım için deyim yerindeyse"köpek gibi" pişmandım.

İlk iş olarak aradım ilandaki numarayı, genç bir arkadaş, yurt dışına yüksek lisansa gideceği için aracı satacağını söylüyordu. Arkadaş ilk intiba olarak bende olumlu bir etki bırakmıştı. İkinci adım, araba bilgisine güvenebileceğim bir arkadaşın aracı yerinde görüp onun fikirlerini almaktı. bu noktada @Ozgur Gunes sağolsun, beni kırmadı. O da hem aracın sahibi hem de araç için iyi şeyler söyledi. Sonrasında telefonda aracın fiyatı için anlaştık ve atladık gitti Ankara'ya. Çıplak gözle de görünce araç içimize çok sindi. Sadece benim değil, 40 yıllık usta olan babam da aracı onaylayınca, MiTo'yu alıp Ankara'dan İzmir'e getirdik.

İlk etapta koltuklardaki ufak tefek lekeler silindi, farlar parlatıldı, yırtık olan vites körüğü değiştirildi, sigortası yanmış 12V beslemesi tamir edildi. Sırada LPG'nin takılması ve triger'in değişmesi var. LPG yarın takılıyor. triger ise kilometresi gelmemiş olmasına rağmen yıldan dolayı değişmesinde fayda var.

Tabi insan yeni araba alınca içi kaynıyor, illa bi ufaktan aksiyona girmek istiyor. Durum böyle olunca yapıştırdım Çukurköy yoluna. Sonuç... Sonuç bu ilk sürüş videosu oldu:

Şunlar da numunelik olaraktan bir kaç foto şurada dursun:






Emektar Civic'imi de selam olsun:


Bu araçla çekecek videomuz, girecek aksiyonumuz daha çok var. Hepsini sizlerle bu başlık altında paylaşmak dileğiyle...
Çok güzel bi araç almışsınız Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin
 

stan

Rahmi Tanır
Panpa
8 Eyl 2016
1,713
1
6,421
4,070
36
İzmir
Marka
Alfa Romeo
Bunlara LPG uyuyormuydu fiyatı nedir?
usta fiyat olarak ilk başta 1750TL dedi. Daha son pazarlığı yapmadık ama ufak bi indirim daha yapar gibime geliyor.
Atiker Grand serisini biraz araştırdım, romano enjektör kullanılıyormuş. Ve grand serisinin bi altı olan gold serisini etrafımda pek çok insan kullanıyor ve kalitesinden de çok memnunlar. O sebeple bu sefer hem yerli üretimi hem de kendi cebimi destekleyeyim dedim, atiker takıyoruz. Hayırlısı artık.
 

alfhonso

Hakan BIÇAK
Eski İnfazcı, Yeni Eğitici
Yönetici
Admin
9 Eyl 2016
24,617
1
64,385
6,820
34
Denizli
Marka
Mercedes
1750 TL lpg çok iyi , geçen hyundai tucson için bi lpg sorduk 6 bin lira falan dediler adam taktırmaktan vazgeçti benzinli binerim dedi :D :D
 
  • Beğeni
Tepkiler: mfs1907

Ozgur Gunes

Özgür Güneş
Panpa
7 Eyl 2016
4,158
1
8,076
4,820
28
Ankara
Marka
Peugeot
Hayırlısı olsun, tekerine taş değmesin abi, Ağustos ayında bir pist günü olursa bende katılırım aracımla İzmir'de :)
 
  • Beğeni
Tepkiler: stan

stan

Rahmi Tanır
Panpa
8 Eyl 2016
1,713
1
6,421
4,070
36
İzmir
Marka
Alfa Romeo
Hayırlısı olsun, tekerine taş değmesin abi, Ağustos ayında bir pist günü olursa bende katılırım aracımla İzmir'de :)
Tekrar, tekrar çok teşekkürler Özgür. Bu araba konusunda senin çok hakkın var. Sana ne kadar teşekkür etsem azdır.
 

stan

Rahmi Tanır
Panpa
8 Eyl 2016
1,713
1
6,421
4,070
36
İzmir
Marka
Alfa Romeo
LPG takıldıktan sonra dün akşam aracı teslim aldım arkadaşlar.
İlk fark ettiğim, maalesef radyo ve klima kontrollerine hiç elektrik gelmiyordu.
Hemen konuyu ilgililerine danıştık ve yüksek ihtimalle sigortanın atmış olabileceğini belirttiler. Kullanma kılavuzundan da sigorta konumlarına baktığımda radyo ve klimanın aynı sigortadan kontrol edildiğini görünce, bu sabah ilk iş olarak elektrikçiye uğradım. Sigorta değiştiği gibi her şey normale döndü.

Sonra arabayla ufak bir tura çıktım. normal modda arabayı sakin sürerken hiç sıkıntı yoktu. Biraz gaza yüklenince hafif teklemeler oluyordu. Spor (dynamic) modda ise araç neredeyse hiç gaz yemiyordu.

Tabi hemen LPG ustamızın dükkanına arabayı çektik. İlk iş olarak ufak bir ayar yaptı ve bir tur atıp gelmemi istedi. Ama sonuç yine aynıydı, araba yürümüyordu.

Bu sefer laptopu kucağa alarak usta arabaya atladı ve birlikte tura çıktık. Sürüş esnasında wideband üzerinden durumu biraz izledi ve "ya enjektör kafalarını büyüteceğiz, ya da bujiler değişecek" diye yorumladı. 2mm olan enjektör nozzle'larını önce 2,5mm, sonra da 3mm'ye çıkardık. Üstüne de araçla tura çıkıp wideband üzerinden ayara başladık. Ben gazlıyorum, usta ayar çekiyor, ayar oturdukça araba kendine geliyordu.

Yarım saat sonunda ustanın vakti kısıtlı olduğundan, ayar işini bitirmeden ara vermek zorunda kaldık, çünkü dükkana dönmesi gerekiyordu. Ama çok rpm'de ayar tam oturmuştu ve benzin ve lpg arasında gerçekten fark kalmamıştı.

Cumartesi akşamı, ustanın vakti müsait olacağından, wideband ayarı için otobana çıkacağımıza dair sözü alıp ustayı dükkanına bıraktım. Artık MiTo keyifle sürülecek kıvama gelmeye başlamıştı.

Öğleden sonra saat 15:30 gibi, MMO LPG sızdırmazlık raporu için Menemen'den Bornova'ya doğru yola çıktım. Randevu saat 17:00'da olduğundan sakin sakin gittim. Araç sakin kullanılırken tık bile demiyordu.

Ne zaman Bornova'ya vardım, mal gibi ortada kaldım resmen arkadaşlar!!! Cüzdanı evde unutmuştum!!! Üstümde kuruş para yok, kimlik yok, ehliyet yok, kart yok... Hiç bişi' yok!
Ertesi gün de muhakkak işe gitmem lazım, o sebeple randevuyu kaçırmamak için tek yol Menemen'e eve gidip Bornova'ya 1 saat içinde geri gelmek, hem de İzmir'in iş çıkışı trafiğinin göbeğinde

Dedim, şansımı denemem lazım. Ben en son böyle psikopat modda araba sürdüğümde, abim hasta olmuştu, onu doktora götürmek için basmıştım. Gerçekten insansı araba kullanmadım, ama çok şükür kazasız belasız başardım. O hayvani trafikte 1 saatte cüzdanı evden alıp MMO LPG sızdırmazlık istasyonuna geri geldim.

Basarken spor moddaydım. 3.000-5.000 rpm arasında bazı durumlarda gazı kökleyince araba hala hafiften tekliyor. Bir de 5.500 rpm geçişinde hafif bir tekleme mevcut. İnşallah cumartesi günü bunları da gidereceğiz.

Bornova - menemen arasındaki hayvani basışım + gaz ayarı yaparken ki basışım + akşam KSK trafiği sağolsun, yol bilgisayarındaki ortala tüketim 13Lt/100km'idi. Ve 28 lt'lik tam depo lpg 200 km olmadan bitti. Yani araba bastığında gidiyor ama gittiği kadar da yakıyor hani...

Bu da günlük kıvamında oldu artık. Okuduğunuz için teşekkürler.
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım