Yakalayabildiğiniz Araç Km'leri

1000012980.jpg

Hocam sizin insignia hangi motor? Ayrica kuzenin on konsoldan şu aralar abudik gubidik trim sesleri geliyor, slikon sprey ile her yere giristim ama nafile ozellikle orta kisimdan geliyor. Sizce ne yapabiliriz?
1.6T SIDI. Bende de gösterge camından gıcır gıcır sesler geliyor. Bunu söküp, sökmüşken içini de temizleyip sonra çift taraflı bantla yeniden taktıklarını duymuştum. Bunun dışında vites kolunun olduğu orta konsolu da elle oynatınca trim sesi geliyor ama kendi kendine ses çıkarmıyor.

Çok iyi denk geldi, tam bir yılda 10.000 KM yapmış.

Arabaya yaptığım şeyler, yağına suyuna bakmak, bakım, yaz kış jant lastik seti ve keyfi olarak cam filmi dışında hiç bir şey yapılmadı.

Egea gerçekten hakkını veriyor. Beklediğimiz gibi sorunsuz, amacına uygun kullanılıyor.

LPG takmadık çünkü yaptığımız kilometre belli. E azcik durumlar düzelince bunu da otomatiğe çevirmeyi düşünüyoruz. O yüzden gerek yok.

Sadece silecek suyu atan pompası bozuldu 200 mü 250 lira mı ne onun değiştirme maliyeti oldu.

Sigorta - 8710,98 ₺
Kasko - 7381 ₺
Günümüzde her aracın değeri bu kadar artarken aman başımıza bir iş gelmesin diye yaptırdığımız ekstra 5Milyon IMM 1800 ₺

Yıllık masrafını siz hesaplayın.

Şu bakım için yanan ayar ışığı nasıl sönüyor bilen varsa söylerse çok iyi olur. Kontak aç kapa gaza frene bas vs yaptım ama gitmedi.

15 Aralık 2023

IMG_5106.jpg

16 Aralık 2024

IMG_4438.JPG