Evet güç başlıbaşına bir problem. Fakat bu kadarıda yeterli geldi bana. Keza öncedende dediğim gibi 350hp’de çok seri yanlıyor (M3) ancak cidden profesyonel olmak gerekli

Ancak benim zaten amacım bütün virajı yanlayarak almak değil. Çabalar, çalışılır ancak en sonunda SOS tuşunu kullandırtır
Hiç önemli değil

Keza bu konuda kendim de çok hassasım. Trafik veya insan içinde yapmak son derece riskli ve ayrıca; bulunduğumuz bölge, insanlar el-ayak çektiklerinde tamamen tanıdık insanlar ile baş başa kalıyorsunuz. Bu durum pek hoş olmuyor. Biri görse “vaybe adama bak (burası küfürlü oluyor) arabanın canına okuyor (burasıda küfürlü oluyor)“ veya “artist misin sen in aşağı” gibi çok ayıplanıyorsunuz. Utandırıcı bir şey

Yarın bir gün aracı satmak istediğimdede “alma o arabayı, canına okuyordu” gibi bir çok mesele de önüme sürülür.

Yoksa sizdemi bu bölgedensiniz merak ettim açıkçası

Bundan 10 sene önce yine bu zamanlarda şöyle plaj taraflarına gidelim dedik 2 arkadaş modial motorsiklet ile. Bir lakaya girdik ve motor birdaha hiç çalışmadı. Ne telefon çekiyor nede bir insan geçiyor. Dağın başında kaldık gece nin yarısı. Sabaha kadar bekledik. Bir çoban bile geçmedi

Sonra zaten elimizde motoru
Bunu birkaç yerde daha okudum. Defransiyeli değiştiriyorlar. Fakat motor aksamı ile oynamak hiç içime sinmiyor ve zaten hedefim çok büyük bir şey de değil.
Evet işte bu durum, performans konusunda kafa karıştıran en büyük problem. Şahinin hem motoru hemde yürüyen aksam esnekliğinin Bmw’den daha iyi olucağını hiç sanmıyoru

Sorunumun çözümü listesinin en son ihtimali bu olucaktır kesinlikle. Her noktayı kontrol ettikten sonra hala aynı ise evet bu kez problem bende

Buda biraz zaman isteyecek
Bende aynı fikirdeyim. 2012 170hp 1.6 motor seçeneğim de vardı fakat yıl olarak bu modeli seçtim. Yokse eski motor bu araca çok yakışıyordu.
Ben aracı 2.el olarak aldım. Harta 3.sahibiyim. Alım günü önce borusandan randevu aldık ve aracı bir güzel gösterttik. Sonrasında birde expertize gittik.
Fakat bunların hiç biri sizin dediğiniz kritik noktaya bakmıyor ve bende gerçekten şüphelendim.
Peki bu

Kesinlikle. Amacım bu kadar uzun virajlar değil. Keza öyle bir heves için sadece piste özel araç yapıp pistte takılmak gerek.
Kimsenin maddi durumunu bilmiyorum fakat gerçekten çok kolay almadım bende aracı. Zarar vermeden, teknikde veya yürüyen aksamda bir problem mi var diye önce buraya sormak istedim.
Ayrıca merkez transferi yöntemini biliyorum. Ama denemedim gerçekten. Denemek için aracı biraz daha tanımak isterim. Yalnız vu yöntemde uzun virajlarda yararlı diye biliyorum.
konuyu özetlemek gerekirse
1- Lastik basıncı
2-Aktarım organlarının kontrol edilmesi.
3-Motor gücü yükseltmek (bu pek benim planımda yok)
4-Ağırlık transferi
5-Zaman ile aracı tanımak.
Yada hiç zorşamayıp kadere razı olup temiz kullanarak uzun yıllar binmek.
belki ilerire 320d’ye geçebilirim. Fakat günümiz ekonomi şartlarında bile ben bu aracı zor alabiliyorken 320’ye oek ihtimal vermiyorum.