Yeni kanun tasarısı ile ÖTV sistemi değişiyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ShadoWalkn

Panpa
27 Eyl 2016
1,423
2,430
2,570
İstanbul
Basitçe şöyle sen döviz arıyosun ama arz kısıtlı bulamadıkça fiyat artıyor. Normalde yabancı yatırımcının parasını kullanıyosun o da gelmeyince fiyatlar uçuyor.
Senin dediğin olay ile cari açığın alakası yok.

Yabancı yatırımcı konusu bambaşka bir şey.

Fiyatlarda ondan uçmaz. Kurların artmasının siyasi, politik, ekonomik, ticari, hukuksal, iç ve dış etkenler (yabancı ülke politikaları), terör, enflasyon gibi bir sürü sebebi var.
 

HenLeys

Profesör
9 Eyl 2016
85
63
1,010
Ben konudaki mesajları tam okumadım bunu konustunuz mu bilmiyorum ama şimdi bi şey sormak istiyorum. Arabanın baz fiyatı 55 bin tl ( bunların toplam fiyatı 95 civarı oluyor) nin çok üstünde değil toplam fiyatı 100-105 tl mesela bmw 116i sıfır 105k dedi bayi. Bu yeni vergi olayından etkileniyor ya bu araba 20k filan fiyatı artacak. Bu böyle olunca satışı da çok azalacak. Bayi onun yerine arabanın baz fiyatında indirim yapıp tam sınıra çekse araba da toplam 94 e filan gelse böylece vergiden etkilenmese bu araba eskisi gibi satmaya devam eder. Bence böyle 100k civarı arabalarda bu sistem indirim bile sağlatabilir gibi geliyor bana. Tabi bayiler biz satmasak da yapmayız öyle araba artık 125k derse orası ayrı.
 
  • Beğeni
Tepkiler: fksarall

mgdedeoglu

Reis
7 Eyl 2016
3,232
9,855
5,320
36
Stuttgart
Bunu söylememe gerek yok zaten şu an olan bu. Zaten cümlemden o anlam çıkıyor. Olabildiğince özet geçmekti maksadım. Sıfır araç satışları her yıl artıyor. 1 yıl evvel ondan önceki yıl alınan lar daha öncesi bunlar nereye gidiyor işte sokaklarda eski araba neredeyse kalmadı. İnsanlar bankalara borçlu halde. Sebebide faizler düşük ve banka batar korkusu yaşamadan kredi çekiyor varsa parası yatırıyor değerlendirebiliyor. Bu işi daha iyi yapacağına inandığım bir kişi göremiyorum çok kısır bir siyasetimiz var ama dediğim gibi ben siyasi parti gözüyle değil devlet olarak bakıyorum. imf den gelecek 500 milyon dolara sevinip bizleri sokaklara kutlamalara döken, memurunun maaşını ödeyemeyen bir hükümet varken de ben ya da ailem isyan etmedik. Yeterki devlet var olsun dedik. Zira artvinden ığdırdan ya da edirneden ötede bizi kabul edecek kimse yok. Ayrıca yineliyorum, olaylara hep arabanın penceresinden bakmayın. İnin bir çarşı pazar gezin. Meyve sebze fiyatlarına bakın. Almanyada yaşayan tanıdık bir ablam var tek başına 2 evlat büyütüyor. Ailevi sebeplerden dönemiyor buralara. 1 kilo meyve için (adını hatırlayamadım) 4 euro ortalama ücret ödediklerini, gelirlerinin yarısının gelir vergisi olarak kesildiğini, eve aldıkları ikinci televizyondan dahi vergi alındığını, kiraların bura ile kıyaslanamayacak kadar yüksek olduğunu ve ev satın aldığında arsasına sahip olamadıklarından filan bahsetti daha bir sürü şey. Ama tabi orda bmw ler ucuz yakıt ucuz. Bizde de bunlar ucuz olsa herşey güllük gülistanlık olmaz. Herkesin doğrusu farklıdır. Benim gibi düşünün demiyorum buna hakkımda yok. Ama devletinize isyan etmeyin isterim gönülden.
Almanya ve Türkiye karşılaştırmalarında muhabbetin meyve-sebze fiyatına gelmesini en basit tabirle komik buluyorum. Almanya ve Türkiye'nin hayat standartlarını karşılaştırmam bile. Dediğiniz gelir vergisinin, elektronik vergisinin kralı bizde var. İş verenimin cebinden 10.000 tl çıkıyorsa, benim cebime 6000 girmiyor, milyar dolarlık şirketler vergi kaçırırken neden ben kurbanlık koyun oluyorum? Maaşımı otomatik keser, araba almak isterim hop kardeş bir tane de bana alacaksın der, ev almak isterim fiyatların yanına yaklaşamam, fazla mesai yaparım işverenim hakkımı vermez (Almanya'da yapsana böyle bir şey, adamın akılını alırlar). Ben böyle devlete isyan ederim arkadaş. Devlet adaletli olacak, vatandaşını ezdirmeyecek, devlet için veya bir güruh için değil halk için, vatandaş için devlet olacak.
 

anl_akl

Panpa
8 Eyl 2016
1,247
3,438
3,720
Ankara
Şahsen bende kendi içinde bulunduğum hayattan örnek vermem gerekirse ben Almanya'yı falan bilmem ancak şuan bu halk rahat huzurlu bir şekilde yaşamıyor.Herkes her sene araba alıyor,telefon alıyor kısaca dibine kadar tüketiyor ha bunların hiç biri peşin para ile gerçekleşmiyor,borç borç borç.Sanayide hangi müşteriye gitseniz ''devletten para bekliyorum'' diyor adam 250-300 TL lik borcunu ödeyemiyor.Halinden memnun olanlar da vardı onlarda ya kaçtı ya da ismi değişti acaba neden acaba...:rolleyes:Haa biz de bunlara rağmen vergimizi ödeyelim ancak bir gün geçirsek gününü dünya ceza yiyelim.Yatırımı biraz manzaralı gökdelenler de çay yudumlayanlara değil de Devlete bir şey olmasın diye çay içemeyenlere yapsalar dı şuan bazı şeyler çok daha farklı olabilirdi.Geçmişi bilmek dışında hayatın içinde olmak bazı şeyleri anlamak için yeterli.Saygılar...
 

Onemanband

Fatih
Panpa
8 Eyl 2016
1,138
1
3,136
3,770
İstanbul
Marka
Skoda
@PULAT ben devlete hiçbir zaman isyan etmem, konumum da bunu ihtimal dahiline alacak durumda bile değil. Devlet ayrı, hükümet ayrıdır. Kendi oylarımızla seçtiğimiz insanların yanlışlarını da açık yüreklilikle söyleyemeyeceksek, aksine bunlar isyan olarak nitelendirilecekse yönetim şeklimizin adı değişir, en basit ifadeyle.

"Devlet hep 17 yaşındadır." lafını etrafımda çok sık duymaya başladım bu günlerde. İşte o zamanında "yeter ki devletimiz var olsun"cular şimdi de benzer kaygılar taşıdıkları için yineliyorlar bu sözü sürekli. Ama zamanında bizzat tecrübe ettiler ki; insanlar yaşlanır, hükümetler yaşlanır hatta ölür, fakat devlet hep 17 yaşındadır. Bizim de söylemek istediğimiz bu zaten dostum; ömrümüz bitiyor, günler su gibi akıp geçiyor. Neden geride daha kalıcı eserler bırakmayalım? Neden 50 senedir enflasyon, develüasyon, tefe-tüfe konuşuyoruz? Biz ne zaman uzay aracımızın aküsü bitip de vurdurduklarında "kardeşim koca uzay mekiği vurdurulur mu" muhabbeti yapacağız?

Yaşlanıyoruz.
 

Onemanband

Fatih
Panpa
8 Eyl 2016
1,138
1
3,136
3,770
İstanbul
Marka
Skoda
@HenLeys derler ki; eski çağlarda zürafaların aslında boyunları kısaydı. ağaçların yere yakın dallarında bulunan yaprakları yediler, kısa sürede bitti. yüksek dallara erişmeye çalıştıkça boyunlarını yukarı doğru esnetmeye başladılar. işbu egzersizler silsilesi ve sözümona evrim döngüsü sonunda zürafalar uzun boyunlu hayvanlar haline geldiler.

bizim ülkemizi de kısa boyunlu zürafalar ülkesine benzetebilirsin. her yeni düzenleme kendi uzun boyunlu zürafalarını doğuruyor.
başka bir deyişle; bizim ülkemizde uzun yorgan üretimi yıllar önce durdurulmuş. ekserisi kısa boylu, uzun ise beli kamburlaşmış insanlar topluluğu olmamızın sebebi de budur.
 
  • Beğeni
Tepkiler: HenLeys

dersim62

Asfalt Kurutucu
19 Eyl 2016
40
16
595
gerçekten çocuk zekası ile yapılmak istenen bir vergi sistemi elin almanı teknolojisini geliştirmiş d sınıfı yada suv aracına 1.4 motor koymuş bizim süper zeka yöneticilerimizde vay sen teknolojini nasıl geliştirirsin nasıl daha az zarar verirsin ülkemize al sana vergi diye vurmanın peşine düşmüş şaka gibi sen üretemiyorsun diye üretenlere neden vergi ayarı çekiyorsun bu kadar mı ezik oldun hani avrupa bizi kıskanıyordu sen adamların teknolojisine çelme takma peşindesin kıskanma çalış seninde olsun sen yap bizde onu alalım böyle vergi koyarak bu işler yürümez yıllardır 1.0 1.2 motorlar 1.6 motorlarla aynı vergiyi verdi adalet mi bu o zaman düşür onların vergisini de yüzde 25e madem adalet diyorsun al sana adalet yapabilirmisin?
 
  • Beğeni
Tepkiler: Porsche
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım