@sputnik
Ben atmosferiği bıraksın turbo motora geçsin demedim!
"Turbo motor üretmek bu kadar zor mu?" dedim. Sizin düşünceniz, benim düşüncem diye bir şey yok. B segmenti araç alan kaç insan turbolu ya da atmosferik diye bakıyor? Ben bakarım, sen bakarsın, otomobillerle ve otomotiv sektörüyle ilgilenen yakından takip eden insanlar dikkat eder.
Müşteri kitlesine bakınca bizim gibi noktası virgülüne kadar dikkat eden adam sayısı %5 - 10 civarıdır. Bu yüzde ile ne marka müşteri kaybeder, ne de köşeyi döner. Turbo motorun faydaları eğer motor "insan gibi" kullanılırsa gayet net. Otomobil daha istekli gider, daha az yakar. EcoTSI'ın olayı da buradan geliyor zaten.
Ayrıca 500cc hacim farkı ile bir zahmet hemen hemen aynı değerleri yakalasın. B segmentinin yeri belli, ekonomik temelli, şehir içinde pratik olsun, sağa sola kolay gireyim çıkayım dan ibaret.
Çoğu Japon markasının benzinli turbo motorlara bulaşmamasına anlam veremiyorum demek istiyorum özetle. Yoksa ne yaparsa yapsın beni ilgilendirmiyor, tercih edeceğim bir marka ve model değil. VW ve VAG Grubu fanlığı da yapmıyorum. Param buna yetti deyip 1.0 EcoTSI alan, aldıktan sonra manyak gibi yazılım araştırmasına girip alt tarafı 1 - 2 saniye fark için o motoru eze eze kullananda zaten beyin yoktur. O konu da hem fikiriz.