Selamlar herkese,
bir station severler derneği üyesi olarak 3 nesil üst üste bir estate araç kullanmış olacağım. Öncelikle bir C180d (https://otopark.com/forum/threads/mercedes-c180d-estate-s205-inceleme.12412/#post-413503) kullandım, sonrasında E220d'ye geçtim (https://otopark.com/forum/threads/mercedes-e220d-amg-estate-s213-kasa.13338/) ve şimdi de C200 Estate'e geçiş yaptım. Öncelikle aracın özellikleri şu şekilde:
C200 4Matic Estate Avantgarde
Model Yılı: 2023
KM: 50.000
Mild Hybrid motor: 1.5L Benzinli 4 silindir motor, 300nm, 1496cm3, 204 beygir + 23beygir, 200nm elektrik motoru
Şanzıman: 9G-Tronic
Mojave Silver Metalik boya
Maksimum hız: 241km/h
0-100km/h: 7.1s
Yakıt tüketimi: 6.9l/100km
Co2 Emisyonu: 159g/km
Bagaj Hacmi 490L (Koltuklar yatıkken 1510L)
Boyutları şu şekilde:
Aks mesafesi: 2865mm
Uzunluk: 4751mm
Genişlik: 1820 mm
Yükseklik: 1467mm
Donanım:
Bir hayırlı olsununuzu alırım

bir station severler derneği üyesi olarak 3 nesil üst üste bir estate araç kullanmış olacağım. Öncelikle bir C180d (https://otopark.com/forum/threads/mercedes-c180d-estate-s205-inceleme.12412/#post-413503) kullandım, sonrasında E220d'ye geçtim (https://otopark.com/forum/threads/mercedes-e220d-amg-estate-s213-kasa.13338/) ve şimdi de C200 Estate'e geçiş yaptım. Öncelikle aracın özellikleri şu şekilde:
C200 4Matic Estate Avantgarde
Model Yılı: 2023
KM: 50.000
Mild Hybrid motor: 1.5L Benzinli 4 silindir motor, 300nm, 1496cm3, 204 beygir + 23beygir, 200nm elektrik motoru
Şanzıman: 9G-Tronic
Mojave Silver Metalik boya
Maksimum hız: 241km/h
0-100km/h: 7.1s
Yakıt tüketimi: 6.9l/100km
Co2 Emisyonu: 159g/km
Bagaj Hacmi 490L (Koltuklar yatıkken 1510L)
Boyutları şu şekilde:
Aks mesafesi: 2865mm
Uzunluk: 4751mm
Genişlik: 1820 mm
Yükseklik: 1467mm
Donanım:
- Ön ve arkalarda bağımsız süspansiyon
- Karartmalı arka camlar
- Concierge Servisi (Mercedes'in merkezinden uçak, otel vs. hizmetleri alabiliyorsunuz)
- Pre-Safe System (Kemerin otomatik ayarı gibi şeyler)
- Lastik Basınç Sensörü
- Thermatic Klima Sistemi (2 bölgeli tam otomatik klima sistemi)
- Soğuk ülkeler için ek donanım (Klima sistemi özellikle kışın çok daha hızlı ısıtmaya ayarlı, koltuk ısıtıcılar daha farklı vs.)
- Easy-Pack elektrikli bagaj kapağı (Bagaj kapağı çok büyük ve çok yukarı kadar açıldığından istediğiniz seviyede kilitleme özellikli)
- 66Litrelik büyük yakıt tankı
- Artico Deri & Kumaş konfor koltuklar (Konfor koltuk özellikle seçilen bir şey)
- Premium Paket
- Yağmur sensörlü silecekler
- Isıtmalı silecekler ve silecek suyu
- Motor sıcaklığı ile kışın araç kapalıyken de ısıtma yapabilme
- 360 derece kamera sistemi
- Ayna Paketi (Isıtmalı, kendi kendine ışığı azaltan, elektrikli açılıp kapanan, geri vitese alınca otomatik inen aynalar)
- Touchpad büyük ekranlar
- LED Digital Light farlar (yola navigasyon projeksiyonu yapıyor, 600m aydınlatma sağlıyor)
- Adaptif uzun far sistemi (öndeki ve karşıdan gelen aracın olduğu bölümü karartma özellikli)
- Sürücü ve ön yolcu koltuk ısıtmaları
- Hafızalı sürücü ve ön yolcu koltuğu
- Masajlı koltuklar (ayrıca uzun yolda dikkati artırmak için arada koltuğun ayarlarını minimal olarak değiştiriyor)
- Elektrikli direksiyon
- İniş biniş desteği
- Aynalarda Mercedes logolu hoşgeldin yansıtması
- Kapılarda aydınlatmalı krom Mercedes-Benz yazıları
- Anahtarsız giriş
- Anahtarsız çalıştırma
- Start-stop sistemi
- Geniş hayalet ekran, geniş multimedya ekranı (12.3'er inç)
- Trafik İşaret Levhaları tanıma
- Deri 3 kollu dokunmatik tuşlu direksiyon
- Manuel vites kulakçıkları
- Avantgarde style paspaslar
- Karbon desenli orta konsol
- Ambiyans ışıklandırması
- Konfor paketi (Koltukla ekstra 4 eksenli bel desteği)
- Sürüş Asistanları Paketi
- Aktif mesafe asistanı (Distronic) / Hız sabitleme sistemi
- Aktif şerit asistanı
- Kör nokta uyarı sistemi
- Aktif Direksiyon Asistanı
- Aktif Hız Limit Asistanı
- Drivepilot Yarı Otonom sürüş
- Eşya gözü paketi (Orta konsolda bardak tutacağı, bagajda ekstra örtü, bagaj kapağı altında taşıma sepeti vs.
- Dynamic Select Sürüş Modları
- Sıkışık trafikte tekrardan harekete geçme asistanı (Araç adaptif hız sabitlemede durunca da kendi kendine hareket ediyor öndekiler hareket edince.)
- 17inç yazlık jant-lastik seti (17inç olmasını özellikle istedim konfor açısından. Lastik Bridgestone. Sanırım bunu Michelin ya da Pirelli ile değiştireceğim.)
- 17inç kışlık jant-lastik seti (Michelin Alpin5 lastik)
- Soğutmalı fren diskleri
- Otomatik ön yolcu Airbag kapatma
- Yaya koruma özellikli aktif kaput kapağı
- MBUX Premium medya merkezi
- Kişi profilleri ve parmak izi okuma (araca binip parmak izi okutunca direkt senin ayarlarına geçiyor her şey)
- Sesli komutlar (Hey Mercedes olayı)
- Augmented Reality Navigation (Kavşaklarda ön kamerayı açıp canlı görüntü üstünden dönüş yönünü gösteriyor gibi ek özellikler)
- Smartphone Integration (Apple Car Play, Android Auto)
- Parktronic aktif park asistanı
- İç ve Dış otomatik kararan aynalar
- GPS ve Telefon antenleri (Dışarıda herhangi bir anten, köpek balığı tip ya da normal, yok.)
- Mercedes SOS hizmeti
- Mercedes Internet hizmeti
- Metal pedallar
- Mercedes Me hizmeti (Uygulamalarla aracın durumunu, uzaktan kapatma, camları açıp kapatma, alarm çaldırma vs. yapılabiliyor)
- Mercedes Store (uygulamalarla Spotify, Apple Music, otopark ücreti ödeme gibi şeyler yapılabiliyor)
- Agilty Control (seçilebilir süspansiyon serliği, adaptif süspansiyon)
- Kırmızı ışıkta otomatik açılan ön kamera (trafik ışıklarını rahat görmek için)
- Isıtmalı direksiyon
- Hoşgeldin ve hoşçakal aydınlatmaları (Araç açılıp kapanınca animasyon yansıtılıyor. Karanık yerlerde ışık oluşturması için.)
- Yağ basınç sensörü
- Yağ sıcaklığı sensörü
- Baldır desteği
- Elektrikli kafalıklar
- Anahtarı cep telefonu uygulamasına geçirebilme (telefonunuz cebinizde olunca direkt araç içine giriş yapabiliyorsunuz)
Bir hayırlı olsununuzu alırım

ilk gözlemlerim olumlu.
 ilk gözlemlerim olumlu. 

Ben huyumdur her araba aldığımda mutlaka bir hasta oluyorum
 Ben huyumdur her araba aldığımda mutlaka bir hasta oluyorum  

Passat'ta primacy 4 74.000 gitti galiba pek emin değilim continental den daha uzun gitti ama ona eminim. Bukadar yürütmeyi tavsiye etmiyorum ama sizin cephenizde ömrü kısa derken o kısmı anlamadım.
 Passat'ta primacy 4 74.000 gitti galiba pek emin değilim continental den daha uzun gitti ama ona eminim. Bukadar yürütmeyi tavsiye etmiyorum ama sizin cephenizde ömrü kısa derken o kısmı anlamadım. Beni konfor ve ses olarak tatmin ettiği müddetçe sıkıntı değil daha erken bitmesi açıkçası. Bir de bu araçta yine konfor odaklı olduğundan 17inç tercih ettim o nedenle fiyatlar bir 19-20inç gibi can yakıcı değil.
 Beni konfor ve ses olarak tatmin ettiği müddetçe sıkıntı değil daha erken bitmesi açıkçası. Bir de bu araçta yine konfor odaklı olduğundan 17inç tercih ettim o nedenle fiyatlar bir 19-20inç gibi can yakıcı değil.