Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

Geleceğe Umut; Alfa Romeo Giulia GT Electric




Totem Automobili adlı bir şirket Giulia GTA’nın otantik imzasını korurken, araca çarpıcı bir şekil veren orijinal hatları ile modeli yeniden tasarladı!

Şirket, 60’ların ve 70’lerin en iyi ikonik İtalyan arabalarından biri olan Alfa Romeo Giulia GTA’dan başlayarak, sektördeki en gelişmiş restaroslardan birini yapmış. Böylece şimdiye kadarki en hızlı ve en büyüleyici Giulia GTA’yı yaratılmış. Bildiğiniz gibi, Giulia GTA, 1965’de ve sonraki yedi yılda bu arabanın bir efsane olarak görülmesine yol açan bir dizi başarı ve ödül kazandı. Şirket amaçlarının “60’ların Alfa’sını ruhen hatırlayan ve şekillendiren bir otomobili yeniden inşa etmekti.” olarak tanımlıyor.

İtalyan uzmanlardan oluşan bir ekiple çalışan Totem, elektrikli bir motoru çevreleyecek şekilde tasarlanan yeni şasi kurulumunu geliştirmiş. Böylece arabayı olağanüstü bir performansa getirirken aynı zamanda geleceğe de yansıtmışlar. Totem GT Electric, en yüksek sürüş beklentilere uyacak ve duygularınızı bu olağanüstü deneyime taşımak için tasarlanmış el yapımı bir “mücevher” otomobil. Bu da demek oluyor ki oldukça, OLDUKÇA özel!

El emeği ile üretilen iç tasarım, vücudunuza uyum sağlamak için özel bir takım elbise gibi tasarlanmış. Yani  koltuklar vücut şeklinize göre kalıplanır, arabanın pedallarının konumu ve boyutu ayakkabınızın ölçüsüne göre tasarlanır, üretilir. Direksiyon simidi ise omuzlarınızın ölçüsüne uyacak şekilde konumlandırılır. Anlayacağınız tamamen sizin için üretilir.

518 beygir güç üreten bu canavar 980 NM tork üretme kabiliyetine sahip. 0’dan 100 kilometreye 3.4 saniyede çıkabilen model tamamen elektrikli bir motordan hayat bulunuyor. Bu motor Alfa’ya 360km menzil sunuyor. Son hız ise 245 km/s.

Böyle projeleri görmek bizleri oldukça memnun ediyor zira ruhlarından arınmış yeni nesil otomobilere inat gelecekde de “ruh sahibi” otomobiller kullanabileceğimizi gösteriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu