Niye abi orda insan yaşamıyor mu? orda yol yok mu?Ben normal sartlari kastediyorum. Igdirda teslanin ne isi varoraya land cruser lazim..
Niye abi orda insan yaşamıyor mu? orda yol yok mu?Ben normal sartlari kastediyorum. Igdirda teslanin ne isi varoraya land cruser lazim..
Arkadaşım aldı, kullandı, Instagram storysine ekledi bile. İstanbul'da olsa bir bakıcam da baya uzakİşte o noktaya çıktığımda elektrik melektrik dinlemem Range Rover Velar R Dynamic alırım. Zaten RR'a 3.0 MTV'si ödemekten yoruldum.
Kaşınmıyor değilim.
![]()
![]()
Geçen hafta Borusan'a gittiğimde kaşıdılar zaten. "Classic'i ver, Velar'ı götür." sloganıyla![]()
Hadi eskisehire gittik ordan 600km'lik kaş' a tek şarj ile gidebilecekmiyiz? Bende Tesla'yı çek seviyorum fakat Türkiye için daha erken yoksa avrupa' da yaşasam ciddi ciddi beni düşündürürdü.
İstanbul'dan Ankara'ya 9 saatte geldiuludağa ucu ucuna çıkmıştı
Niye abi orda insan yaşamıyor mu? orda yol yok mu?
Eskişehir'de zaten 2 gün konaklayacaz babaannemlerin yanına gidiyoruz peki ondan sonrası ne olacak 600km yolu 4.5 5 saatte gitmek varken neden 10 saatte gideyim ki? Tesla daha Türkiye için erken bir marka...Dertmi. Eskisehirde booking.comdan bir gunluk otel yaparsin.. Eskisehiri gezersin..
Beyler ben konaklamali gezi yapan biriyim. Sivasa gitsem ankarada 1 gun kalirim..
Bizde de 6 yaşında çocuk var hemde yol tutuyor ama ilacını verdikten sonra gayet tek seferde gidebiliyoruz durursak sadece 5 dakika ihtiyaç molası için duruyoruz.Balikesire 7 saatte gittim. Cocuktan dolayi habire mola. Oyle 10 dakikalik molalarda degil. Kofteci yusuf yaptik.. Shell istasyonda durduk kaldik.. Tek seferde 400 km yapmak zor..
Almancılar Touareg ile geliyor diye herkes Touareg kullanacak değil Model X alır nasılsa oda yerden yüksek bir SUVSivasliyim. Oranin yolu bile yol degil. Almancilar toureglerle geliyor.
400 Km günlük kullanım için gayet yeterli bir menzil. Eğer uzun yol yapmak isteniliyorsa araç kiralanabilir. Ayrıca Bodrum yolu üzerinde Tesla Supercharger'lar yerleştirilecek. Evet uzun yol için ideal olmayabilir, fakat genel ihtiyacın %90'ını karşılayacak bir menzil diye düşünüyorum.Almancılar Touareg ile geliyor diye herkes Touareg kullanacak değil Model X alır nasılsa oda yerden yüksek bir SUV.
Bende superchargerlar geldikten sonra uzun yollarda dahi menzil sıkıntısı kalmaz diyorum yoksa 400km günlük olarsk gayet yeterli. Bide sizin dediğiniz gibi satış sonrası işler var ki onlar menzilden çok daha önemli.400 Km günlük kullanım için gayet yeterli bir menzil. Eğer uzun yol yapmak isteniliyorsa araç kiralanabilir. Ayrıca Bodrum yolu üzerinde Tesla Supercharger'lar yerleştirilecek. Evet uzun yol için ideal olmayabilir, fakat genel ihtiyacın %90'ını karşılayacak bir menzil diye düşünüyorum.
Tesla için erken olduğuna hemfikirim, fakat benim için bunun sebebi menzil değil; servis, satış desteği, sorunsuzluğu vb.
Eskişehir'de zaten 2 gün konaklayacaz babaannemlerin yanına gidiyoruz peki ondan sonrası ne olacak 600km yolu 4.5 5 saatte gitmek varken neden 10 saatte gideyim ki? Tesla daha Türkiye için erken bir marka...
Fisker Karma diye Model S rakibi olarak konumlandırılan bir araç vardı işte onun tavanı dediginiz gibi solar panelden oluşuyordu ama malesef Karma piyasada pek uzun süre tutunamadıBen Tesla'nın yerinde olsam tavana komple solar panel atarım, şarj olayına da aynen devam ederim. İleri de illaki bunu düşünüp yapacaklar ama daha çok var. Düşünsenize sabah 6'da çıktın yola atıyorum gittin Bodrum'a, Çeşme'ye batarya hala %100![]()
Güneş panellerinin verimliliği hala düşük %30 seviyelerinde. Yani tüm tavanı döşeseler de istenilen enerji elde edilemeyecek gibi.Ben Tesla'nın yerinde olsam tavana komple solar panel atarım, şarj olayına da aynen devam ederim. İleri de illaki bunu düşünüp yapacaklar ama daha çok var. Düşünsenize sabah 6'da çıktın yola atıyorum gittin Bodrum'a, Çeşme'ye batarya hala %100![]()
Var diye biliyorum, çok emin değilim valla.Kinetik enerjiyi elektrik enerjisine dönüştürüp aracın pillerini şarj edecek bir sistem yok mu bu Tesla'larda acaba ?
Ben Tesla'nın yerinde olsam tavana komple solar panel atarım, şarj olayına da aynen devam ederim. İleri de illaki bunu düşünüp yapacaklar ama daha çok var. Düşünsenize sabah 6'da çıktın yola atıyorum gittin Bodrum'a, Çeşme'ye batarya hala %100![]()
Aynen. BMW'nin de yapması lazım bence. Carbon Core şasi yapıyorsun. Düşünsene 5 6 7 serisi'nin tavanı full solar. Tanıtıldığı gün gider kaporayı basarım, isterse 1 sene sonra gelsin.Fisker Karma diye Model S rakibi olarak konumlandırılan bir araç vardı işte onun yabani dediginiz gibi solar panelden oluşuyordu ama malesef Karma piyasada pek uzun süre tutunamadı.
Bu bizim otomobillerde fren enerjisi geri kazanımı falan var akü şarj ediyor v.s bunlardan daha etkin çalışan bir sistemle araç giderken aynı zamanda pillerin de belli oranda, en azından menzili hatırı sayılır ölçüde uzatacak bir şarj sistemi yapılabilir aslında.Var diye biliyorum, çok emin değilim valla.