Ekonomi için 0 dan 100 e 5 dk çıkanlar yapmayın

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan CanSoylu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

CanSoylu

Profesör
258
46
Arkadaşlar özellikle otoyollara çıkışta hızlanma şeridinde araç yakmasın diye gaza basmayan ve hızlanmayan sonra arkadan gelen aracı yeterince hıza ulaşamamış şekilde şeride girmesine neden olan arkadaşlara sesleniyorum.
Yapmayın Etmeyin Diğer araçları tehlikeye atıyorsunuz.
Kırmızda kalkıp bir türlü hızlanmayan ya da dediğim gibi hızlanma şeridinde bir türlü gerekli hıza ulaşmak için uzun zaman bekleyenleri ne zaman geçsem ve araç içine baksam sürücünün gözleri kadrana takılı. Tahminimce ANLIK YAKIT takibi yapıyorlar. İyi hoşda sizi geçmeye çalışanların yaptığı olmadık harektler vs diğer araçları tehlikeye atıyor diye düşünüyorum. Sizlerin bu konuda düşüncesi nedir?

Vallahi ekonomi için mi yapıyorlar, yüksek hızdan korktukları için mi yapıyorlar yoksa acemiler de ondan böyle yapıyorlar bilemiyorum. Ama olmayacak yerde aşırı hızlı giden, makas atan tipler kadar trafiği tehlikeye attıkları ortada. Ayrıca bilmem kaç bin kişilik şu forum ortamında çok net ve açık bir sıkıntıdan bahsedeceğim;

Otobanda, misal Düzce - İstanbul arası hız limiti 120 kmh olan otoban yolunda, orta şeritten 90'la gitmeyin, 100'le gitmeyin, 110'la da gitmeyin kardeşim. Bunu akıl etmek, düşünmek bu kadar zor mu ? Orta şeritten 120 ile gidenler, sağ şeritten 120'nin altında gidenler, sol şeritten ise 120'nin üzerinde gidenler yol alır. 200 küsür km'lik otoban yolunda aracı hız sabitlemeyle 120'ye alıp gidemiyorum. Böyle bir şey var mı ? Adam orta şeritten 100-110'la gidiyor. 120'yi geçmeden onu sollamak istesem sol şeritten 160'la gelen biri üstüme çıkacak gibi oluyor. Trafiği tehlikeye atıyorsunuz yapmayın. Ben de deli oluyorum, öyle giden aracın içine tip tip bakıyorum. 120'nin altında gidiyorsanız geçin sağa trafiği de tehlikeye atmayın.

Son düzenleme:
120 km hiz limitidir. Orta şeritde 105 110 hizlarda seyredenin bir suç işlediğini sanmiyorum. Soldan 160 km basanların esas suçlu olduğu belli. Yükset sürati meşrulaştırmayin. Orta şeritte 105 km gps seyir hızıyla intikal ederim. Uzaktan tapa gaz gelip kuyruğuma yapişanlarda bi zahmet sollasin

Son düzenleme:
Bizim millet akıcı sürüş nedir bilmiyor.
Bunlar kadar, ışığa yaklaşırken gaz kesenlere selektör atıp korna çalanlarda var.
Özellikle bizim buralardaki ışıkları çok iyi biliyorum, ona göre ışığa gidip beklemek yerine uzaktayken gaz kesip gidiyorum, hemen korna selektör, veya sağımdan geçip önüme atlayıp ışıkta durup benimde ilerlememi engelleyenler oluyor.

Bu söylediğiniz her sabah sahil yolunda oluyor. Bakırköy-Sirkeci istikameti, sol şerit konvoy hâlinde gaz-fren şeklinde gidiyor, orta veya sağdan giden daha iyi gidiyor.

Sol şeridi gereksiz yere meşgul etmek trafiğin akışını engellemekle beraber tehlike oluşturmaktadır arkadan gelen için de şeridi ihlal eden için de. Birisi geçmek için mecburi bir hamle yapıyor diğeri geçirmemek için hamle yapıyor. Sol şeridi 160-170 kapatıp giden insanın vardır illaki bi acelesi ki zaten sol şerit hız şeridi olarak da geçiyor. Devlet sana kanunla limit koymuş ama geçersen de bedelini ödersin diyor. O hıza çıkan insan da bunu zaten göze alarak gidiyor. Geçenlerde denk geldim ambulans ciyak ciyak siren çalarak gidiyor belli durum acil. adam sol şeritten ortaya geçene kadar 4 defa uyarı yaptı ambulans şoförü.

valla reyizler artık trafikte şununla karşılaştım yok şunlar böyle yapıyor sol şeritten 60la gidenler mi var yoksa sağ şeride arabasını park edenler mi war umrumda deil :D sol şerit + gerektiği kadar hız + selektör + son ses müzik + xenonlar açık :D umrumda bile değiller

Sol şeridi gereksiz yere meşgul etmek trafiğin akışını engellemekle beraber tehlike oluşturmaktadır arkadan gelen için de şeridi ihlal eden için de. Birisi geçmek için mecburi bir hamle yapıyor diğeri geçirmemek için hamle yapıyor. Sol şeridi 160-170 kapatıp giden insanın vardır illaki bi acelesi ki zaten sol şerit hız şeridi olarak da geçiyor. Devlet sana kanunla limit koymuş ama geçersen de bedelini ödersin diyor. O hıza çıkan insan da bunu zaten göze alarak gidiyor. Geçenlerde denk geldim ambulans ciyak ciyak siren çalarak gidiyor belli durum acil. adam sol şeritten ortaya geçene kadar 4 defa uyarı yaptı ambulans şoförü.
Ambulansı ayrı bir yere koyalım ama kimsenin hız sınırını geçme hakkı yok ben yasayı çiğnerim parası da neyse öderim demek de ortadoğulu yaklaşımı böyle bi yere varamayız
Bizim millet akıcı sürüş nedir bilmiyor.
Bunlar kadar, ışığa yaklaşırken gaz kesenlere selektör atıp korna çalanlarda var.
Özellikle bizim buralardaki ışıkları çok iyi biliyorum, ona göre ışığa gidip beklemek yerine uzaktayken gaz kesip gidiyorum, hemen korna selektör, veya sağımdan geçip önüme atlayıp ışıkta durup benimde ilerlememi engelleyenler oluyor.

Bu söylediğiniz her sabah sahil yolunda oluyor. Bakırköy-Sirkeci istikameti, sol şerit konvoy hâlinde gaz-fren şeklinde gidiyor, orta veya sağdan giden daha iyi gidiyor.
sonra da adam hesapsız yaklaştığı için en sağa durup sola dönmeye çalışıyo niye böyle yapıyosun da desen seni suçlu çıkarır

Devlet 120 hız sınırını ceza kesmek için değil güvenli olduğu için koyuyor. Sen otoyolda 160'la gidiyorsun diye ben 120 ile sol şeritten giderken sana hızlı bir şeklide yol vermek zorunda değilim. Kendi güvenliğimi ve arabadaki diğer yolcuların konforunu dikkate alıp yavaş yavaş orta şeride geçerim.

Ambulans örneği ise aşırı hızlı gidenleri meşrulaştırmak için verilmiş abartı bir örnek bence.

Lenovo A6020a46 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bence otoyollar otoyola benzemediği için hız sınırı normal. Otoyollar çok virajlı, yol çalışmaları düzgün tabelandırılmıyor. Bir kere Almanya'da kullanmıştım. Ortalama 170 ile gitmiştim ama otoyol çok düzgündü. Keşke öyle olsa da hız sınırı kalksa. Ama mevcut durumda en ufak hata bile büyük sonuçlara yol açtığı için kurala uymayan çalışıyorum.

120 km hiz limitidir. Orta şeritde 105 110 hizlarda seyredenin bir suç işlediğini sanmiyorum. Soldan 160 km basanların esas suçlu olduğu belli. Yükset sürati meşrulaştırmayin. Orta şeritte 105 km gps seyir hızıyla intikal ederim. Uzaktan tapa gaz gelip kuyruğuma yapişanlarda bi zahmet sollasin
Sol şeridin bizim ülkemizde doğru kullanılmadığı açıktır. Sol şeridin amacı sadece sollamalar ve acil durum amacıyla seyir edilmesidir. Sollama işini halledersin ve sağ sinyalini verip ortadan devam edersin. Ama orta şeritte 110'la giden bir sürücü varken onu 120'yle sollamak, ki bazıları ne yaptığını da bilemeyip tam sollarken hızını 112-113-115 diye arttırıyor, trafikte aşırı hızdan daha büyük tehlike oluşturuyor. Çünkü 120'nin üzerine çıkmadan bu hızlarda seyir eden birini sollamak oldukça uzun vakit alıyor ve trafikteki en tehlikeli durumlardan biri olan iki aracın uzun müddet yan yana seyir etmesi durumu oluşuyor. 120'nin altında gidenler sağa geçer. Sabit 120 gidenler ortadan gider. 120'nin üzerine çıkıp anlık sollama yapanlar sollar ve orta şeride geçer, acil durumu olanlar ise dörtlü yakıp sol şeridi kullanır. Sürücülerin bunu idrak etmesi bu kadar zor olmamalı. Usulsüz yüksek hız yapmak nasıl ki trafik kuralına uymuyorsa, doğru şeritte doğru hızla gitmemek de trafik kurallarına uymuyor.

Son düzenleme:
Sol şeridin bizim ülkemizde doğru kullanılmadığı açıktır. Sol şeridin amacı sadece sollamalar ve acil durum amacıyla seyir edilmesidir. Sollama işini halledersin ve sağ sinyalini verip ortadan devam edersin. Ama orta şeritte 110'la giden bir sürücü varken onu 120'yle sollamak, ki bazıları ne yaptığını da bilemeyip tam sollarken hızını 112-113-115 diye arttırıyor, trafikte aşırı hızdan daha büyük tehlike oluşturuyor. Çünkü 120'nin üzerine çıkmadan bu hızlarda seyir eden birini sollamak oldukça uzun vakit alıyor ve trafikteki en tehlikeli durumlardan biri olan iki aracın uzun müddet yan yana seyir etmesi durumu oluşuyor. 120'nin altında gidenler sağa geçer. Sabit 120 gidenler ortadan gider. 120'nin üzerine çıkıp anlık sollama yapanlar sollar ve orta şeride geçer, acil durumu olanlar ise dörtlü yakıp sol şeridi kullanır. Sürücülerin bunu idrak etmesi bu kadar zor olmamalı. Usulsüz yüksek hız yapmak nasıl ki trafik kuralına uymuyorsa, doğru şeritte doğru hızla gitmemek de trafik kurallarına uymuyor.
Kesinlikle haklısınız. Durumu güzel özetlemişsiniz.

Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre

Geçilen Araç Sürücüsünün Uyacağı Kurallar
Madde 105- Geçilen araç sürücüleri;
a) Duyulur veya görülür bir geçiş işareti alınca trafiğin iki yönlü kullanıldığı karayollarında taşıt yolunun sağ kenarına yakın gitmek, dörtten fazla şeritli veya bölünmüş karayollarında bulunduğu şeridi izlemek ve hızını arttırmamak,
b) Dar taşıt yolları ile trafiğin yoğun olduğu karayollarında yavaş gitme nedeni ile kendilerini geçmek için izleyen araçların kolayca ve güvenli geçmelerini sağlamak için araçlarını elverdiği oranda sağ kenara almak, yavaşlamak, gerekiyorsa durmak,
c) Geçiş üstünlüğü bulunan bir aracın duyulur veya görülür işaretini alınca, bu araçların kolayca ilerlemelerini sağlamak için taşıt yolu üzerinde yer açmak, gerekiyorsa durmak,
Zorundadırlar.
Kurallara uygun olarak, geçiş yapmak isteyenlere yol vermemek, geçilmekte olan bir başka aracı geçmeye veya sola dönmeye kalkışmak yasaktır.

Kanuna bakarsak hızın ne olursa olsun arkadan geçmek isteyene yol vereceksin. Yani orta şeritten hız sınırı 120 olan yerde 100 ile giderken arkadan daha hızlı giden araca yol verilmesi gerekiyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...