Arkadaşlar,
Beklenmedik birşey oldu.
Genelde start-stop u kullanmasamda, kullandığım zamanlarda nadirende olsa çalıştırma anında bir takılma sesi yapardı aracım.
Cumartesi günü aracımı servise bıraktım 75k bakımı için ... Start Stop için test sürüşü yaptık lakin beklendiği gibi o sesi yaklayamadık... Biraz inceleyecekler... bu arada ikame araç aldım ... veeee bindo .. Jetta TSI Manuel geldi..
Ben daha önce 2 kez Manuel TSI sahibi oldum ... bunun şekişi biraz düşük geldi... sonra ruhsata baktım ve 1.2 TSI olduğunu anladım ... normaldir diyip o muhteşem benzinli konforunu yaşamaya başladım

Jetta kısmını bir kenara koyarsak,
Bu sabah evnden biraz geç çıkmam ve Pazartesi sabahı olması nedeniyle Golf TSI DSG ile aynı güzergahta tamamen benzer sürüşü göstererek manuel 1.2 TSI ı kullandım ... kullanımda hiç bir zorluk olmadı ... lakin araç 18k km de, debriyajı falan kuş gibi.. motor zaten "fıtı fıtı"... tüketimi de 0 layıp, yanlış yönlendirme yapmasın diye yolculuk sırasında hiç açmadım....
Neyse, en sonunda işe geldiğimde bu koşulda benim TDI DSG 5-5.2 yakmıştı diyip tüketimi kontrol ettiğimde 6.1 rakamını gördüm .. Muhtemelen araç yarın sabah ta bende olacak .. tekrar aynı güzergahı gideceğim... bakalım akşam otoban ağırlıklı sabit hızlı kullanımda ne çıkacak ... bana bu değer (6.1) çok düşük gibi geldi..
Piskolojik olarak yavaş gitmişsindir durumuda yok .. aynı yerlerde, aynı gazlamaları birazda Jettayı tanımak için yaptım diyebilirim ... ama 1.2 bile olsa TSI ın işini 2k rpm civarında görüyor olması gerçekten iyi ...