Ehliyetsiz Arac Kullanma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ya gerçekten yeni nesil mükemmel geliyor be abi. Ben de @berkertekin abimin dediği gibi ayağım pedala yetiştiğinden beri bu işlerin içindeyim. 23 yaşındayım, 16 yaşında başladım bu sevdaya. Rahmetli babam öğretmişti sağ olsun.99 model Transit 100LX vardı, sürekli sanayideydik zaten içli dışlı olmaya başladım böylece. İlk başlarda böyle onunla beraber, sonra site içinde boş arazide dönüp durdum, park çalıştım. Bir kere bile demedim '' hacı bak aldım anahtarı gel gazlayalım be'' diye. Neyse buraya nutuk atmaya gelmedim kardeşim, kendi hikayemi anlatıp uzayayım. Yaklaşık 2 sene önce bir akşamüstü canım sıkıldı öyle turlamak için aldım arabayı, site çıkışında Zeynep diye bir arkadaş vardı onunla karşılaştım, aldım onu da beraber gezinmeye başladık. Dönüş yolunda çok afedersin malın teki tali yoldan fırladı önüme -60 ile gidiyordum ha çok değil- ondan kaçayım derken çıktım kaldırıma, direğe çarptım. Arkadaşım -çok akıllı ya- takmamış kemeri, çakmış kafayı konsola bi kolu kırılmış, kanlar içinde kaldı kızcağız. Bak ehliyetim de var he. Neyse kızı götürdüm hastaneye falan filan, babası geldi kavga gürültü oldu bir sürü. Kızın babası bana kızgınlığından şikayetçi olmuştu benden, kendi arabam için 40dk kaldığım karakola ehliyetim olmasına, tamamen suçsuz olmama rağmen 1 hafta gidip geldim. Sırf adam şikayetçi oldu diye. Amcamlar, dayımlar karakoldaki tanıdıklar vesaire girdi işin içine karakoldan yırttım. Ama hala soruyorum kendime ''ya daha kötüsü olsaydı ne olurdu?'' diye. Yani kardeşim; çevirmeye takılırsın, kaza yaparsın babanın ensesi kalın anladığım kadarıyla kurtarır seni 50'likle falan. Ama kendine veya başkasına o arabada kötü bir şey olursa ömür boyu çekersin çilesini. Ehliyetin yokken kullandığın içinde ne varsa senin üstüne kalır. Gerek yok güzel kardeşim, 18'ine kadar baban götürüp getirsin seni ya da toplu taşıma 50'liğe ihtiyacın yok 3.25 yeter metrobüs için. :) Kal sağlıcakla...

Son düzenleme:
Kardeşim ben "18 yaşına kadar kontak açmak yok" diyen bir babanın oğluyum. 13 yaşından itibaren araba tepesindeyim. 15-16'dan itibaren elimden geçmeyen araba gitmediğim yol kalmadı ehliyetsiz şekilde. Ehliyetsizlikten ceza yedin mi dersen toplamda 4836 lira (makbuzu saklarım) ceza yemişliğim var. Diyeceğim o ki benim ehliyeti alana kadar yaptığım bu iş iş olmadığı gibi seninde yaptığın bu iş iş değil. Hele ki birde polise rüşvet vermeye kalmak falan düşünüyorsun. (Adamın sana keseceği cezadan alacağı para 100 lira.) Senin paranı alacağına birde rüşvet teklif ettiğin için işlem yapar hayatın kararır. Ben ehliyetsiz kullandım, başıma cezadan başka bir iş gelmedi eyvAllah. Ancak emin ol yaşadığın o strese değer bir iş yapmıyorsun. Sana şöyle olsa böyle olsa diye nasihat vermeyeceğim; çünkü bende bir şey olmaz dikkatliyim diyor kulak ardı ediyordum. Ama emin ol her şeyin bir vakti zamanı var. Hızlı koşan atın boku seyrek düşermiş misali benim gibi sonra dönüp baktığında diyeceğin tek şey "Ne boş işmiş" olacak. Yapma. Baban veriyorsa bile babana kızmalısın. Bu yaptığın doğru değil beni yanlışa itiyorsun demelisin. Faydasından çok zararını görüyorsun. Kendini 3-5 saat iyi hissedeceksin diye çekeceğin strese değmez. Biliyorum biz burada ne kadar yazsak da sen yinede o arabayı alıp gezeceksin; çünkü bende yaptım. Ama doğru değil kardeş. Hiç doğru değil.

Bende babama güvenen biriyim. Aynı zamanda da ehliyetimi henüz almadım. Benim dayım 18 yaşında ve trafik kazasında vefat etti ayrıca onunda adı Ceyhun du ve ehliyeti yoktu. İstersem arabayı çok rahat bir şekilde kaçırırım. Fakat hem bu kötü maziden dolayı hemde ailemin güvenini boşa çıkarmamak icin böyle bir hareket yapmıyorum. Babam da bana bazen arabayı veriyor ama boş tarlada veriyor. Kaldı ki bu tarz stress lere girerek hevesini alacağina arkadaşlarinla git karting yap. Eğer işin hava yapmaksa çağır uber den bi tane vito onunla istediğin yere git. Demem o ki en yanlış harakettir ehliyetsiz araç kullanmak karşındakini de düşünmek lazım hep.

Bunları foruma yazıyorsun. Yazını okuyan polis, savcı, vs. ilgisini çekip başını derde sokabilirsin. Zaten forum yönetimin illegal işlerle ilgili konuya tahammülü ilginç bir durum...

Panpa bizimde tercüman sitesinde büromuz var sen hangi güzargahtan gidicen geliyim çarpiyim sana zaten ehliyetin olmadığı için yüzde yüz suçlusun , eksperede iki peşkeş çekerim , sigortadan bronz debriyajla krom boru yaptırırım bide enjektörleri yaptırırım ohh , söyle sen nerden gidiceğini ben geliyim o.O

Panpa bizimde tercüman sitesinde büromuz var sen hangi güzargahtan gidicen geliyim çarpiyim sana zaten ehliyetin olmadığı için yüzde yüz suçlusun , eksperede iki peşkeş çekerim , sigortadan bronz debriyajla krom boru yaptırırım bide enjektörleri yaptırırım ohh , söyle sen nerden gidiceğini ben geliyim o_O
Beyaz bi audi a4 2.0 bazende chevo captiva siyah gorursen direksiyonda dogru bak sana gulumsuyor olacagim ;)

Son düzenleme:
Hala gülümseyeceğim diyor. Adamın kaybedecek bir şeyi yok. Belli ki senin kaybedecek şeylerin var fakat ırglamayacak kadar çok. Derdine yanlış yerde yanlış şekilde deva arıyorsun. O 50 TL çıkar ruhsattan, ya git abur cubur al, bilemedin taksiye bin. Gereksiz işler senin otomobili ehliyetsiz olarak kullanıp trafiğe çıkman iyi, güzel bir davranış değil. Anlatılanları kendine çevir. Ehliyetsiz bir insan evladı yok yere aile ferdlerinden birine çarpsa ve hayatını yitirse size verilecek olan binlerce lira seni rahatlatacak mı? Hiç sanmıyorum. Bir yeteneği, fiili yapabilmen onu her zaman ve koşulsuz yapman manasına gelmez.

Apaçi tayfasına yeni kayıt yaptırılacak heralde.
Abicim, sen git şu adamların olduğu yerlerde takıl.

Yarın bir gün aklın başına gelir de, piste falan çıkarsan, şeklini oralarda yapmaya karar verirsen, o zaman geri gel buralar, başımızın üstünde yerin olur...

Sis farını bari yakma.

Babana da o kadar güveniyorsan polis çevirdiğinde ne yapacağım diye buraya sormana gerek yok. Henüz ehliyetim yok turluyorum dersin polis bırakırsa bırakır, bırakmazsa baban varmış zaten. Rüşvet vermek de hem suçtur hem günahtır sen hangisini daha çok önemsersin bilemem.

Sis farını yakma.

2. Kez yazmayı düşünmüyordum, arkadaş (!) belli, ailesi belli. Uzamasın konu da, tatsızlık yaşanmasın...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...