4 Dolar + KDV Kim geçmek ister

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Maaş bodromu her aldığımda benden kesilen Gelir vergisini tek kuruşuna kadar geri isterim.
Gelirden vergi al, gıdadan %18 vergi al. Ben hiç anlamadım bu işi. her ay elime ayrı bir maaş geçiyor. Vergi dilimlerine takılıp duruyoruz. Hesaplarımız şaşıyor. Öyle bir vergi dilimi varki. Aldığım ikramiyeler, fazla mesailer, vergi dilimini geçince devlet tarafından kesiliyor.
Ben hayatımı doğru düzgün yaşayamadıktan sonra ne yapayım ben böyle devleti. Zaten yaşayacak bir hayatım var. Onuda devletemi harcıyayım.

15326415_10154861445788112_4858923690369677823_n.jpg

Biraz eski bi karikatür ama bayılıyorum :))

Biraz yukarısında da Peugeot 2008 reklamı var , bayağı trajikomik bi ülke halini aldık. Yazı harika

Konu acayip uzamış, kısmen okudum, detayları kaçırmış olabilirim, affola.
Şunu pek çok kez farklı mecralarda dile getirmişimdir. Her ay bordroma bakınca, "aslında çok güzel para kazanıyorum ama vergiler çıkınca pek bişi kalmıyor" diye düşünürüm.

Yolun medeniyet anlamina geldigi zamanlar 1900lu yillarin kervan gecmez, iz gorunmez koylerine ulasimin mumkun olmadigi zamanlardi. Ben kismen milli dusunerek ulasim konusundaki gelismeleri desteklerdim belki eger ki iyi niyetli yapilsaydi. ' oy vermeniz icin size bu kadari yeter ' dusuncesiyle yapildigini, yaptiklari ve yapacaklari tum cirkinliklerine birer kamuflaj olsun diye yapildigini gormemek icin gercekten gozlerin kor olmus olmasi gerekiyor..
Dogayi korumaya gelince, arazisi ormana yahut hazineye ait olan bir bolgede sirf imara acilsin diye yangin cikarip pesine sular duruldugunda binalari, dubleks evleri diktiren siyasileri de iyi biliriz. Agaclari kesip ranti yuksek diye her yere avm dikmeye calisanlari da.
Medeniyet gormemis millete, asfalti medeniyetin en onemli parcasi olarak gosterebilenleri mi kutlamak gerek yoksa buna inanan, kanan, arka planda neler dondugunu bir turlu goremeyen halki mi kutlamak gerek bir turlu kestiremiyorum.

Chiron da ateş be.. kimse doların düşüşüne kanmasın bu arada. 4ler geri döner o:) (keşke dönmese ama..)

Doların işi muamma
Fed aralık ocak toplantılarında büyük ihtimal faiz arttıracak. Bu konu biraz da Trump'a bağlı. Borsa'nında durumu pek iyi değil Merkez bankası BIST'deki likitide sorunu için sürekli repo ihalesi açıyor. Kurdaki artıştan dolayı 2017 daha kötü geçecek gibi. Benim düşüncem dolar tekrar 3.60 seviyelerine yaklaşacak. Sonumuz hayır olsun.

.C.Başkanlığı danışmanlarından biri açıklama yapmış yurtdışından sermaye girişi olacakmış ve meblanın oldukça büyük olduğunu söylüyor. Yatırım yapacak firmaların başında AB üyesi ülke firmaları geliyormuş, sermaye girişinin miktarı önemli bi nebze rahatlatabilir ama bu tamamiyle polyannacılık olur, tahminimce 2017ye 3,5 civarında gireceğiz. Mart nisana doğru referandum muhabbetine göre 4ü de geçebilir 3,5un altına inmez ama

.C.Başkanlığı danışmanlarından biri açıklama yapmış yurtdışından sermaye girişi olacakmış ve meblanın oldukça büyük olduğunu söylüyor. Yatırım yapacak firmaların başında AB üyesi ülke firmaları geliyormuş, sermaye girişinin miktarı önemli bi nebze rahatlatabilir ama bu tamamiyle polyannacılık olur, tahminimce 2017ye 3,5 civarında gireceğiz. Mart nisana doğru referandum muhabbetine göre 4ü de geçebilir 3,5un altına inmez ama
Girdi bile 677 milyon €

Beyler selamlar,

Elbette özgür bir toplumuz ve sitemizde de özgürce ifadelerimizi açıklayabiliyoruz.

Lakin siyasete çok girmeyelim. Girdiniz mi bilmiyorum ama yazayım dedim yinede.

İyi forumlar

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...