Piste girmişiiiz, sonra ses soluk yok, ayıp etmişim, baya bişi yaptık aslında, yol katettik ama corona işleri yavaşlattı, maddi açıdan yetişemiyorum şu an nası yapsam bilemedim, biraz özetleyeyim:
Temmuz sonu 167 bin km de aldığım aracım sıfır sıkıntı 180 bin kmyi devirmiş bulunmaktadır, benzine sağlam para gömmüşüm diyebilirim...
Öncelikle orijinal egzozu satın aldım, duruyor öylece, 1000 tl para verdim, boş yere ama dursun elimde
Kumandalı çığırtkan egzozumuz sesi çok güzel olmasına rağmen söküldü, ortaya ve sona susturucularımız takıldı amma velakin yine susmuyor araba, bide egzoz ucunu minnacık yaptım dikkat çekmesin diye

ha eskisinden çoook çok sessiz ama polis çevirse canı yazmak istese yazar, spor egzoz bi hafif bi homurtu var. Biraz üst devirlerde arabayı sıktığını düşünüyorum ama altlar canlandı, 2000 devirin altı normal bir otomobildeki 1000 devir altı gibiydi, şu an 1500 e kadar geriledi bu durum.
Ekli dosyayı görüntüle 34042
Ekli dosyayı görüntüle 34043
Ekli dosyayı görüntüle 34044
Ekli dosyayı görüntüle 34046
Varex:
Ekli dosyayı görüntüle 34045
Egzoz aldıktan sonra arkadaş muhteşem bi katalizör buldum, M5 E60 V12 katalizörü

kendisinde 2.0 tsi cc var ve stage 1 yaptı arabayı, sonra bu katları bulunca adamda çift satınca aklımda yokken almjş bulundum, henüz takmadım, bi dahaki ay muayene var, takıp gircem belki ortaya bi susturucu daha atabilirim. Ayrıca 3 merkezli bir kat, benim diyen sportcat cebinden çıkarır, en son teknoloji, flowrate i aşırı yüksek. Böyle
Egzoz aldıktan sonra arkadaş muhteşem bi katalizör buldum, M5 E60 V12 katalizörü

kendisinde 2.0 tsi cc var ve stage 1 yaptı arabayı, sonra bu katları bulunca adamda çift satınca aklımda yokken almjş bulundum, henüz takmadım, bi dahaki ay muayene var, takıp gircem belki ortaya bi susturucu daha atabilirim. Ayrıca 3 merkezli bir kat, benim diyen sportcat cebinden çıkarır, en son teknoloji, flowrate i aşırı yüksek. Böyle
Ekli dosyayı görüntüle 34047
Ekli dosyayı görüntüle 34049
Ekli dosyayı görüntüle 34048
Ekli dosyayı görüntüle 34050
Sonrasında işte pist çıkışı bakıma girmiştik, oil catch can boşaltıldı, şanzıman yağımız motul 300v kilit için özel yağ konuldu, motor yağımız motul 0w40 oldu, fren hidroliklerimiz rbf660 ile yenilendi, ds3000 ler bitti söktük, yellow stuffları taktık, coilover en yumuşak ve en yükseğe alındı, kaputtaki pulları söktük indirdik, arb en gevşek ayara getirildi.
Sonrasında işte pist çıkışı bakıma girmiştik, oil catch can boşaltıldı, şanzıman yağımız motul 300v kilit için özel yağ konuldu, motor yağımız motul 0w40 oldu, fren hidroliklerimiz rbf660 ile yenilendi, ds3000 ler bitti söktük, yellow stuffları taktık, coilover en yumuşak ve en yükseğe alındı, kaputtaki pulları söktük indirdik, arb en gevşek ayara getirildi.
Kışlık lastik aldım çıkma, artık belim büküldü lastiğe para vermekten, sıfır contisportcontact 5 2800₺ aldım, pist lastikleri , lassa snoways3 aldım 2017 750
Sonrasında arabada bi missfire keşfettim, bujilerdenmiş, onları yeniledik.
Bu arada pioneer ın çok güzel bir teybini buldum, sph-c10bt, teybin kendinden telefon tutacağı var ve telefona indirdiğiniz pioneer uygulaması ile teybin kontrolünü ordan yapıyorsunuz, oldukça az tuş var zaten teypte, böylece multimedya sorununu kökten çözdük.
Sonrasında minik arıza silsilesi yaşadık, lastik patlamasıyla başladı, lastiği değiştik, değişirken akü bitmiş, akü de ölmüş zaten, neyse şarj ettik, sonra yolda kaldım gibi bişi oldu işten dönerken

emme manifolduna giren silikon hortum yırtılmış, ondan mütevellit araba gitmemiş, hemen değiştik, lan tam oh bitti derken gene bi sıkıntı başladı, bujileri söktüm yağ var, sonra bi baktık kronik külbütör contası sorunu, şipşak onu da çözdük, o zamandan beri sıfır sıkıntı, iş yoğunluğundan mütevellit occ yi kontrol edemedim, biraz sisteme geri basmış, söktüm temizledim.
Ayrıca intercoolerımız forge markaymış, 12 litrelik
Sonrasında dedim tamam artık başlayalım, maaşada güzel zam aldık falan
Öncelikle racing seat baktım biraz, zor, facebook gruplarından bi tane sparco buldum idareten derken daha geçen hafta ankarada bi tane buldum aldım, sparco sprint v serisi, orj sparco ayakları da var ama tam montajlayamadım henüz, uğraşıp ayak vs yaptırmak lazım, eşini de istanbuldan alacaktım ama o arkadaşla gıcıklaştık bi, almak kısmet olmadı, epey de haberleştim alıcam vs. diye
Kemer de almam gerekiyor, 5 nokta sparco aradım ama yok, uygun fiyatlı sıfır 4 nokta sparcolar var, onları alacağım.
Sonra arabanın eski sahibinde Hawk performance DTC80 balatalar var, onlar için sözleştik 2000 tl ye, henüz alamadım, bütçeyi efektif kullanmam lazım çünkü bu ara mining rig kurma işlerine giriyorum.
Haaaa asıl karın ağrım idi, çirkin sarı jantlar, boyatim boyatmim derken kormetalin 2000 liraya 9 taksit aldım sıfır, 5x110 göbek olunca jant bulmak imkansız oluyor arkadaşlar, arkadaşın eski corsa opc ring ed. kalan 4 adet 16mm spacerları da bijonlarıyla birlikte 500 tl ye aldım. Jantları tam montajlamadım, yaz gelmesini bekliyorum.
Elimde şu an ölüden hallice zor durumlar için 2 adet ns2r var, nispeten iyi durumda v70a var, ayrıca eski sahibi ralli yarış lastiği verecek 2 adet, benim de gece gece aklımda geldi 2 adet nankang ar1 alacağım, arkalara v70aları takar pistime çıkarım diye düşünmeye başladım, semi slick lastik fiyatları ciddili uçmuş durumda arkadaşlar, kafayı yersiniz.
Aklımda çok uzun zamandır detailing işi var bir türlü bütçe ayıramıyorum, detaycı adam mert e vereceğim arabayı, boya koruma ve kaput+tavan şeffaf poliüretan bazlı kaplamayı toplam 2500 tl ye yapacak. Tavanda güneş yanığı var ve üstünde arabanın renginde kaplama var, heyecanla bekliyorum arabanın kozmetik toparlanacağı günü!
aracın ön panjurdan hava alması için delmeyi planlıyorum, sonrasında ön panjur, aynalar, spoiler, benzin kapağı, arka bagaj kromajı mat siyah plasti dip kaplama fikrim var.
Arka balatalar değişecek oem ile, motor yağ bakımını pist çıkışı mı yapsam ne yapsam bilemedim, 6-7 bin km oldu bakıma gireli
Arka koltuklar, stepne, yolcu koltuğu komple sökülür, bucket seat takılır, coiloverları terazi üzerinde ayarlayacağız, arb en sıkıya getirilecek, kaput kaldırılır, fren ekstra soğutucu plakalar takılır. yeni balata ve diskler takılır.
Pist çıkışı yıpranmış olan ön diski tornalatıp oem ucuz bi balata alacağım. yellow stuffları çöpe atacağım gibi duruyor, geçen gazladım biraz, hemen helva oldu.
Fotoları telefondan yükleyeceğim, sonraki posttan bakarsınız
Bu arada 2 saat open pit girmeyi planlıyorum, Mayıs ayı ideal gibi, corona falan patlamaz da umarım gireriz sağlıcakla