Bence almak icin halen mantikli. Uzun vadede kar edeceksiniz
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Berkinkacım para yok olsa 3,30da ben de çekerdim

Bence almak icin halen mantikli. Uzun vadede kar edeceksiniz
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
bence alınır. aralık ocak gibi yapılacak olan toplantılarda faiz arttırımına kesin gözü ile bakılıyor. ben 3.59 seviyesini gördüğüm an sattım ki büyük ihtimal ileride 3.59 seviyelerini geçecek.
"yatırım tavsiyesi değildir"
diye not düşelim de sonradan başımız ağrımasın![]()
Valla bulunduğunuz şehir neresi bilmiyorumda, kredi vs değil de nakit parayla alacaksanız o paralara daire alıp daireden gelecek kiraya 40 50 bin lira kredi çekip araba almak mantıklı geliyor, keza çok fazla var bunu yapanR-line dolu Passat Highline alacaktık 1.6 TDI 188-190 bin civarına geliyor.Cidden bana siradan bir araba için çılgın paralar geliyor.Bilmem bendemi gariplik var..
Ben 3-4 ay boyunca hemen her gün kullandım. Aksaray-Maltepe güzergahını Sirkeci'den feribot ile gidiyordum. Toplamda temiz 2 saatimi alıyordu. Sıra beklemek vb. çileler hepsine kabul, zaten ayağım o sıralar sakat olduğu için toplu ulaşım kullanamadığımdan zorunlu kullanıyordum. Birkaç kez o hattaki feribotlarda kaza da yaşandı, çok güvenli de değil yani.bu konuya yazan arkadaşların çoğu herhalde hiç harem-sirkeci feribotunu kullanmamış. Ben kullanan biri olarak anlatayim eğer anadolu yakasından merter sirkeci yenikapı gibi yerlere gitmeniz gerekiyorsa üç yolunuz var ya feribot ki ona birazdan geleceğim ya 1. köprü yada 2. köprü, şimdi 1. köprüye gitme zaten ayrı dert bide 1. köprüden gideceğiniz sirkeci eminönü fatih merter aksaray yenikapı gibi yerlere gitmeniz apayrı bi dert 2. köprü zaten istanbulun en ucu eminönüne gitmek isteyen biri kadıköyden kalkıp 2. köprüden eminönüne gitmez tek bir şartla tabiki eğer aracı binek değilse seve seve ya feribota binecek yada 2. köprüye gidecek o yüzden çoğu insan köprüleri dolaşıp trafiğe girip boşuna benzin yakmayı tercih etmez bundan dolayı feribota biner.
Ve o feribot da kamyonlar mininüsler binek araçlar derken acayip bi yoğunluk olur hele iş saatlerinde yağmurlu havalarda felakettir sirkecideki iskelenin kuyruğu sahil yolundaki küçük ayasofya ya kadar uzanır mesafeyi de söyliyim baya fazla arkadaşlar haremdeki kuyruk e-5 üsküdar sapağına kadar uzanır ve bu kuyruk sadece feribot geldiğinde hareket eder o keşmekeşin arasında sıra gelirse sizde belki 3 4 araba boyu kadar ilerlersiniz, kuyruğun en arkasından biri kaptırıp gelir siz tam iskeleye girecekken tak diye önünüze kırar aşağıya inersiniz kavga edesiniz falan hoş şeyler olmaz tam bir ömür törpüsüdür ki zaten o yolda girdiğiniz kuyruğu geçtim iskelede para verdikten sonra bili baya bekliyorsunuz yani şöyle söyliyim sağlık bir yetişkin insan kavga etmez kimseyle muhattap olmadan karşıya geçmeye çalışırsa yoğun saatlerde 2-3 saat ama 3 saate daha yakın normal saatlerde 1 buçuk saat bekler iskelede sıra olmasa bile her türlü feribotun gelmesini ve boşalmasını beklemeniz lazım yani iş tamamen şans işi ben saatleri çok iyimser şekilde verdim. Bazen kişi çok şanslı olur ve direk feribota bindiği de görülür ama işte allahın sevgili kulu evden abdest alıp çıkmış okunmuş maneviyatlı insan oda onunla allah arasında diye düşünüyorum, yani demem o ki arkadaşlar feribot ile karşıya geçmenin bedeli binek araçlar için 9 lira+ her yolcu için 4 lira minibüsler için 12 lira +4 lira yolcu parası olduğu bir ortamda 4 dolar+ kdv gayet iyi bir fiyat fiyatlar kafa kafaya kazandığınız zaman kar olarak size kalıyor yani demem o ki feribotu ve o güzergahı sıkca kullanan biri olarak diyorumki bence fiyatlar iyi arkadaşlar hepinize iyi forumlar
bahsettiğimiz projenin 1 milyar 245 milyon 121 bin 188 dolar değerinde olduğunu söylemiyi unutmuşum, günde 120 bin araç geçeceği planlanıyor her bir 5 tl verse 600 bin lira yapar buda güncel kur ile 172 bin dolar yapar 1 milyar 245 milyon 121 bin 188/ 172 bin dolar küsüratları atarak hesaplarsak 7240 gün yapar buda 20 seneye tekabül ediyor yani 20 sene boyunca borçlu kalacak o yapı mantıksız olmazmıBen 3-4 ay boyunca hemen her gün kullandım. Aksaray-Maltepe güzergahını Sirkeci'den feribot ile gidiyordum. Toplamda temiz 2 saatimi alıyordu. Sıra beklemek vb. çileler hepsine kabul, zaten ayağım o sıralar sakat olduğu için toplu ulaşım kullanamadığımdan zorunlu kullanıyordum. Birkaç kez o hattaki feribotlarda kaza da yaşandı, çok güvenli de değil yani.
Feribot fiyatını gerçekten o zaman da çok fahiş buluyordum, son bindiğimden beri doğal olarak zam gelmiş. Bu karşılaştırmada bana sorarsanız tünel fiyatı normal değil, feribot fiyatı çok anormal. Paralı olmasın demiyorum, ama 5 TL üzeri maliyeti kabul edilebilir bulmuyorum. Köprü fiyatları da almış yürümüş durumda zaten... Çok abarttılar.
O zaman açık söyleyeyim, "ama adamlar çok güzel yol yapıyor" diye verilen oylar bile mantıksız kalıyor. Devlet neredeyse aldığımız nefesten para alır oldu. Teorik olarak tüm vergiler kamu harcamaları için alınır. Böyle düşünüldüğünde vatandaş tünelin, köprünün, yolun parasını peşinen vermiş oluyor.bahsettiğimiz projenin 1 milyar 245 milyon 121 bin 188 dolar değerinde olduğunu söylemiyi unutmuşum, günde 120 bin araç geçeceği planlanıyor her bir 5 tl verse 600 bin lira yapar buda güncel kur ile 172 bin dolar yapar 1 milyar 245 milyon 121 bin 188/ 172 bin dolar küsüratları atarak hesaplarsak 7240 gün yapar buda 20 seneye tekabül ediyor yani 20 sene boyunca borçlu kalacak o yapı mantıksız olmazmı
Yanlışın var bi otomobile 2 otomobil vergi parası ödüyoruzAnlamadığım tek bir mevzu var, soru da diyebilirsiniz.. Otomobil alırken verilen fahiş vergiler ve aynı zamanda yine akaryakıttan devletin aldığın %60 küsür vergi, otoyol-köprü-tünel gibi çalışmalara gitmiyorsa ( ki parasını hala vatandaştan aldıklarına göre gitmiyor) nereye gidiyor bunca vergi ? Otomobile ötv veriyorsam, bana yol-köprü-tünel olarak geri dönmeyecekse niye otomobile bir otomobil parası daha vergi veriyorum onu anlamadım.
O da olabilir tabii artık vergilerin oranlarını takip edemez hale geldim. Otomobillerden alınan ötv+mtv ile 81 ile köprü yapılır, daha akaryakıt vergilerini saymadım, ama hala köprünün parasını vatandaştan çıkarıyorlar..Yanlışın var bi otomobile 2 otomobil vergi parası ödüyoruz![]()
Paranın nereye gittiğiyle değil, doğru yere gidip gitmediğiyle alakalı bir soruydu bu. Devlet dediğin zaten yol hizmeti vermekle mükelleftir, hizmeti vermek için benden ötv+mtv alıyorsun, ama yaptığın yolun-köprünün+tünelin parasını bir kez daha alıyorsun. Tek bir hizmet için niye üç ayrı vergi alıyorsun ?Geçtiğimiz haftalarda mecliste bütün bakanlıkların ve bütün devletin Bütçe görüşmeleri yapıldı. Paranın nereye gittiğini merak edenler bakabilir.
Ben sana bakmadan direkt söyleyeyim, milletvekillerinin karılarının para vermeden saçlarını yaptırdığı meclis kuaförü, yine milletvekillerinin para vermeden meclis doktoruna yaptırdıkları dişleri, makam aracı olarak passat'ı beğenmeyip başka makam aracı isteyen akp'li belediye başkanı-başkanları, garibana doları bozdur deyip, 77 milyon dolara uçak alan siyasiler, zırhlı ve lüks olup her biri en az 500 bin lira değerinde makam araçları. Hiç bakmadan fuzuli bir kaç kalem saydım bile. Biraz daha kurcalasak ne boş yerlere, ne paralar harcadıklarını çok rahat çıkarabiliriz. Örnekleri çoğaltmak mümkün de mantığını insanlara kavratabilmek zor.Diyorum ki kaynakların doğru kullanılmadığını iddia ediyorsanız Bütçe planlarından bir şey getirirsiniz gereksiz yahut müsrif olan, bunu yapmayın yol yapın dersiniz. Bizler de size hak veririz. Bu mantık ile olaya yaklaşılmaz. Devlet hiçbir iş yapmıyor, yolda yapmıyor ama vergi alıyor der gibi. Bu yaklaşım doğru değil.
eline sağlık. benim de yazacak çok şeyim var da umutsuz vaka gözü ile bakıyorum o yüzden sessiz sakin duruyorum şimdilikBen sana bakmadan direkt söyleyeyim, milletvekillerinin karılarının para vermeden saçlarını yaptırdığı meclis kuaförü, yine milletvekillerinin para vermeden meclis doktoruna yaptırdıkları dişleri, makam aracı olarak passat'ı beğenmeyip başka makam aracı isteyen akp'li belediye başkanı-başkanları, garibana doları bozdur deyip, 77 milyon dolara uçak alan siyasiler, zırhlı ve lüks olup her biri en az 500 bin lira değerinde makam araçları. Hiç bakmadan fuzuli bir kaç kalem saydım bile. Biraz daha kurcalasak ne boş yerlere, ne paralar harcadıklarını çok rahat çıkarabiliriz. Örnekleri çoğaltmak mümkün de mantığını insanlara kavratabilmek zor.