Ben sana söyleyeyim seçime 5.10 ile gireceğizSeçime kadar bir şekilde 4.60'ın altında tutarlar. At fava bekle. (Zaman zaman üstüne çıkabilir)
Ben sana söyleyeyim seçime 5.10 ile gireceğizSeçime kadar bir şekilde 4.60'ın altında tutarlar. At fava bekle. (Zaman zaman üstüne çıkabilir)
Allah korusun diyelimBen sana söyleyeyim seçime 5.10 ile gireceğiz
"Audilerin yanına passat mı çekeyim?" diyen kişinin passat'ına borçtan dolayı el koyulmuştu haberlerde gördük hepimiz. O kişinin olduğu yerin passat almaya gücü yok, audi peşinde (ki kamunun parası, gücü olsa bile alamamalı)...
İtibar falan değil araba, gereksiz harcama. Cumhurbaşkanı ve bakanlara eldeki araçlar tutulur, alt kademelere ya makam aracı yok yada olacaksa "TÜRKİYE'DE ÜRETİLEN" arabalar (Megane, Corolla, i20, Accent vs.) verilmeli. Milletin parasıyla, elin üretip sattığı arabalarla, mallarla ne itibarı?
Milletvekili mecliste bizi temsil ediyor onlar dünyaya açılmıyor fazla gerek yok diyor. Ama cumhurbaşkanı,başbakan bakanlar kullansın demek istiyor @sputnikÇok anlayamadım ben bu dediğinizi. Yani tabii ki ben de israfa karşıyım ama koskoca milletin seçtiği, itibar göstererek seçimle getirdiği milletvekilleri neden düşük sınıf otomobillere binsinler? Tamam kemer sıkmak önemli, her türlü israfran kaçınılmalı fakat 500 milletvekilinden elde edilecek tanesi 50 bin TL tasarruftan gelecek 25 milyon TL ekonomimizi düzeltmeye yetecek mi?
Türkiye Cumhuruyeti'nin millet vekilinden bahsediyoruz, toplumu temsil edecek adamlar yani. Tabii ki iyi otomobillere binmeye hakları var. Derseniz ki, bir konvoyda 25 tane passat olmasın. Bir tane makam aracı olsun eli yüzü düzgün, 2-3 tane de eskortluk edecek düşük sınıf araçlar olsun, sonuna kadar hak veririm.
Aslında tüm paragrafımın özeti şudur: Çalmasınlar, çırpmasınlar da bunun yerine Audi'ye binsinler, sorun yok!
İşte ben de aslında hak veriyorum, yine de bunu pek problem olarak görmüyorum.Milletvekili mecliste bizi temsil ediyor onlar dünyaya açılmıyor fazla gerek yok diyor. Ama cumhurbaşkanı,başbakan bakanlar kullansın demek istiyor @sputnik
Çok anlayamadım ben bu dediğinizi. Yani tabii ki ben de israfa karşıyım ama koskoca milletin seçtiği, itibar göstererek seçimle getirdiği milletvekilleri neden düşük sınıf otomobillere binsinler? Tamam kemer sıkmak önemli, her türlü israfran kaçınılmalı fakat 500 milletvekilinden elde edilecek tanesi 50 bin TL tasarruftan gelecek 25 milyon TL ekonomimizi düzeltmeye yetecek mi?
Türkiye Cumhuruyeti'nin millet vekilinden bahsediyoruz, toplumu temsil edecek adamlar yani. Tabii ki iyi otomobillere binmeye hakları var. Derseniz ki, bir konvoyda 25 tane passat olmasın. Bir tane makam aracı olsun eli yüzü düzgün, 2-3 tane de eskortluk edecek düşük sınıf araçlar olsun, sonuna kadar hak veririm.
Aslında tüm paragrafımın özeti şudur: Çalmasınlar, çırpmasınlar da bunun yerine Audi'ye binsinler, sorun yok!
İşte ben de aslında hak veriyorum, yine de bunu pek problem olarak görmüyorum.
Eğer kemer sıkmaya bir yerden başlanacaksa, bizi 25 milyon TL kurtarmayacak. Çok daha etkili tasarruflar yapabilir diye düşünüyorum.
Hocam genel olarak görüşünüze katılıyorum. Gösteriş yapılması için binsinler demiyorum zaten, diyorum ki milletin itibar gösterip meclise yolladığı insan önemli bir insandır. Bu insan eğer ''makam'' araçlarına binmeyecekse kimler binecek?Vekil olmak demek lükse ulaşmak olmamalı.
Ulaşmak istiyorsa maaşından artırıp, varsa parasını verip yoksa kredi çekip gidip alsın, ona kimsenin karışmaya hakkı yok, kişinin kendi tercihidir.
25 milyon lira ile düzelmeyecek elbette ama o kadar para cepte kalmış olacak. 25 milyon mu düzeltecek, 15 milyon mu düzeltecek, şu mu düzeltecek diye diye vazgeçersek, en sonunda onları üst üste koyunca çok ciddi tutarlar elde edilecektir. O 25 tane passat konusuna girmeye gerek yok zaten, o arabalarda, onların yakıtları da israf.
Ülke ekonomik olarak iyi değilken vekiller de lüks araca binmeyi versin. Ne çektiysek şu malı mülkü saygınlık zannetmekten çektik. Cebinde 10 bin lira nakiti olmayan adam prestijli marka, itibar kazanacağım vs. diye düşünüp krediyle 150 binlik araba alıyordu. Bir kaç ay kullanılıp satılan çok BMW vs. vardı bir aralar, eminim hâlen vardır.
Bir olaya şahit olmuştum, yıllardır yazarım. Prestij kazanacağını zannedip iphone alan ama kontör alamayanların ülkesi olduk. Prestij kazanmıyorlar, trajikomik oluyorlar.
Doğrudur yanlıştır demiyorum, diyemem de. Görüşlerim bu şekilde.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/...ci_saltanati_icin_CHP_den_kanun_teklifi.html#
Geçen yıl böyle bir haber de görmüştüm. Makam araçlarının lüks olmasını geçtim, çok çok çok fazla makam aracı var.
İşte bu 25 milyonluk (diyoruz ama öyle mi bilmiyorum tutarı) tasarruf adımı da ufakta olsa bir şeydir. Ufak adım atmak hiç adım atmamaktan iyidir.
Bahsetmeye çalıştığım buydu...Olay sadece kendileri için harcama olsa keşke.
25 yıllık tecrube üstüne tecrubesi olan X sektöründe faaliyet gösteren şirket ile 4 ay önce kurulmuş şirket kapalı zarf uslulü ihale girerler. İhaleyi nasıl oluyorsa 4 ay önce kurulan şirket kazanır (en düşük teklifi vererek)...
Aynı iki şirket bu ihaleden 7 ay sonra, yıllık mali hacimleri taban tabana zıt olmasına rağmen her nereden para bulunduysa açık arttırma usülü ihaleye girerler. 11 aylık ömründeki portföyü belli olan şirket o parayı artık nereden bulduysa yine ihaleyi kazanır.
Sadece bir örnek. Audilere, harcamalara sıra gelene kadar neler gördük neler geçirdik... hey yavrum hey....
Devran değişecek nasılsa..
Şunu söylerken troll olduğunuzu düşünmek istiyorum cidden.
biraz vicdansız davranmıyor musun? Yıllarca insanlar çalıştırılıp maaşlarından yüksek kesintiler yapılarak sömürüldü, sırf emekli olunca elden ayaktan düşünce çalışmak zorunda kalmayayım diye. Emekliden önce kesilmesi gereken çok daha fazla yer var.
Bu forumda gördüğüm en saçma yorumlardan biriydi.
İnşallah trollemek adına söylüyorsunuzdur.
Şaka? Kimsesi olmayan emekliler ne yapacak?
Şu başlıkta bile güldürdün hocamYorumu yapmadan kısa süre önce kayınpederi bıçaklama noktasına gelmiştim bu konuları konuşurken. Onun etkisiyle gaza gelmişim![]()
Şu başlıkta bile güldürdün hocam![]()
Estagfurullah hocamEyvallah o zaman bir işe yaramışım.
Ben gülmeyi güldürmeyi seven insanımdır hocam, inanın şu 4-5 senedir eşimle anne babamızın yanında bir ağız tadıyla oturamıyoruz ya. Okuyan, çalışan, memleket için üretmeye çalışan hep iyisini düşünen biziz, patron onlar. Büyükler tabi sesimiz çıkmıyor ama bizimki de can yani.
sizin gibiler oldukça burnumuz boktan kurtulmaz kardş alınma ama durum buÇok anlayamadım ben bu dediğinizi. Yani tabii ki ben de israfa karşıyım ama koskoca milletin seçtiği, itibar göstererek seçimle getirdiği milletvekilleri neden düşük sınıf otomobillere binsinler? Tamam kemer sıkmak önemli, her türlü israfran kaçınılmalı fakat 500 milletvekilinden elde edilecek tanesi 50 bin TL tasarruftan gelecek 25 milyon TL ekonomimizi düzeltmeye yetecek mi?