Gerçek mi bu?
Gerçek 2 gün önce 6.98den fulledim tavan fiyat uygulamasının son günü olduğu için şimdi aynı yerde 7.7 litresi.Gerçek mi bu?
Esnafa destek yapmadilar ki . Su esnaflarin hepsi isyandaKapanmanın faturası, esnafın dükkan ödenekleri kime kesildi nereden çıktı anlaşılıyor, iyi ki benzinli araca biniyoruz. İyi ki şehir içinde 10 litre üstüne biniyoruz, yakıta para vermekten canım acıyor artık. Allaha şükür verme gücüm var bugün ama yarından emin değilim LPG de bağlatmak istemiyorum yazık bize ya. Önceden yine haber verirlerdi depo doldururduk şimdi vurgun-baskın yaparmış gibi o günün sabahına uyanır olduk. Bu siyasi içerikli bir serzeniş değil bir yerden doldur öte yerden boşalt yapılması canımı sıktı sadece. Bu haftaya hiç iyi başlamamıştım bu da tuzu biber oldu kafama füze düşmese bari.
Esnafa verecekleri 5 kurus zaten . Tutamadilar fiyatlari diyelimesnafa destek kampanyasının kaynağı yine araç sahipleri oldu, ciddi bir zam yedik gerçekten
Benzinli ile 6.5 yakiyorumBu arada burda ilginçtir sabah 6,79 gördüm shell de. Dün mesela 6,62 idi mazotun iyisi. Gün içinde bişeyler oldu sanırım dönüşte yine bakacağım. Bereket arabam dizel şeytan kulağına.
Epgis neden haberi bu sefer onceden vermedi bilen var miBir yerden çıkması lazımdı da neden bize kaydı arkadaş ya... Birde her zaman bir gün önce verilen zam haberi ne olduda zamla aynı gün düştü ulan...
Ekli dosyayı görüntüle 35452
Zaten problemin asıl sonucu bu ...Akaryakıttan alınan ötv'ye zam yapmışlar durum da bu hale geldi. Zaten kaşıkla verip kepçeyle almak her zaman yapilan is.
O degil de simdi gidadan, tekstile kadar tasimacilikla satisi gerceklestirilen her sektorun urunune de zam gelir bu guncellemeden sonra. Keske cebimizden cikan para sadece akaryakit zammiyla sinirli kalsa. Arabasi olmayan bile akaryakit zamminin sonucuna maruz kaliyor.
Bizim milletimiz gıdaya gelecek bu zammı satıcının aç gözlülüğüne bağlayacağı için zammın ne sebeple olduğunu algılama kapasitelerinin buna yeteceğini düşünmüyorum dediğin gibi hocam. Petrol fiyatları ise maalesef yükselmeye devam eder özellikle aşılamanın gecikmesi ve dolayısıyla pandeminin devam etmesi sürecinde bu etkileri ekonomik olarak daha çok görürüz.Zaten problemin asıl sonucu bu ...
Arabası olan sadece pompaya gidince bu "hissediyor" ... lakin farkında olmadan, marketten aldığı domatesin fiyatı bile bundan artıyor, ama algılayamıyor...
İnşallah petrol fiyatları daha da yükselmez de, bu haliyle kalır.
Belirli bir ödenek çıktı onlara hani “hakkımı helal etmiyorum” mevzusu oldu ya yöneticilerle esnaf arasında iyi de esnafın hakkını biraz biraz verdin diyelim benimkini aldın bu ne olacak?Esnafa destek yapmadilar ki . Su esnaflarin hepsi isyanda
Esnafada lojistik ek masraf olarak geri donuyor zatenBelirli bir ödenek çıktı onlara hani “hakkımı helal etmiyorum” mevzusu oldu ya yöneticilerle esnaf arasında iyi de esnafın hakkını biraz biraz verdin diyelim benimkini aldın bu ne olacak?
restoran cafe gibi belli başlı bi kaç alandakilere çıktı sanki tüm esnaflara ödenek verildi gibi bi algı oluşmasın. tek kuruş almadık.Belirli bir ödenek çıktı onlara hani “hakkımı helal etmiyorum” mevzusu oldu ya yöneticilerle esnaf arasında iyi de esnafın hakkını biraz biraz verdin diyelim benimkini aldın bu ne olacak?
Hedef 2023 hocam sabredin. Bugün millet işsizlikle, işlerini kaybetmekle, yüksek vergilerle, pahalılıkla, devletten alamadığı desteklerin sıkıntısıyla boğuşuyor ama 1,5-2 seneye kalmaz 2023'te süper güç olacağız Allah'ın izniyle.Aile işletmelerimiz sanayide küçük bir çay ocağı ve yine sanayide küçük bir esnaf lokantasından ibaret. Birini annem, birini babam işletmeye çalışıyordu. Herhangi bir kira yardımı alamadılar maalesef. 1000'er TL bir destek aldılar bir ara ve pandemi başında verilen 6 ay ödemesiz krediyi aldılar.
Sonuç: Lokanta kısmı kapanmak zorunda kaldı. Maalesef devam ettiremediler, döndüremediler. Şimdi ne olacak, nasıl olacak bilmiyoruz. Nasip kısmet Allah herkese yardım etsin şu dönemde...