Nitro+ ı 98 oktan diye hatırlıyorum ben ama yanlış mı hatırlıyorum acaba?Shell de 95 oktan ve 95 plus yokmu 98 varmiymis
Nitro+ ı 98 oktan diye hatırlıyorum ben ama yanlış mı hatırlıyorum acaba?Shell de 95 oktan ve 95 plus yokmu 98 varmiymis
Hocam daha dun aldim hatta ilk bu nitro ciktiginda sormustim fark varmi diye nitro icin katkili 95 cevabini almistim arasinda kurus oynuyor diye hep nitro alirim gerciNitro+ ı 98 oktan diye hatırlıyorum ben ama yanlış mı hatırlıyorum acaba?
sazan.avi olmuşum.Hocam daha dun aldim hatta ilk bu nitro ciktiginda sormustim fark varmi diye nitro icin katkili 95 cevabini almistim arasinda kurus oynuyor diye hep nitro alirim gerci
Abi benim bildigim hicbir benzin markasinda 98 yok. Yaniliyorsam duzeltin 2010 senelerinde vardi bircok insan 1.6 motora o benzinden aldigi icin dava acti sirketlere. Buna benim ailemde dahil. Pompacinin gazina gelip 1.6 eco motor astra ya almistik sonra servis 3 milyar masraf cekti. Araba ne yokus cikabildi ne hizlanabildi tikandi. Ama sonradan shell odedi vallahi haklarini yemeyeyimsazan.avi olmuşum.
Bir daha shell'e gidince buna özellikle bakacağım. Çünkü benim gittiğim istasyonda sanki pompada direk 98 yazıyor diye hatırlıyorum. ama yanılıyorsam, reklamcı dayılar bilinç altımı ele geçirmiştir demek!!!!
Doğrudur, o dönemde biz de ateşleme bobinini yaktık 98 oktandan, Km garantisi bitmek üzereyken oradan yaptırmıştık.Abi benim bildigim hicbir benzin markasinda 98 yok. Yaniliyorsam duzeltin 2010 senelerinde vardi bircok insan 1.6 motora o benzinden aldigi icin dava acti sirketlere. Buna benim ailemde dahil. Pompacinin gazina gelip 1.6 eco motor astra ya almistik sonra servis 3 milyar masraf cekti. Araba ne yokus cikabildi ne hizlanabildi tikandi. Ama sonradan shell odedi vallahi haklarini yemeyeyim
Yag yakmamasi icin degilmiydi o abiDoğrudur, o dönemde biz de ateşleme bobinini yaktık 98 oktandan, Km garantisi bitmek üzereyken oradan yaptırmıştık.
Edit: Hatta hatırlıyorum, ilk çıkan TSI motorlar direk olarak 98 oktan benzini şart koşuyordu.
Doğrudur, o dönemde biz de ateşleme bobinini yaktık 98 oktandan, Km garantisi bitmek üzereyken oradan yaptırmıştık.
Edit: Hatta hatırlıyorum, ilk çıkan TSI motorlar direk olarak 98 oktan benzini şart koşuyordu.
O zamanlar tam sebebini araştıramadım. ADSL Türkiye'ye yeni yeni geliyordu ziraYag yakmamasi icin degilmiydi o abi
satBenim araba okadar hypermilinge ragmen 7.3 ile kullanirken alman emsalleri 6 litrelerde. Arabami bozuk gazmi bilmiyom
Babam beni dinlemeyip aytemizden benzin almıştı da su varmış yakıtta enjektörler falan değişti. Gerçi zaten değişecekti de bazı firmalar depolarına falan çok dikkat etmiyor ona da dikkat etmek lazım.Bunu dün eve dönerken çektim. 100 metre ilerdeki shell ise 2,45 liradan yazmış gazı.
Ekli dosyayı görüntüle 5819
aklıma geldi. 2018 başında yakıta avrupa standardı geliyor. ne olacak bilmiyorum ama duam şu:Almanyada 100 oktan benzin, E85 gibi yakıtlar var. Neden Türkiyede bu durumlar oluşuyor.
Gemilerden bildigim bilgiyi arabalara uygularsam yuksek oktanli yakitin yani 98 oktanin min 2.0 motorlarda kullanilmasi lazimO zamanlar tam sebebini araştıramadım. ADSL Türkiye'ye yeni yeni geliyordu zira
hile hurda olasılığı yüksekScoreboarda aynı arabayı kullanan 18 kişi var, Alayı avrupalı . Türk olarak yazın 7nci sıradaydım, kış ayı sert geçince 10.luğa geriledim. Avrupa listesinde 10ncu sırada olamak güzel bişeyde, topu topu 18 araba var. Benim merak ettiğim gazımızmı kalitesiz yada pompişlerde hilemi var.
Amin de direk yalan olur. Hele 100 oktan direk yalanaklıma geldi. 2018 başında yakıta avrupa standardı geliyor. ne olacak bilmiyorum ama duam şu:
ALLAHIM NOLUR PİYASAYA 98 VE 100 OKTAN GİRSİN. AMIN
bir rivayete göre zaten oktan türkiye'de max 9289-91 oktan var mı Türkiye de bildiğiniz
Domestic. Not domesticated. //