Akaryakıt Fiyatları

Arabayı ilk aldığımda lpg 1,94 lira idi. Şu an en son 2,82 liradan gaz aldım.
Arabanın bana 10 aylık dönemde km de kuruş cinsinden yakıt maliyeti ekteki resimden görüyorsunuz

km maliyet.jpg

Hocam daha dun aldim hatta ilk bu nitro ciktiginda sormustim fark varmi diye nitro icin katkili 95 cevabini almistim arasinda kurus oynuyor diye hep nitro alirim gerci
sazan.avi olmuşum.

Bir daha shell'e gidince buna özellikle bakacağım. Çünkü benim gittiğim istasyonda sanki pompada direk 98 yazıyor diye hatırlıyorum. ama yanılıyorsam, reklamcı dayılar bilinç altımı ele geçirmiştir demek!!!!

sazan.avi olmuşum.

Bir daha shell'e gidince buna özellikle bakacağım. Çünkü benim gittiğim istasyonda sanki pompada direk 98 yazıyor diye hatırlıyorum. ama yanılıyorsam, reklamcı dayılar bilinç altımı ele geçirmiştir demek!!!!
Abi benim bildigim hicbir benzin markasinda 98 yok. Yaniliyorsam duzeltin 2010 senelerinde vardi bircok insan 1.6 motora o benzinden aldigi icin dava acti sirketlere. Buna benim ailemde dahil. Pompacinin gazina gelip 1.6 eco motor astra ya almistik sonra servis 3 milyar masraf cekti. Araba ne yokus cikabildi ne hizlanabildi tikandi. Ama sonradan shell odedi vallahi haklarini yemeyeyim

Abi benim bildigim hicbir benzin markasinda 98 yok. Yaniliyorsam duzeltin 2010 senelerinde vardi bircok insan 1.6 motora o benzinden aldigi icin dava acti sirketlere. Buna benim ailemde dahil. Pompacinin gazina gelip 1.6 eco motor astra ya almistik sonra servis 3 milyar masraf cekti. Araba ne yokus cikabildi ne hizlanabildi tikandi. Ama sonradan shell odedi vallahi haklarini yemeyeyim
Doğrudur, o dönemde biz de ateşleme bobinini yaktık 98 oktandan, Km garantisi bitmek üzereyken oradan yaptırmıştık. :)
Edit: Hatta hatırlıyorum, ilk çıkan TSI motorlar direk olarak 98 oktan benzini şart koşuyordu.

Scoreboarda aynı arabayı kullanan 18 kişi var, Alayı avrupalı . Türk olarak yazın 7nci sıradaydım, kış ayı sert geçince 10.luğa geriledim. Avrupa listesinde 10ncu sırada olamak güzel bişeyde, topu topu 18 araba var. Benim merak ettiğim gazımızmı kalitesiz yada pompişlerde hilemi var. :)
hile hurda olasılığı yüksek :)

Oktan'ı gerçek anlamda kaliteli ve yüksek bir yakıt türünü, Türkiye piyasasında satmaya başlarlarsa bunun litre bazında fiyatlara yapacağı etkiyi düşünmek bile istemiyorum. Belki de dünyanın en berbat kalitesine sahip yakıtlarını kullanıyoruz ama en fazla fiyatı da biz veriyoruz. Yüksek ve kaliteli oktanlı satışlarda iliğimizi kuruturlar. Ama madem bu kadar bedel ödüyoruz, bari kalitelisini kullanalım da değsin. Battı balık yan gider zaten.

Son düzenleme: