Akıllı Telefon Seçmem konusunda yardım :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ben kendi telefonumda android 8.0 oreo bekliyorum yahu naptiniz :(
Android'in 8.0'ı mı çıktı. o_O
P70 için en son 5.1 çıktı, orada kaldım ben. Hatta keşke yükseltmeseydim. Telefon 4.4.4 ile gelmişti, çokta memnundum. Yükselttiğimden beri arka planda wifi çalışmıyor ve güç düğmesi az bir gecikmeyle açıyor telefonu, şarjda sanki daha çabuk bitiyor gibi geliyor bana.

Android'in 8.0'ı mı çıktı. o_O
P70 için en son 5.1 çıktı, orada kaldım ben. Hatta keşke yükseltmeseydim. Telefon 4.4.4 ile gelmişti, çokta memnundum. Yükselttiğimden beri arka planda wifi çalışmıyor ve güç düğmesi az bir gecikmeyle açıyor telefonu, şarjda sanki daha çabuk bitiyor gibi geliyor bana.
Bende 6.0 vardi 6.01 geldi 7 cikti simdi 8.0 oreo adi altinda yeniside yolda denenmeye baslanmis vallahi cok hizlilar

Bende 6.0 vardi 6.01 geldi 7 cikti simdi 8.0 oreo adi altinda yeniside yolda denenmeye baslanmis vallahi cok hizlilar

5.1 telefonu olduğundan daha kötü hâle getirince belki 6.0 gelir diye biraz beklemiştim. Baktım gelmeyecek bıraktım takip etmeyi. Aslında 4.4.4'e dönüş yolunu detaylı anlatanlar olmuş bazı sitelerde, aratınca çıkıyor baya detaylı anlatmışlar aslında yapılmayacak iş değil ama üşendim onları yapmaya.

5.1 telefonu olduğundan daha kötü hâle getirince belki 6.0 gelir diye biraz beklemiştim. Baktım gelmeyecek bıraktım takip etmeyi. Aslında 4.4.4'e dönüş yolunu detaylı anlatanlar olmuş bazı sitelerde, aratınca çıkıyor baya detaylı anlatmışlar aslında yapılmayacak iş değil ama üşendim onları yapmaya.
Apple kullanmis biri olarak onlarda her cihazina android kismindan cok daha fazla uzun sure boyunca guncelleme destegi veriyor ama tabiki bu eski cihazlari yavaslatmaya yariyor
Android sisteminde o kadar cok degisken faktorlu telefon olunca uzun sureli guncelleme gelmiyor bunu en kotu yapanlardan biride samsung
Eger cihazinizdan an itibariyle memnun degilseniz geri donme cabuk yapilabilir

Apple kullanmis biri olarak onlarda her cihazina android kismindan cok daha fazla uzun sure boyunca guncelleme destegi veriyor ama tabiki bu eski cihazlari yavaslatmaya yariyor
Android sisteminde o kadar cok degisken faktorlu telefon olunca uzun sureli guncelleme gelmiyor bunu en kotu yapanlardan biride samsung
Eger cihazinizdan an itibariyle memnun degilseniz geri donme cabuk yapilabilir

Arka planda wifi çalışmaması kötü oldu aslında. Geri dönerken telefondaki dosyalar, fotoğraflar vb. ne var ne yok gidiyor mu? Baya bir şey var çünkü, gitme tehlikesi varsa hiç kalkışmayayım. Yada bir ara yedekleyip öyle kalkışayım.
Bir kaç gblık dosya indirmek gerekiyordu o sitede gördüğüm kadarıyla. Üşendim onu yapmaya.

Arka planda wifi çalışmaması kötü oldu aslında. Geri dönerken telefondaki dosyalar, fotoğraflar vb. ne var ne yok gidiyor mu? Baya bir şey var çünkü, gitme tehlikesi varsa hiç kalkışmayayım. Yada bir ara yedekleyip öyle kalkışayım.
Bir kaç gblık dosya indirmek gerekiyordu o sitede gördüğüm kadarıyla. Üşendim onu yapmaya.
Tabi versiyon degisimlerinde her bilgi ayni kaliyor gibi gorunsede artik bazi uygulamalar yeni yazilimla uyumsuzda calisabilir ki bu geri donmelerde back up mutlaka alinmali butun bilgiler silinir direk bu tur durumlarda.

İdare eder abi ya 5 senelik telefon sonuçta.Sağlam telefon çıktı ama.
Bu hayatta alipta ulan adamlar yapmis dedigim tek teknolojik alet ipod. Ben heves ettigimde piyasada renksiz ekranlilar vardi renkliler cikinca bide resim album kapaklari vs imrenip almistim arka kapaginda 2005 yaziyor pil haric sorunu yok onuda apple goturdum magara adami muamelesi yaptilar halbuki en temiz sesi veren alet o

1350 liraya aldığım telefonu YapıKredi World kart ile almiştim. Şimdi baktımki, ödemeyi taksitlendirme seçeneği varmiş. Yapı kredi mobil üzerinden alış verişi 3 taksit yaptım. Karşılığında 20 tl faiz aldı.

Peşin para telefon alamam, taksit seçeneği arayan varsa, böyle bir şey var. Ben yaptım oldu. 3 ay erteleme ve 3 ay taksitlendirme yapmak mümkün. Yalniz birini seçme hakkınız var.

Önümüzdeki aylarda yeni Google telefonu ile gelecek diyorlar. Umarım S7'ye gelir :( malum Samsung bu konuda baya zayıf eğer güncelleme gelmezse valla telefonu satar az daha ekler One Plus 5 alırım zaten o konuda hala kaşınıyorum ama DJI Spark beni engelliyor :(.

Xiaomi Mi 5s'lerin fiyatları 200 TL civarı artacaktır, almak isteyenler ellerini çabuk tutsun.
ucuz mi 5sler dolar kuru düşük iken ülkeye giren telefonlardır. Stoklar bitmek üzere. :)

Android de en son yazilimi yuklemezsek nolur? Mesela simdi guncel olan surumu, Oreo ciktiktan sonra ne kadar daha kullanabilicez? Uygulamalar guncellenmeye ne kadar sure daha devam edecek?

Android de en son yazilimi yuklemezsek nolur? Mesela simdi guncel olan surumu, Oreo ciktiktan sonra ne kadar daha kullanabilicez? Uygulamalar guncellenmeye ne kadar sure daha devam edecek?
3-4 yıl daha gider. Android'de uygulama geliştirenlerin eski sürümleri saf dışı bırakması, ayağına değil kafasına sıkmak resmen.

Hatta 4 yıldan bile uzun gidebilir, 5-6 yıl :) Anca anca, geliştirici OREO'nun verdiği bir teknolojik imkanı kullanmak isteyecek veya zorunda kalacakta öyle eski sürümlerden desteğini kesecek.

Adamlar note 4'e android 7 vermedi inanabiliyor musun ? Açıklamaları ise şaka gibi note 4'ün sistem gereksinimleri android 7'yi karşılayamıyormuş. Cayır cuyur kaldırır da milleti salak yerine koymaya çalışmaları yok mu deli oluyorum. Bulduğum her ortamda Samsung'u kötülüyorum.

Son düzenleme:
Adamlar note 4'e android 7 vermedi inanabiliyor musun ? Açıklamaları ise şaka gibi note 4'ün sistem gereksinimleri android 7'yi kaldıramazmış. Cayır cuyur kaldırır da milleti salak yerine koymaya çalışmaları yok mu deli oluyorum. Bulduğum her ortamda Samsung'u kötülüyorum.

Bizim için Samsung, high-end dediğimiz üst seviye cihazlara gösterdiği kötü destek ve servis ile bitti. Ben gidip 3000, 4000 TL bir telefona, bilgisayara veya televizyona verip daha sonrasında bir sorun çıktığında madara olacaksam hiç gereği yok.

Tüm teknolojik cihazlarım Apple marka ürünlerden oluşuyor. Bugüne kadar hepsiyle bir kez servise gitmişliğim vardır. Bir kere de memnun olmadan dönmedim. Ekran minnacık bir renk açıklığı için (ortalama 2 pikseli etkiliyor), bilgisayarın ekranı + dış kapağını komple değiştirdiler. 2500 TL maaliyet, garantiden yaptırıldı.

Telefonum keza, onda da yaşadığım benzer bir problemde direkt değişime gidildi.

Mümkün mertebe herkese Apple ürünleri öneriyorum. Eğer alacağınız ürünün fiyatı 2500-3000 TL'yı aşıyor ise gidip kumar oynayarak beceriksiz markalara kesinlikle para yatırmayın.

Bizim için Samsung, high-end dediğimiz üst seviye cihazlara gösterdiği kötü destek ve servis ile bitti. Ben gidip 3000, 4000 TL bir telefona, bilgisayara veya televizyona verip daha sonrasında bir sorun çıktığında madara olacaksam hiç gereği yok.

Tüm teknolojik cihazlarım Apple marka ürünlerden oluşuyor. Bugüne kadar hepsiyle bir kez servise gitmişliğim vardır. Bir kere de memnun olmadan dönmedim. Ekran minnacık bir renk açıklığı için (ortalama 2 pikseli etkiliyor), bilgisayarın ekranı + dış kapağını komple değiştirdiler. 2500 TL maaliyet, garantiden yaptırıldı.

Telefonum keza, onda da yaşadığım benzer bir problemde direkt değişime gidildi.

Mümkün mertebe herkese Apple ürünleri öneriyorum. Eğer alacağınız ürünün fiyatı 2500-3000 TL'yı aşıyor ise gidip kumar oynayarak beceriksiz markalara kesinlikle para yatırmayın.
Ben bu zamana kadar hep samsung kullandım. Note 4'ü de 1800 lira civarı bir paraya almıştım. Markayı hariç tutarsak telefondan oldukça memnunum ama bir markanın 2-3 senelik amiral gemisi olan bir telefonuna bu kadar kısa sürede, telefon kaldıramaz gibi saçma sapan bir bahaneyle güncelleme desteğini kesmesi kabul edilemez. Bu saatten sonra imkanı yok Samsung almayacağım zaten.

Aynı haltı led tvlerinde de yapıyorlar. 3-4 bin lira, hatta 5 bin lira bandına çıktığımız uhd led tv'lerinin hiç birinde gerçek yenileme hızı 100 hz olan bir modeli bile yok. Ama tüm elektronik marketlerde de en çok samsung ürünü var. Ne tv'de ne de telefonda bu saatten sonra samsung almam.

Ben bu zamana kadar hep samsung kullandım. Note 4'ü de 1800 lira civarı bir paraya almıştım. Markayı hariç tutarsak telefondan oldukça memnunum ama bir markanın 2-3 senelik amiral gemisi olan bir telefonuna bu kadar kısa sürede, telefon kaldıramaz gibi saçma sapan bir bahaneyle güncelleme desteğini kesmesi kabul edilemez. Bu saatten sonra imkanı yok Samsung almayacağım zaten.

Aynı haltı led tvlerinde de yapıyorlar. 3-4 bin lira, hatta 5 bin lira bandına çıktığımız uhd led tv'lerinin hiç birinde gerçek yenileme hızı 100 hz olan bir modeli bile yok. Ama tüm elektronik marketlerde de en çok samsung ürünü var. Ne tv'de ne de telefonda bu saatten sonra samsung almam.

O hileli Hz olayını sanırım bütün firmalar yapıyor. Yayına bir gecikme koyup, daha sonrasında televizyon kendi işlemcisinde görüntünün yenileme oranınını arttırıp ekrana veriyor.

Hatta o yüzden, örneğin oyun oynarken yüksek Hz çok önemlidir, lakin Samsung, Sony, Panasonic ayarlara oyun modu koyuyor. Açtığınız zamanda yenileme oranı 50/60Hz'e düşüyor :)

Bizde bundan 6 yıl önce televizyonları Samsung Full HD'ler ile yeniledik. Hele ki bir tanesinde smart tv özellikleri de var, lakin klasik Samsung davranışı olarak o smart sisteminin yenisi çıkartıldı ve bizimkisinin desteği direkt kesildi. Tabii ekrandaki ışık sızmalarını, arayüzün çöplüğünü saymıyorum bile.

Televizyon konusunda düzgün bir marka yok sanırım. Sony çok durağan, Samsung'u zaten geçtim, Panasonic ile Philips ne yaptığını bilmiyor, bir LG var sanırım düzgün. Ama onada bulaşıp tövbe ettim diyenler var. İlginç bir sektör.

O hileli Hz olayını sanırım bütün firmalar yapıyor. Yayına bir gecikme koyup, daha sonrasında televizyon kendi işlemcisinde görüntünün yenileme oranınını arttırıp ekrana veriyor.

Hatta o yüzden, örneğin oyun oynarken yüksek Hz çok önemlidir, lakin Samsung, Sony, Panasonic ayarlara oyun modu koyuyor. Açtığınız zamanda yenileme oranı 50/60Hz'e düşüyor :)

Bizde bundan 6 yıl önce televizyonları Samsung Full HD'ler ile yeniledik. Hele ki bir tanesinde smart tv özellikleri de var, lakin klasik Samsung davranışı olarak o smart sisteminin yenisi çıkartıldı ve bizimkisinin desteği direkt kesildi. Tabii ekrandaki ışık sızmalarını, arayüzün çöplüğünü saymıyorum bile.

Televizyon konusunda düzgün bir marka yok sanırım. Sony çok durağan, Samsung'u zaten geçtim, Panasonic ile Philips ne yaptığını bilmiyor, bir LG var sanırım düzgün. Ama onada bulaşıp tövbe ettim diyenler var. İlginç bir sektör.
O kadar çok ürün satıyorlar ki herkesi memnun etmelerinin mümkünatı yok. S3 kullandığım dönemde iki kez servis gördü cihaz ve ikiside kullanıcı hatası denilebilirdi ancak sorunsuz anakart yenilemesi yaptılar. Haliyle benim memnuniyetim yüksek oldu.

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Lg'nin aynı fiyat ortalamalarında gerçek yenileme hızı olarak 100 hz sattığı tv'ler var. Onları takipteyim hatta. Işık sızması gibi bir kaç problemi vardı ama özellikle 2017 modellerde ekran arasına boşluk koymuşlar ve üstesinden gelinmiş diyorlar. Hareketli görüntülerde gerçek hızın 100 hz olduğu tv'ler bariz daha akıcı görüntü veriyor. Yazılımsal olarak 1500 hz ve üstüne çıkarıyor tüm tv'ler ama gerçek hız olarak en az 100 hz almak gerekiyor. 200 hz'lik tv de pek yok Türkiye'de Sony'nin falan 8-10 bin liralık tv'lerinde var. Philips de 100 hz'lik tv üretiyor bazı modellerinde ama android işletim sistemine sahip olması tv'yi çok yavaşlatıyormuş. Keza kumandası da kullanılamaz halde diyorlar. Şuan benim için piyasada Lg, Sony gayet iyi noktada. Sharp'ı da çok övüyorlar ama model bulmak zor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...