Hocam pekte 2 saatlik iş gibi durmuyor .Bilmem Oyle mi? Sonuc olarak 2 saat kadar is yapidli. 200 tl dediginiz suan 20 dolar, cok bir para vermedim bence. Borusana da gidebilirdim.
Motul 5 30 Xlean EFE 185 TL
Mazot Filtresi MANN 200TL
Yag Filtresi MANN 205 TL
Iscilik 200 TL
Ustayla Cay BEDAVA
Hava filtresi yikaniyor
140 Bin bakimi 4.20d
Bilinçli bir tüketici tam da bu örnekteki gibi yapar.Önce bir piyasa araştırması yapılır, karşılaştırılır ve en yüksek fiyat/fayda dengesi olan yerden hizmet alınır.Memnun kalmanıza sevindim.Sağ ön yolcu airbag tetikleyicisinden ötürü devamlı bir şekilde airbag ışığı yanıyordu. Sorun tespit edildi ve kablosunun yaşlılıktan ötürü yıprandığı ortaya çıktı. Kablosu leğimlendi ve onarıldı, test edildi sorun yok. Bu sayede airbaglerin önceden açılmadığı ve hiçbir yerinde de direnç olmadığı tamamen kanıtlanmış oldu.
- Marka: Skoda
- Model: Octavia
- Yıl: 2007
- Bakıma girdiği kilometre: 274.000
- Motor: 1.6 mpi 102 hp (hitler)
- Şanzıman: Manuel 5 ileri
- Yapılan İşlemler:
LPG beyni yanmıştı, değişti.
LPG beyni benim isteğim üzerine akünün yanına taşındı. Önceki montaj yapılan salakça yerden ötürü su alıyordu.
LPG tesisatı komple elden geçirildi.
LPG filtresi değiştirildi.
LPG ayarı yapıldı.
Benzin pompasına ayar yapılmış (LPG'ci gerek görmüş ve götürüp yaptırmış, o an orada değildim)
4 kapının menteşeleri, dilleri yağlandı
Airbag tetikleyicisinin kablosunun tamiratı, leğimlenmesi için 80 lira verildi.
- Maliyet: 680 lira
LPG'ci geriye kalan tüm işlemler için 600 lira aldı
Elazığ sanayide LPG beyni için ortalama 800 lira, tesisat için 300 lira, ayar için 50 lira, filtre için 50 lira yani LPG için en iyi ihtimalle 1200 lira denilmişti
- İşlem yapılan servis: Malatya Sanayi'de tanıdıklar vasıtasıyla 3 yerde dolandı. LPG için olan yer Lovato bayisi.
- Verilen hizmetten memnun kaldınız mı: Kesinlikle evet
Yine Elazığ sanayide Airbag için en az 600 lira çıkar denilip arabayı bırak git abi akşam gel denilmişti.
Yani kısacası direnç atılacaktı gibime geldi. Airbag açmamış arabada bir kablo tahribatından ötürü az daha dirençli bir airbag olacaktı. İlanda bazen görüp gülüyoruz ama harbiden insanların başına neler geliyor.
Toplarsak Elazığ sanayide 1800 lira (en iyi ihtimalle) fiyat çıkarılıp 2-3 gün sanayide sürünecek olan arabamızı 100 km gidip Malatya sanayide çok güvendiğimiz ustalarımızın selamları ile giderek yarım günde 680 liraya hallettik. Malatya sanayiye giderek karımız en az 1100 lira oldu Hem yapılan işten çok memnunum hem de fiyattan
Bir hizmet yada ürün almadan önce kesinlikle araştırma yapmak gerekiyor. Özellikle sanayide işiniz varsa güvendiğiniz ustaya gidip yönlendirmesini kesinlikle yapmak gerekiyor.Bilinçli bir tüketici tam da bu örnekteki gibi yapar.Önce bir piyasa araştırması yapılır, karşılaştırılır ve en yüksek fiyat/fayda dengesi olan yerden hizmet alınır.Memnun kalmanıza sevindim.
Canım arabam bugün hazır Malatya'ya gitmişken aküyü de mi değiştirsek diye düşündüSağ ön yolcu airbag tetikleyicisinden ötürü devamlı bir şekilde airbag ışığı yanıyordu. Sorun tespit edildi ve kablosunun yaşlılıktan ötürü yıprandığı ortaya çıktı. Kablosu leğimlendi ve onarıldı, test edildi sorun yok. Bu sayede airbaglerin önceden açılmadığı ve hiçbir yerinde de direnç olmadığı tamamen kanıtlanmış oldu.
- Marka: Skoda
- Model: Octavia
- Yıl: 2007
- Bakıma girdiği kilometre: 274.000
- Motor: 1.6 mpi 102 hp (hitler)
- Şanzıman: Manuel 5 ileri
- Yapılan İşlemler:
LPG beyni yanmıştı, değişti.
LPG beyni benim isteğim üzerine akünün yanına taşındı. Önceki montaj yapılan salakça yerden ötürü su alıyordu.
LPG tesisatı komple elden geçirildi.
LPG filtresi değiştirildi.
LPG ayarı yapıldı.
Benzin pompasına ayar yapılmış (LPG'ci gerek görmüş ve götürüp yaptırmış, o an orada değildim)
4 kapının menteşeleri, dilleri yağlandı
Airbag tetikleyicisinin kablosunun tamiratı, leğimlenmesi için 80 lira verildi.
- Maliyet: 680 lira
LPG'ci geriye kalan tüm işlemler için 600 lira aldı
Elazığ sanayide LPG beyni için ortalama 800 lira, tesisat için 300 lira, ayar için 50 lira, filtre için 50 lira yani LPG için en iyi ihtimalle 1200 lira denilmişti
- İşlem yapılan servis: Malatya Sanayi'de tanıdıklar vasıtasıyla 3 yerde dolandı. LPG için olan yer Lovato bayisi.
- Verilen hizmetten memnun kaldınız mı: Kesinlikle evet
Yine Elazığ sanayide Airbag için en az 600 lira çıkar denilip arabayı bırak git abi akşam gel denilmişti.
Yani kısacası direnç atılacaktı gibime geldi. Airbag açmamış arabada bir kablo tahribatından ötürü az daha dirençli bir airbag olacaktı. İlanda bazen görüp gülüyoruz ama harbiden insanların başına neler geliyor.
Toplarsak Elazığ sanayide 1800 lira (en iyi ihtimalle) fiyat çıkarılıp 2-3 gün sanayide sürünecek olan arabamızı 100 km gidip Malatya sanayide çok güvendiğimiz ustalarımızın selamları ile giderek yarım günde 680 liraya hallettik. Malatya sanayiye giderek karımız en az 1100 lira oldu Hem yapılan işten çok memnunum hem de fiyattan
Yine ucuza çıkmışsınız. Bu kadarına geçmiş olsun. 2. el piyasasında en az dağılan modellerden biri olması sayesinde ucuz yırtmışsınız Güle güle kullanın.Ford Fiesta 1.4 Dizel
224.000 km.
Yapılan İşlemler:
Triger-devirdaim-v kayışı-gergi bilyaları ve antifriz değişimi.
Ön iki amortisör ve takozlarının değişimi.
Diğer alt takım parçalarının(rot-rotil-salıncak-fren balataları) değişimi.
Krank devir sensörü değişimi.
Motor yağı-fren hidroliği ve filtrelerin değişimi.
Yağ kaçaklarının giderilmesi.
Toplam fiyat 4300 TL. Eski araba alıp bana ne kadar masraf çıkarabilir diyenler için örnek olabilir. Kenarda 4-5 bin TL kadar bırakmak faydalı olur kesinlikle.
Kesinlikle hocam ucuza bile çıktık. Ha cepte daha para olsa yapılacak işler yine var ama bir anda açılmamak lazım diye en elzem olanları yaptırmaya çalıştık. Teşekkür ediyorumYine ucuza çıkmışsınız. Bu kadarına geçmiş olsun. 2. el piyasasında en az dağılan modellerden biri olması sayesinde ucuz yırtmışsınız Güle güle kullanın.
Merhaba. Mesajda belirttiğiniz koruma parçalarını paylaşabilir misiniz?
- Marka: BMW
- Model: 1 serisi
- Yıl: 2019
- Bakıma girdiği kilometre: 13,718
- Motor: B38
- Şanzıman: ZF8HP
- Yapılan İşlemler: Yağ, Yağ Filtresi, Fonksiyon Kontrolü, Klima Dezenfektasyonu, Kaput Altı Plastik ve Elektronik Aksam Koruması, Hava Filtresi (Kendim Değiştirdim)
- Maliyet: 2087 TL
- İşlem yapılan servis: Borusan Oto Balgat
Keşke araştırsaydınız veya arayıp fiyat sorsaydınız.
- Marka: Opel
- Model: Astra (K)
- Yıl: 2017
- Bakıma girdiği kilometre: 45000
- Motor: 1,6 CDTI (dizel)
- Şanzıman: Manuel
- Maliyet: 575,03TL
filtreleri filtremarketim.com'dan aldim, yagi da hepsiburada'dan. sanayide bir atolyede degistirttim
opel yetkili serviste ayni isi yaptirsam en az herhalde 1500TL emerlerdi beni