Araçlarınızın Ortalama Yakıt Tüketimi

Abi dalgasına öyle diyenlerin ironisi yaptığını biliyorum da doğuda cidden elektrikli araba kullanılmaz. Misal benim sürekli katettiğin Trabzon-G.hane-Kelkit-Erzincan-Pülümür-Tunceli-Elazığ-Malatya rotasında aracın şarjını bitirecek çok yer var ve öyle kısa mesafede şarj istasyonu da yok. Onu geçtim bu yollarda hava bahar aylarında bile ekside oluyor, kışın elektrikli arabayla cidden büyük problem olur.
benim mesela yukarıda bahsettiğim ordu - istanbul rotasında ordu'da bulunan kısım yaklaşık 85-100 km ve burdaki yolun tamamı virajlı dağlık yollar, güzergahta sadece 1-2 tane benzin istasyonu var, orada da şarj altyapısı yok bildiğim kadarıyla. Zaten ordu'da köye gittiğimiz için ve köy yerlerinde adam akılı elektrik altyapısı bile olmadığı için elektrikli araba seçeneği diye bir şey yok. Evde bazen telefonu şarj ederken bile telefon 'düşük voltaj' uyarısı verebiliyor. Bide orada araba şarj ettiğinizi düşünün....

Iklim koşulları zaten elektrikli için uygun değil yine, senede sadece 2-3 ay hava koşulları ideal, geri kalanında artık ne kadar gider araç belirsiz. Kışın zaten içten yanmalı araba bile sıkıntı yaratıyor o bölgelerde.

Normalde bizim gittiğimiz tatil yerlerine elektrikli arabayla da gidersin. Ama günün sonunda yola çıkmadan evvel nerden şarj etmen gerektiğini planlamak, yok klimayı - ses sistemini istediğin gibi kullanamamak, yok 140-150 gibi akıcı hızlarda sürekli gidememek falan, tek depoyla her istediğini yaparak 1000 km gidebilen kişi için büyük kısıtlamalar bunlar. Bide elektrik altyapısının olmadığı yere plansız gitmen gerektiğinde ne olur allah bilir.

sadece şehir içinde kullanacaksam ne yapayım içten yanmalı arabayı. Alırım bir tane uzun menzil elektrikli, 2 haftada bir evden şarj yapar rahat rahat dolaşırım.

Menzil yetersiz.
Hiç durmadan Iğdır’a nasıl gideceksin? (!)
1500km olmadan almam.
😁

141309565_1547936658740681_320592424991479400_n.jpg