Benim sığmaktan kastım 1.84 boyla arkada 2 kişi herhangi bir D segmenti ile uzun yola rahat şekilde çıkabilmek.
Ben halen superb, b7 passat gibi arabaların alınmama sebebi olabilecek kadar 1.84 birisine dar geleceğini düşünmüyorum, savunduğum şey ya da sığmak anlamında dediğim şey de bu
superb'e ben okeyim hocam onda bir sıkıntı yok, alınsa severek binerim ama boş olmamak kaydıyla.
biraz tekrar ediyor gibi olacağım, b7 passat gibi boşun boşu bir arabaya sırf sorunsuz diye de para vermek seçme geliyor bana. Hacim konusunu kenara bıraktım artık, sunduğu özellikler çok temel. D sınıfı bir araç jettadan biraz kaliteli olmamalı, hem altyapıda hem sürüş konusunda üste çıkmalı. B7 kasanın dolusu ile bizim mondeonun arasında mondeoya harcanan paradan daha fazla fiyat farkı var(dı). O arabayı alsak yine illa ki masrafı çıkacak.
Hacim konusunda ise tabiki superb bagaj ve diz konusunda önde, ama koltuğa istediğim gibi oturamıyorsam o zaman bi düşünürüm, almamak için engel olmadığını da biliyorum (evde benden uzun yok). Bide C sınıfı araçlar maalesef omuz mesafesi olarak darlar.
Haddinden fazla masraf yapıyoruz, onda hem fikirim, keşke ilk büyük masraftan sonra çıkarabilseydik elden ama amorti etsin diye kullanıyoruz (bunlara rağmen yine keyifle biniyoruz o ayrı). Kullanıldıkça eskiyor, eskidikçe değişmesi - tamir edilmesi gereken parça sayısı artıyor. Bahtsız bedevi gibi çoğu şeyin bizim başımıza gelmesi de ayrı bi olay.
Yani kafamı arkada eğmem gerekse bile bu arabanın sırf potansiyel arıza masraflarından dolayı daha yeni ve masrafsız bir C segmente bile geçiş yapabilirdim. Direkt aklıma bu kombin geldiği için paylaşıyorum, sadece örnek bir ilan;
Tertemiz bir altyapı, cam tavan, sıkıntısız 6 ileri manuel, ilerde 1449 upgrade'inde bile sıkıntısız yürüyebilecek CLH Euro 5 motor, daha ne olsun. Ayrıca bu arabanın arkasındaki baş mesafesini de eleştirebilmek için deve kuşu olmak lazım.
octavia iyi güzel de ağır hasarlı değilse fiyatları çok uçuyor, nerdeyse superb fiyatına ilanlar var (Leon'lar da öyle). Bide SW çok çok az var, yoksa bu kombinasyonun temizini zamanında görmüştük ve yine bütçeyi aştığı için alamamıştık.
Konu şuna geliyor biraz;
- En baştan sorunsuz, çok da donanımı olmayan yeni ama pahalı arabayı almak mı?
- Yoksa potansiyel masrafı yüksek, donanımlı ve çok ufak farkla eski sayılabilecek bir araç almak mı?
2. seçeneği tercih edip ceremisini çekiyoruz. Eğer hiç mondeo hikayesi başlamayıp en baştan ilk seçenek seçilseydi o zaman kafamız kesinlikle daha rahat olacaktı. Aradaki tek fark, masraf parasını erkenden ödeyip rahat kafayla bin(ebil)mek.
bide şu da var. Artık 55 yaşına kadar hep boş paket araca binmiş bir adam ister istemez dolu paket araç istiyor, konfor özellikleri arıyor. Bu sunulanları da diğer markalardan ucuza bulunca hâliyle cazip gediğinden o aracı alıyor. Bu özellikleri tattıktan sonra da bir daha ki aracı yine aynı ayarda olsun istiyor. O araçlarla eldeki aracı arasında 2 kat fiyat farkı da olunca hâliyle büyük masrafların çoğunu yapmış olduğu araca binmek o adama daha mantıklı geliyor. Yenisi için ekstra bir bütçe gelirse de mutlaka o daha sorunsuz ve yeni olanı almaya çalışacak.
son paragrafım bizim şuanki durumun temel sebebi.