Uzun süredir paylaşım yapmıyordum bu sefer değişik bilgilerle geliyor, hep aynı bindiğim araçların sıkıcılığı ile boğmayacağım. Sık olunca boğuyor farkındayım.
Bunu alamıyor olabiliriz ama ülkemizde ucuz amblemli bir Lancer daha bulunuyor ve 90'lar Japon'u hissiyatı çıkar diye tahmin ediyorum, Lancer 4.th Gen platformlu ve motorlara sahip Proton 400 Serisi.Yurtdışında Persona ve Wira diye de geçer. Zamanında teğet geçtiğim araçlardan biriydi.
Sedan'ı biraz çirkin ama Liftbacklerin tasarımı güzel.
Bir ara alıyordum temalı bir araç, 145
1.4 TS'sine bakmıştık kırmızı renk üff be hala aklımda o uçuk saçık tasarımı, ben hoş veya güzel diyemem ama kesinlikle sıradışıydı.
Evet, Clio'dan önce çok bakmıştım, kronik rölanti motoru arızası bulunuyor, eski Ford Kent(Anadol) motorlarının enjeksiyonlusu var üstünde içine binmeniz lazım çok değişik komik detayları var özellikle torpido kapağı bildiğiniz yapboz. Clio almıştım 15 bg fazlanın hakkını Clio'da hep aldım ama Ka'ların içinde bulunmak ve park edildiğinde izlemesi çok daha güzel. Bu görselde torpido belli oluyor. Tabii torpido dediğime bakmayın mini torpido eve alıp götürebiliyorsunuz
Golf 2 'den de teğet geçtiğim oldu 1.6 75 bg'lik temiz bir örneğini bulmuştum, onun da bir kapı açma mandalı vardır ki sormayın dünyanın en nazik açılan en tatlı kapı kolu olabilir.Lütfen kapıyı açarmısınız sayın Golf. O dönemlerdeki Golf'lerin sıkıcı olmadığı kesin, Syncro modelinden tutun da GTi modeline ondan da tutun Cross modeline kadar, Rallilerde Group A'da ter dökmüş otomobillerden biriymiş.
Bu da Mercedes A serisinin atası ve bence BMW'nin Compact modelinden de önce tasarlandığı için Premium C'nin fikir babası denilebilir Mercedes 190 Compact.