Her apaçi ruhlu otomobil sürücüsünün aklındadır 1. araç nasıl basılır 2. basık araç nasıl kullanılır.
Aracın şasisini yere yaklaştırmak , ağırlık merkezini aşşağı alıp yol tutuşu arttırmak için yapılan bu profesyonel işlemi bir gün sanayideki osman usta lan dur şu yayı keselim bakalım noluyor diyerek kesmesiyle yeni bir moda PISTIRILMIŞ araçlar gün yüzüne çıktı . Bir süre önce bende pıstırılmış araç kullanıyordum size tecrübeleri aktarmak istiyorum , aracımı sanayide toplarken aklımda hiç amartisör milini ve yayı kontrol etmek aklıma hiç gelmedi motor yokken araç baya yüksek duruyordu , motoru yerleştirdik traversi taktık lifti indirmeye başladık sonuç SİGARA PAKETİ GİRMİYOR .
1. Araç nasıl basılır :
Bi kaç tercihimiz var , kısa spor yay takmak (önerilen) , soğuk/sıcak pres (tavsiye edilmez) , coilover (biraz bütçe istiyen) , air (pahalı) , yay kesmek (?!?!?!?)
Spor yay , kaliteli marka olduğu zaman çok işe yarar 2,5luk , 3,5luk , 5lik , bide tam emin olmamak kaydıyla 8lik var diye biliyorum. Yol tutuşum artsın birazda görüntü güzel olsun derseniz 2,5luk ve 3,5luk tavsiye edilir , 5cmlik yayın üretilme amacı ise insanlar yayını kesip ölmesin

unutmayın arabanın yere yakınlığı bi yere kadar yol tutuşa pozitif etki eder.
Sıcak/soğuk pres , uygun bütçelerle yapılan hiç önerilmeyen işlemdir , orjinal helezon yayımızı ısıtarak pres makinasında şeklini değiştirmeye denir , soğuk preste iste buzluğa atıp pıstırmıyolar sadece ısıl bi işlem yok yani yayı olduğu gibi presleyip bekliyorlar , yayın kimyası değiştiği için yol tutuşa hiç bir faydası yok , tamamen zararlı konforsuz , tehlikeli derecede sekme yapar .
Coilover , amartisörü cıvata olarak düşünün iki tarafındada somun var hayal edelim aralarındada yay var üstteki somun sabit alttaki somunu sıkarsak yay kısalıyor ve araç basık duruyor , somunu gevşetirsek yay uzuyo ve araç yükseliyo , coiloverın güvenliği yada yol tutuşa etkisini bilmiyorum , kullanan ve bilen arkadaşlardan öğrenmek isterim yorum yapın
Air , süspansiyon sisteminde, metal helezon yaylar yerine, basıncı değiştirilebilir hava körüklerinin kullanıldığı, bu sayede yüksekliği değiştirilebilen; amortisör sertliği ayarlanabilen, bir elektronik kontrol ünitesiyle kumanda edilen elektro-pnömatik süspansiyon sistemidir. Pahalıdır ve görüntü olarak en güzelidir . Aracı park ettikten sonra kompresörde hava kalmaması için aracı en son kademeye kadar indirip bırakılır , üniversitede kızların baya dikkatini çekiyor adı gibi havalı
Yay kesmek , abi bunun için bişey yazmicam sadece yapmayın .
2. Basık araç nasıl kullanılır
İstanbul içinde basık araç çok zor kullanılır , tümseklerden çapraz geçmek gerekir , çapraz geçmenin sebebi ise şasiyi tümseye paralel sokarak ilk önce tekerleği tümseğe çıkarmaktır , bütün olay bundan ibaret , basık aracı sürmesi ilk bi kaç hafta sinir bozucu olsada sonra söküldüğü zaman kendini özleten bişeydir .
Buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim.