Biraz önce evden havalimanına gidip geldim, gerçekten ciddi kasarak manuel modda sürerek yaptım, 65 km ortalaması 4 litre diyelim dizel araba ile, diğer benzinli araba ile aynı koşullarda 5 litre ile gidip geldim. Şöööyle genel düşününce dizel arabanın iyice saçmalığın daniskası olduğuna karar verdim. Şimdi diyelim yılda 30 bin km yol yapıyosunuz, ilaç represantı vb. Ş içi yoğun trafikli bu yolu yapmadığınız sürece(eminim %90 böyle) dizel gereksiz. Şimdi dizel arabada bildiğiniz üzere çok da bassanız az da bassanız yakıt ortalaması pek değişmiyor, 1 litre falan oynar en fazla, benzinli arabada bu makas elbette daha fazla, eğer gerçekten yakıt ekonomisine önem veriyor ve nasıl yapıldığını biliyorsanız dizel almanız saçma. Şimdi havalimanına benzinli BMW ile gittiğim zaman düşük devir süzüle süzüle keyifli bir şekilde giderek, yaptığım yakıt ekonomisi beni rahatsız etmeden gidebiliyorum, psikolojik kendini tutma da önemli, dizel araba öyle mi? Alt devir gidemiyorsun, gargaegar ses, amaaan basayım zaten az yakıyor diye bi gidiyosunuz, anam benzinliyle aynı litreyi yakmış. Ben bunu şu ana kadar tüm arabalarımda tecrübe ettim. Konforunuzdan verdiğiniz feragat, baştan ödediğiniz dünya para boşa, bu dediğim gerçekten ekonomik araba sürmesini bilenler için, eğer taksici gibi sürüyorsanız dizel mantıklı, lafım yok. Yaptığınız mesafeler uzun trafiksiz, yılda 30 bini geçkin de olsa ne kadar kötü sürerseniz sürün dizel mantıklı değil. 3000km uzun mesafe ortalaması dizel mercedes 5.1, uzun mesafe 3000km benzinli bmw 6.6, mercedes daha güçsüz olduğu için daha keyifsiz, gitsin diye daha çok basıyorsunuz, toplam mevcut fiyatlarıyla 300-400 lira oynuyor, baştan yatırdığınız para farkını düşününce(hiç satarken geri alıyorum demeyin, o fiyat farkını faizde de tutabilirdiniz onu da düşünün), saçmalık, dizel kalkmalı, çevreye de zararlı, yok dpf yok zart yok zurt, karmaşık sistem, BENZİN CANDIR.