geçmiş olsun, ufak bi kaza belki ama işte dediğiniz gibi gözün gibi baktığın araba olunca canı yanıyor insanın
Gecmis olsun. Deger kaybinin yuzde kacini size vereceklerini belirttiler miYaklaşık 10.000 TL tutacak ön tarafın işlemleri. Değer kaybını onlar düşünsünler.
Belirtmediler de zaten ne kadar verirler? %15 - 20'sini alabilirsek öpüp başımıza koyacağız. Sonuçta far değer kaybına giren bir şey değil. Bir tek çamurluk yazacaklar.Gecmis olsun. Deger kaybinin yuzde kacini size vereceklerini belirttiler mi
Valla sinir eder bu sigortacilar adami cunku onceden bi darlayin diyecektim fazla alan arkadasimda oldu 500 600 alanda insallah hakkinizi verirlerBelirtmediler de zaten ne kadar verirler? %15 - 20'sini alabilirsek öpüp başımıza koyacağız.
Geçmiş olsun hocam. Baktığınız zaman cidden ciddi bir kaza olmadığı belli ama Türkiye şartlarında üzüyor. Neyse ki tanıdığa satıyormuşsunuz genelde, fazla baş ağrıtmaz gibi o yüzden.Geçen Cumartesi maalesef ufak bir kaza yaşadım. Karşı taraf %100 suçlu bulundu ve zaten suçunu da kabul etti. Nisan'da 7. senesine girecek olan aracında içine ettiler. Gözün gibi bak, biri gelsin soluna bakmadan frene abansın, şantiye yoluna girmeye kalksın.
Şu anda araç Ağaçlı Oto'da (Borusan Otomotiv Yetkili Servisi). Ustalarımız sağolsun yapıyorlar. Kaza fotoları:
Sağ arka çamurluğu kendim tıklatmıştım bahçe duvarına (kar yüzünden), birde seneler sonra gelip künefeci paket aracıyla tıklattı aynı yere. Bu kazada olunca artık ön tarafı zaten karşı tarafın kaskosu ödeyecek, arka çamurluğu da kendi cebimden yaptırayım dedim. Yaptırmışken ön ve arka tamponları da boyatayım dedim, çünkü tampon altları çizik içindeydi.
Ustalar sağolsunlar Borusan'dan tanıdık ve Ağaçlı'ya transfer oldular. İşlerini çok iyi yaptıkları için (özellikle renk tutturma ve gereksiz macun, boyama yapmama konusunda) gözüm arkada kalmıyor.
Sol ön çamurluğu değiştirmeden tamir edebildik ama alt kenarından 5 cm kadar far kırıldığı için değişime gitmek zorunda kaldık. Can sıktı maalesef.
Atılan macuna güzelce zımpara,sonrasında astar ve boya kaldı bir tek. Bekliyoruz bakalım.
Zaten yetkili serviste yapıldığı için araç geçmişine de işlenecek. Faturaları da tutarım hep. Fotoğrafları da var. Aracın tüm geçmişine ait klasörüde var.Çok geçmiş olsun.
İkinci elde alıcı olsam tramer kaydının nedeni belgelerle net olarak gözüküyorsa sorun etmezdim, çok bir şey yok gibi duruyor.
Ona göre ayarladım vururkenYalnız o değil de iyi kaputa bişi olmamış, aynı kazayı ben yapsam kaputa bişi olsa adamı pıçaklarım
Araç çıktı tabii. Bu aralar işler yoğun olduğu için pek vakit ayıramadım ama istediğim gibi oldu. Resimleri paylaşacağım.Hocam nasıl son durumlar? Pırıl pırıl bir fotoğrafını bekleriz
Bu nokta bir gelir kaynağı olduğundan Türkiye şartlarında hiç bir şekilde düzenlemeye gidilmeyecektirgeçmiş olsun. yahu bu tramer konusunda halkı mı bilinçlendirmek lazım yoksa tramer sorgulama yapısında mı değişiklik yapmak lazım anlamadım. araç pahalı kaza olunca yedek parçası da doğal olarak pahalı olacaktır. fakat adam tramerde 5000i görünce birden ölücü moda geçiyor. sanıyorum detaylı tramer sorgusunda parça sorgulayabiliyorsunuz fakat alıcıya da yazık plakası şasesi varsa kazasındaki değişeni sorgulayayım derken durup dururken 20tl sorgulama parası gidiyor. bazıları diyecektir 100bin tl arabaya veren ona da bir zahmet 20 versin diye ama hepimiz alıcı olmuşuzdur. 1- iş 20tl falan değil insanın artık midesi bulanıyor. 2- ben kaç tane arabayla görüşüyorum herkes de bizim yada sizin gibi dürüst olmuyor 4 5 araba sorgulasak oturdugumuz yerden 100 lirayı çöpe atıcaz. tramer sorgusunun bir düzenlemeye girmesi şart bence.
Tramer konusu çok sıkıntı. Bizim araçta 4 adet tramer kaydı var 3 tanesi tutarsız diğeri de 800tl. Tutarsız kazalarda ya arabada bi tamir yapılmıyor ya da kayıtsız yapılıyor diyorum kazaların fotoğraflarını gösteriyorum bak burası çizildi uğraşmadık çiziği duruyo diye anlatıyorum tek tek yine de ikna olmuyorlar. Ama kendisi satıcı olsa önemsiz yauv dergeçmiş olsun. yahu bu tramer konusunda halkı mı bilinçlendirmek lazım yoksa tramer sorgulama yapısında mı değişiklik yapmak lazım anlamadım. araç pahalı kaza olunca yedek parçası da doğal olarak pahalı olacaktır. fakat adam tramerde 5000i görünce birden ölücü moda geçiyor. sanıyorum detaylı tramer sorgusunda parça sorgulayabiliyorsunuz fakat alıcıya da yazık plakası şasesi varsa kazasındaki değişeni sorgulayayım derken durup dururken 20tl sorgulama parası gidiyor. bazıları diyecektir 100bin tl arabaya veren ona da bir zahmet 20 versin diye ama hepimiz alıcı olmuşuzdur. 1- iş 20tl falan değil insanın artık midesi bulanıyor. 2- ben kaç tane arabayla görüşüyorum herkes de bizim yada sizin gibi dürüst olmuyor 4 5 araba sorgulasak oturdugumuz yerden 100 lirayı çöpe atıcaz. tramer sorgusunun bir düzenlemeye girmesi şart bence.