Dizel Motorlu Araçlar

grandgrand

Asfalt Kurutucu
15 Haz 2018
58
-7
520
Merhaba arkadaşlar son zamanlarda gündemde dizel bitiyor dizele rağbet azalıyor ilerleyen yıllarda komple bitecek şeklinde açıklamalar ve yurt dışındaki bazı ülkelerdeki kararlar gündemde Türkiye piyasasına baktığımızda benzinli bir arabayı kullanmak ocağına incir ağacı dikmek gibi bir şey piyasaya baktığımızda dizel arabalar gene rağbet görüyor ve fiyatlar gene yüksek aslında bir nebze iyi ben hem benzinli hem dizel araç kullanmış biri olarak eğer sürekli uzun yol yapmayacaksanız şehir içi sürekli kullanım yapacaksanız benzinli araba gerçekten tüketiyor ve zarar veriyor sizlerin düşüncesi nedir
 

Oronra

Asfalt Kurutucu
24 May 2019
169
78
510
44
Marka
Honda
Hergun sehiricinde benzin ocaginiza incir agaci diker :) dur kalk trafik cekiliyorsa heleki. Haftasonlari kullaniliyorsa cekilir.
Uzun yolda zaten nerdeyse dizel kadar yakiyor. En azindan benim aracim oyle, ustelik dizele gore daha konforlu.

Dizel vineklerin Turkiyede bitecegi hurafeside cok uzak gelecek bence. Ticarilerde ise cok daha uzak.
Biz uretici degik binici oldugumuz icin emisyonlar hic umrumuzda degil ne yazikki.

Gun gelirde devletimiz dizel dogayi cok kirletiyor deyip elektrikli ve hybrid araclarin onunu acarsa o zaman dizelde seyrelme olur. Su an tum olay kisisek ticari cikarlar uzerine donuyor.

Devlet vergi indirimi yapacak, karsiliginda uretici burda uretim yapacak da.. fiyatlar makuk seviyeye gerileyecekte.. ya kismet diyelim :)
 
  • Beğeni
Tepkiler: Sinistra

danger1905

Senkromeççi
18 Haz 2019
7
1
70
33
Marka
Yok
Bence ne olursa olsun Dizel olsun. Benzinli araç bastımı uçar gider düzde evet ama o hızı yapıp radara girince ceza da kol gibi giriyor. Yani bence dizel her açıdan daha iyi. Bir yerde birinin söylediği bir söz vardı. Eğer aldığın aracı uzun süre kullanmayıp satacaksan benzinli al ama çok uzun seneler kullanacaksan dizel al. Bunu diyene sebebi sorulduğunda maliyet açısından ajantajlı olmak için söylemiş. Yani Benzinli tamir masrafı az ama çok yakar. Satacaksan sıkıntı olmaz ama uzun süre kalırsa yakıttan göçersin :D
 

muhammed37

Panpa
17 Haz 2018
2,648
2,913
4,020
İstanbul
Marka
Volkswagen
Dizele şu an en iyi alternatif hybrid ama motor hacimleri yüzünden mtvde sıkıntı oluyor (1.8 motor) hybrid araçlara özel mtv indirimi gelse talep daha fazla olur
 

ShadoWalkn

Panpa
27 Eyl 2016
1,423
2,430
2,570
İstanbul
Dizel bence baştan aşağı bela.

Alırken pahalı, servisi pahalı (periyodik). Enjektör takımı arızalansa benzinliye göre çok ciddi fiyat farkı var. DPF ayrı dert. İyi yakıtla canavar ama kötü yakıtla traktöre dönüyor (benzinlide de bu fark var ama o kadar hissettirmiyor). Motor desen sesli çalışır.

Sırf torku daha yüksek, fazla km gidiyor ve az yakıyor diye dizel almanın bir mantığı yok, tabii bugünün fiyatlarına göre.

Almam, tavsiye de etmem. Alan alır tabii o ayrı konu.
 

grandgrand

Asfalt Kurutucu
15 Haz 2018
58
-7
520
Teşekkürler cevaplarınız icin ama bugün km basına 0,80 kuruş yakan veya ortalama 0,75 kuruş şehir içi yakan benzinli araçlar ne olursa olsun dizel yine tercih sebebim olacaktır ancak elektrik hybrid seçeceğinin çok büyümesi lazim ki Torku 150 olan 0-100 km hızı 12,9 sn çıkan ve vergi anlamında pahalı olan hybrid seçeneğini bende seçmem doğrusu
 

grandgrand

Asfalt Kurutucu
15 Haz 2018
58
-7
520
Ayrıca yokuşta bayılma çekmeme özelliği olan arabalarıda hesap edersek dizel yine tercih sebebi oluyor
 

danger1905

Senkromeççi
18 Haz 2019
7
1
70
33
Marka
Yok
Zaten bu hybritler vergi mevzusundan dolayı alınmama tercihinde zaten. Bu vergilere düzgün ayar çekerlerse elbette hybrit forever

Ayrıca yokuşta bayılma çekmeme özelliği olan arabalarıda hesap edersek dizel yine tercih sebebi oluyor

Bende 99 palio var 1.6 16v olmasına rağmen 120 ile çıkmaya başladığım rampayı 70 ile bitiriyorum :D Yetti canıma tak etti artıkın :D
 
Son düzenleme:

Toprak

Toprak
Faforitçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
6,853
26,182
5,720
Ankara
Marka
Skoda
Sürekli kısa mesafe kullanımı dizelin de başına bela. DPF yakıt falan demeyeceğim, koltuk ısıtması olmayan dizelde ısınamıyorum kışın bu da önemli bi dezavantaj benim gibi sürekli rolantide kalan birisi için. İkisinin de kendine göre artısı eksisi var ki gayet belirgin artılar. Kime ne yarıyosa onu alsın burda tartışabileceğimiz bişey değil bence
 

S.Asil

Quadrifoglio Verde
Destekçi
Beta Programı
Stage 2
16 Eyl 2016
5,700
2
9,630
5,020
Adana
Marka
Alfa Romeo
Sürekli kısa mesafe kullanımı dizelin de başına bela. DPF yakıt falan demeyeceğim, koltuk ısıtması olmayan dizelde ısınamıyorum kışın bu da önemli bi dezavantaj benim gibi sürekli rolantide kalan birisi için. İkisinin de kendine göre artısı eksisi var ki gayet belirgin artılar. Kime ne yarıyosa onu alsın burda tartışabileceğimiz bişey değil bence

Mesela benim gibi şehir içi araç kullanmayıp sadece uzun yolda araç kullanan ve uzun mesafelerde araca ihtiyacı olanlar için biçilmiş araçlardır dizeller diyorum :) Toprak arkadaşımın dediği gibi kısa mesafede avantaj değil kesinlikle dezavantaj yaratacak motor biçimidir dizeller , herkes işine yarayan araçları alırsa motor ve yakıt seçiminde hiç bir sıkıntı olmaz :) Benzinli bir araçla 3-5 km gidip kontak kapatmak genelde sorun değildir ama dizel araçta 3-5 km yapılan yolculuk o aracın kullanım amacı dışındadır. Yol yapılmayacak 3-5 km gitmeyecek diye kesinlikle bir kural yok fakat dizel araçlar uzun yollar yapmak içindir kanaatimce , elbette dizel araç alındı diye 5 kilometreden fazla gidilmesi gerekmiyor fakat kullanım amacını buna göre seçim sürekli kısa mesafelerde kullanım yapılacaksa benzinli araç her konuda dizeli sollar :)

bosch2.jpg


Zamanında BOSCH tarafından yayınlanan resimdir.
 
Son düzenleme:

sputnik

Üye
Beta Programı
11 Kas 2016
5,475
2
19,695
5,320
İstanbul
Dizelin gelecekte yeri yok. Bu durumun gerçekleşmesi tabii ki Türkiye'de biraz daha uzun sürecektir ama eninde sonunda olacak. Zihniyet ne şekilde değişir bilemeyiz ancak bu zihniyet devam ettiği sürece direkt olarak dizelin yasaklanması şeklinde değil de, yeterli talep olmadığı için markaların dizel motor ar-gesine yatırım yapmayıp, standartları tutturmakla uğraşmayıp üretimden kaldırması nedeniyle olacağını düşünüyorum.

Çevremde benzinliden şikayet edenler, kötüleyenler dikkat ettiğim kadarıyla ayağına hakim olamayan, akıcı sürüş yapmayan (gaz-gaz-gaz-fren-fren-fren sürüşü benimseyen) kişiler. Böyle senaryolarda makul tüketim benzinli araçlar sunamıyor doğru, ancak günümüzde bir çok benzinli araç düzgün kullanıldığında dizel araca yakın tüketim sunuyor. Bakım giderleri vs. ile daha mantıklı bir seçenek hâlini alabilir (kullanılan yere, kullanılan kmye göre değişir).

Toyota Türkiye'nin CEO'su dediği gibi, hibrit geleceğin değil bugünün teknolojisi. 21-22 yıldır üretilen, milyonlarca satmış bir teknoloji. Gelecekte yerini elektrikli araçlara bırakacak. Ancak bu geçiş süreci pek kısa olmayacak. Çünkü bunu karşılayacak elektrik altyapısını kurmak ciddi bir maliyet.

Şu an için bu dönüşümü Norveç gayet iyi yapıyor. Geçen yıl satılan arabaların %52'si tamamen elektrikliydi (bu yıl şimdiye kadar olan süreçte %60'a kadar çıktı diye okumuştum). 2025 yılından itibaren ülkelerinde fosil yakıtlı araç satışı kalmayacak ancak böyle giderse o yıla kadar fosil yakıtlı araca para veren insan kalmayacak sanırım.
Norveç elektrikli araçların artmasıyla artan talebi karşılamak için 20 yıl içinde 11 milyar Norveç kronu (1.27 milyar euro) yatırım yapacak.
 

Munferit

Panpa
Destekçi
Beta Programı
21 Eyl 2018
1,729
6,796
4,070
Kocaeli
Marka
Volkswagen
Şu benzinli araba ocağa incir ağacı diker mevzusunu anlamıyorum ve kabul etmiyorum. Bu yakıt hesabı yapılırken her şey çok güzel ortaya koyuluyor ancak iş ilk yatırım maliyetini, yürütme maliyetini, olası arızalarında çıkabilecek masrafları hesaplamaya gelince onlar hesaba katılmıyor. Konfor unsurlarını vs. saymıyorum zaten. Çevreye verdiği zarar tartışılmaz.

Ben öğrenci halimle benzinli araba kullanabiliyorum. Son 3 arabamda benzinliydi, ailemizde de benzinli araba kullandık hiç dizel aracımız olmadı, benzin parasından da ocağımıza birşey olmadı.
 

Akın

Panpa
Beta Programı
9 Eyl 2016
3,365
7,204
4,970
İstanbul-Tunceli
Marka
Yok
Ülkemiz de hala eski kafayla gidildiğinden dizelin daha çok uzun ömrü var. Hala motor hacmine göre vergi aldığımızdan hybrid araçlara da çok engel olunuyor. 0 km alınacaksa kesinlikle düşük hacim turbo beslemeli bir benzinli araba alırım sonuçta dizel ile arasında fiyat farkı çok fazla ve performanslı kullanılmayınca dizel kadar az yakıyor. atmosferik bir benzinli arabaya lpg takıp kullanmakta mantıklı geliyor. İlla dizel alınacaksa da 2. Elde tercih etmek daha iyi olur, 20.000 km altında yol yapılıyorsa da yine lüzumsuz olabilir.
 

dthhasan

Hasan H Ayan
Sanmıyorum :)
Beta Programı
23 Ara 2017
4,285
16,187
5,720
çanakkale
Marka
Renault
Dizel alırken bazı markalarda 50 bin liraya yakın farklar alınıyor.
Clioda 37 bin
Meganede 40 bin fark var.sadece bu farkın yıllık getirisi bile 10 bin lira oluyor.
Kmde dizel megane 5 litreden 32 kuruş
Kmde benzinli megane 9 litreden 60 kuruş yaktığını varsayalım.sadece parayı bağladığınız miktar göze alındığında faiz kaybınızı kapatmak için 33 bin km yapmanız lazım.satarken o fark hiçbir zaman 40 bin lira olmayacak.atıyorum dizel megane 90 a satılırken benzinli megane 70 e satılıcak ordan da 20 bin zararı olucak alanın.şimdi aradaki farkın kapanmadığını söyleyen arkadaşlar olucaktır.ama kapanıyor ne yazıkki.çekilen gürültü km yükselince acaba satabilicek miyim kaygısı.acaba dizeli kaldırıcaklarmı aracım para etmiyecek mi düşüncesinde olup yine sıkıntı yaşayan kişiler var.en basitnden reno meganenin bakım farkında dizel 200 lira daha pahalı buda ufak da olsa farkın açılmasını sağlıyor.amortisman bağlanan para ile doğrultulu faiz kaybı ile bir meganede bile yıllık zarar etmemek için yapılan km 55 bin olmalı
 

grandgrand

Asfalt Kurutucu
15 Haz 2018
58
-7
520
Benzin yanarak çalışma prensibinde olduğundan dolayı dizele göre kat kat daha fazla yakıyor büyük markalar o yüzden mi 1.0 benzinli araba üretiyor az yaksa 1.6 benzinli üretirdi akrabamda 1.4 tfsi passat var adam isyan ediyor çok yakıyor dizel almam lazım diye yakıt fiyatı benzin mazot kafa kafaya olsa bile çalışma prensibinden dolayı benzinli araba dizele göre iki kat daha fazla yakıyor
 

sputnik

Üye
Beta Programı
11 Kas 2016
5,475
2
19,695
5,320
İstanbul
Benzin yanarak çalışma prensibinde olduğundan dolayı dizele göre kat kat daha fazla yakıyor büyük markalar o yüzden mi 1.0 benzinli araba üretiyor az yaksa 1.6 benzinli üretirdi akrabamda 1.4 tfsi passat var adam isyan ediyor çok yakıyor dizel almam lazım diye yakıt fiyatı benzin mazot kafa kafaya olsa bile çalışma prensibinden dolayı benzinli araba dizele göre iki kat daha fazla yakıyor

Böyle bir şey yok.
 

Toprak

Toprak
Faforitçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
6,853
26,182
5,720
Ankara
Marka
Skoda
Benzin yanarak çalışma prensibinde olduğundan dolayı dizele göre kat kat daha fazla yakıyor büyük markalar o yüzden mi 1.0 benzinli araba üretiyor az yaksa 1.6 benzinli üretirdi akrabamda 1.4 tfsi passat var adam isyan ediyor çok yakıyor dizel almam lazım diye yakıt fiyatı benzin mazot kafa kafaya olsa bile çalışma prensibinden dolayı benzinli araba dizele göre iki kat daha fazla yakıyor
Hocam siz sanki dizel konusunda taraftar arıyo gibisiniz. 1.4tsi motor şehir içi 8-9 litre yakar 1.6tdi olsa 6-7 yakar. (ikisini de denedim benim kullanım şeklim-şartlarım) öyle katlayacak bi durum yok ortada. Herşey yakıt değil ayrıca 1.6 dizel yerine 1.2 benzinli alsanız 500tl yıllık mtv farkı olacak. Alırken binerken satarken ettiğiniz masrafları saymayın sırf yılda 2500-3000km mtv farkı için sürmek zorundasınız dizeli. Alırken bağlanan paranın getirisi-götürüsü yukarda yazılmış zaten
 

At

Takipçi
Beta Programı
29 Eki 2016
6,487
16,238
5,020
Antalya
Marka
Aston Martin
Benzin yanarak çalışma prensibinde olduğundan dolayı dizele göre kat kat daha fazla yakıyor büyük markalar o yüzden mi 1.0 benzinli araba üretiyor az yaksa 1.6 benzinli üretirdi akrabamda 1.4 tfsi passat var adam isyan ediyor çok yakıyor dizel almam lazım diye yakıt fiyatı benzin mazot kafa kafaya olsa bile çalışma prensibinden dolayı benzinli araba dizele göre iki kat daha fazla yakıyor
1.0 tfsi in performansı 1.6 tdi a eşittir
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım