2012-2013 yıllarında tam 18'i doldurmuşum üni hazırlık sınıfındayım hatunla arkadaşlarla habire kaleiçi dedeman barların girişlerinde bira 5-6 tl civarında 7 tl gördüğümüz yere kazık diyoduk, marketten alsan 3 lira falandı. Şuan en son ne zaman alkol aldığımı hatırlamıyorum abartmıyorum en az 6-7 ay olmuştur.
Ben de 1-2 bişey ekleyeyim başlığa;
Hazırlık sınıfında yani 2013-2014 yıllarında camel white içiyordum. O zaman paketinin 4.5-5 lira civarında fiyatı vardı.
Köfte ekmek, kokoreç ekmek 3-4 lira civarındaydı. Tek başıma apart tutmuştuk peder beyle, biraz lükstü 600 lira aylık kirası vardı. 700-800 lira da harçlık alıyodum aylık, hayatımın en kral dönemiydi. Gün geçtikçe içtiğim sigara değişti, apartta yemek yapar oldum, kirayı bölüşmek için iki kişilik aparta geçtim, dışarıya çıkmalar ya da evde eğlenmeler azaldı, bilgisayara bağımlılığım arttı. Çünkü gelirimiz hep aynıydı ama harcamalarım artar oldu. 2010 +-2 yılları bu ülkenin refahı yüksek dönemleriydi. Hükümet daha sonra değişmeliydi ama değişmedi. Onlar da bizimkiler de alıştık, alışılmışlık hissi kötü bir şeydir.
Bu arada kendi arabamı ilk sahibinden aldık, o 2010 yılında 37.000 ₺ civarına almış 0 km, biz 2016'da 42.500'e aldık şuan piyasasına göre satsam 54-55.000 ₺ civarına satarım sanırım.