İskandinavya bölgesinde Stavanger şehrinden 55 tonluk iş makinesi şasesi yükünü aldım. Yükü aldığım işletmenin toprak yolu ve tek şeritlik ( kenarları refüjlü ) cik kadar yolunda ilk önce tırı bir sıkıştırdım. Zar zor oradan çıkardım. Maksimum 60'la gidebileceğim aklıma gelmediği için 6x2 arka aks kontrollü şasiyle gittim. 330 km'lik yolu 20-60 kmh arası hızlarla tam 120 km'ye indirdim ki o dağlık yollarda yokuş çıktı karşıma. Tabii refakatçi aracın hızından daha yüksek hıza çıkamadığım için aşağından hızımı alamadım. Netice itibariyle yokuşun ortasında yolda kaldım. Çekici çıkamadı. Dif kilidi, ağır takviyeli c1 vites v.s hiç bir işe yaramadı, çekiciyi kaldıramadım. Geriye de inemedim araçlar birikti. Velhasıl 120 km kala iş yalan oldu

Başa dönüp 6x4 şase alıp öyle deneyeceğim. Hızlı gidemediğimiz için awd şase dışında başka bir şase almamak gerekiyor bu özel nakliye işinde. Bunu öğrenmiş oldum
Bu arada özel nakliye görevindeyken ' acil yardım ' çağrısı yapamıyorsunuz haberiniz olsun. Yokuşun ortasında öylece kalınca tecrübe etmiş bulundum, aklınızda olsun