ETS 2 konvoy

48AE621D0BFD08334E8B16D50BB7745053AD531B

Merhabalar
Scina R730 var şuanda g-tronic 12+2 şanzuman takılı 6x2 arka aks aldım dün normalde 6x4 vardı. Rampa performansını beğeniyorum ama düz yolda 130-140 lara çıkıncaya kadar göbeğim çatlıyo. Rampalarda gitmesede olur hangi şanzumanı takıyım?

Merhabalar
Scina R730 var şuanda g-tronic 12+2 şanzuman takılı 6x2 arka aks aldım dün normalde 6x4 vardı. Rampa performansını beğeniyorum ama düz yolda 130-140 lara çıkıncaya kadar göbeğim çatlıyo. Rampalarda gitmesede olur hangi şanzumanı takıyım?
bende dün s730 aldım 6x2 arka aks kontrollü ve 12 vites retarderli kullanıyorum

Yeni gelen Scania lari beğenmedim. Sesleri filan cok guzel, hele retarder sesi cok gercekci olmus.

Ama araba ne bileyim gidisinde bir sorun var gibi. Ortadan aksli ve arkadan aksli iki versiyonunu da kullandim. Arkadan askli biraz daha bana uygun geldi yuke gore indirip kaldirarak daha kontrol sahibi olabiliyorum.

Bir streamliner degil halen.

Yeni gelen Scania lari beğenmedim. Sesleri filan cok guzel, hele retarder sesi cok gercekci olmus.

Ama araba ne bileyim gidisinde bir sorun var gibi. Ortadan aksli ve arkadan aksli iki versiyonunu da kullandim. Arkadan askli biraz daha bana uygun geldi yuke gore indirip kaldirarak daha kontrol sahibi olabiliyorum.

Bir streamliner degil halen.
Sasiler arasinda zaten 6×2 arka aks kontrollu oldukca dengeli. Hemen hemen her cekicide dengeli isler cikariyor tum agirliktaki yuklerde. Ozellikle sehir ici manevra kabiliyeti sorunu olan butun cekicilerde tam manevra kabiliyeti sagliyor. Volvo modellerinde ise bu sase nirvanaya cikiyor diyebilirim. 1500 hp'lik gucteki cekiciyle bile bas edebiliyor.

Son düzenleme:
Sasiler arasinda zaten 6×4 arka aks kontrollu oldukca dengeli. Hemen hemen her cekicide dengeli isler cikariyor tum agirliktaki yuklerde. Ozellikle sehir ici manevra kabiliyeti sorunu olan bu cekicilerde tam manevra kabiliyeti sagliyor. Volvo modellerinde ise bu sase nirvanaya cikiyor diyebilirim. 1500 hp'lik gucteki cekiciyle bile bas edebiliyor.
Abi ben Volvo da acaba yanlış şasiyi mi aldım satın alırken yav. Yemin ederim rezalet bir yol tutuşu vardı. Tekrar onunla takas yapıp deneyesim geldi :D

Abi ben Volvo da acaba yanlış şasiyi mi aldım satın alırken yav. Yemin ederim rezalet bir yol tutuşu vardı. Tekrar onunla takas yapıp deneyesim geldi :D
Sase secimi ve bu sasilere uygun agirlikta yuk secimi denge konusunda direkt belirleyici etken. 6×2 formatli tum saselerde hafif yukler daha dengesiz sonuclar dogurabiliyor mesela. Zaten sag ustte araclarin kabiliyeti gosterilirken hafif yuk kismi oldukca dusuk seviyede kaliyor. O sebeple tum agirliktaki yukleri deneyimleyip ona gore kullanmak lazim. Mesela 5-6 tonluk yuku tasimak 15-16 tonluk yuku tasimaktan daha zor olabiliyor dengede tutmak acisindan. Ama 6×2 arka aks kontrollu sasi + volvo cekici + 12 ileri retarderli sanzimanla beraber oldukca optimum seviyeye geliyor diyebilirim. En azindan tum saseleri deneyimledikten sonra bana hemen her yukte olabilecek en dengeli kombinasyon bu geldi.

Volvo'da bende de oluyordu aynısı. Volvo'ya güncelleme yapıldıktan sonra 20 ton gibi yüklerde 80 ile viraja girince hemen savruluyordu. Bu güncellemede denemedim ama yeni Scania ondan çok daha iyi yol tutuyor. En dengeli şasi diğer arkadaşların da dediği gibi arka aks kontrollü iyi iş görüyor. 15-16 tonda aks kalkık, üstü ağırlıklarda inikken çok iyi tutunuyor.

İtalya DLC'si aşırı derecede güzel olmuş imkanı olan varsa almasını tavsiye ederim. Kıvrımlı yollar mükemmel olmuş dümdüz gitmekten sıkılmıştım çoğu yerde. Şehiriçleri çok farklı detaylar barındırıyor; bazı şehirlerde birden fazla servis alanı var, bazı servislerde otomatik kapı bulunmakta, şantiye halinde yerler var iş alabileceğimiz (şehrin içinde olması güzel bir detay toprak ve bozuk bir yoldan giriliyor güzel hava katmış), bazı yerlerde bulunan paslanmış bariyerler ayrı bir hava katmış, kavşaklar yol bağlantılarını güzel yapmışlar, dağ yollarıda ayrı bir mesele. Polis arabası olarak genelde Alfa, çok nadirde olsa Huracan görüyorsunuz:p
Eksikliklerine gelecek olursak, bana göre 2 eksiği bulunuyor; 1) fiyatı, 2) gişeler. Fiyat konusunda 35 değilde 25 gibi bir miktar daha makul olurdu bana kalırsa. Gişelerde ise İskandinavya bölgesindeki gibi serbest geçiş yok, Fransa'daki gibi iyice yavaşlayıp geçilen türler koyulmuş (tamamını gezemedim ancak gezdiklerimin hepsi öyleydi). Onun harici SCS yine güzel iş çıkarmış. Doğu Avrupa genişleme paketi gibi bir şeyde gelirse tadından yenmez bu oyun:D

Aynen öyle 29 TL'ye geldi ama yinede bir tık pahalı gibi.
1 ay sonra yılbaşı indirimi olur. Muhtemelen 10 lira veya altına düşer diye tahmin diyorum. Ama ben 29 lira verip alacağım çünkü scs'yi takdir ediyorum. Normalde bu haritaları dlc olarak değil de ets 2-3-4-5 şeklinde yeni oyun çıkararak da verebilirlerdi. O zaman yeni oyun aldığımız için her oyun en az 50 lira civarı olurdu. Tek oyun üzerinden harita büyüttükleri, yeni çekicileri falan yeni oyunla vermek yerine ücretsiz güncellemeyle sağladıkları için direkt 29 lira verip alacağım. Zaten uzun zamandır bekliyordum 1 ay daha bekleyemem :)

1 ay sonra yılbaşı indirimi olur. Muhtemelen 10 lira veya altına düşer diye tahmin diyorum. Ama ben 29 lira verip alacağım çünkü scs'yi takdir ediyorum. Normalde bu haritaları dlc olarak değil de ets 2-3-4-5 şeklinde yeni oyun çıkararak da verebilirlerdi. O zaman yeni oyun aldığımız için her oyun en az 50 lira civarı olurdu. Tek oyun üzerinden harita büyüttükleri, yeni çekicileri falan yeni oyunla vermek yerine ücretsiz güncellemeyle sağladıkları için direkt 29 lira verip alacağım. Zaten uzun zamandır bekliyordum 1 ay daha bekleyemem :)
Yılbaşında o kadar ineceğini hiç zannetmiyorum. Çünkü İskandinavya'da büyük bir indirim öncesi çıkmıştı ama yeni olduğu için büyük bir indirim görmemişti. Yaza kadar 20 TL'nin altına düşmez diye tahmin ediyorum.

Yılbaşında o kadar ineceğini hiç zannetmiyorum. Çünkü İskandinavya'da büyük bir indirim öncesi çıkmıştı ama yeni olduğu için büyük bir indirim görmemişti. Yaza kadar 20 TL'nin altına düşmez diye tahmin ediyorum.
O zaman 29.75 tl üzerinden almalı direkt. O kadarcık indirim için onca ay beklemeye lüzum yok şahsi fikrim.

Arkadaşlar 50. seviyeye geldim, sıfatım "Duayen" den "Efsane" ye geçti. Efsane'den sonra başka bir isimlendirme var mı? :)