Focus RS hakkında

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Açık bir siteyiz, şeffaf bir siteyiz. Kimsenin yorumunu sansürleme ihtiyacı duymadık ve duymayacağız lakin eğer bir kişi mesajlarında küfür veya hakaret barındırıyorsa biz de gereken yaptırımı uygulamak zorundayız.

Bana gelen şikayetler doğrultusunda, Tayfun Bey i maalesef forum kurallari gereği aldığı 9 uyarı puanı sebebiyle 3 ay uzaklaştırmak zorunda kaldık. Keşke terbiye ve saygı sınırları altında görüşünü belirtseydi, kendisini yasaklamak durumunda kalmazdık.

3 Ocak 2017 de görüşmek üzere.

Konuda da yazdım yorumumu, görünmeyebilir burdan tekrar yazayım :cool:

And abi öncelikle geçmiş olsun. biz senin bu işi kazançtan öte Aşk’la yaptığını biliyoruz. Yaptığınız iş herkesten takdir görüp ciddiye bindikten sonra madem öyle gelin kurumsallaşalım En iyilerdeniz neden en iyi olmuyoruz diyerek büyüdüğünüzü biliyoruz. Videoları hazırlarken keyfini yaşayarak ve bizlere de yaşatarak hissettirmeye çalıştığını da biliyoruz. Başarınızın yanında elbette sizi kıskanan, açıklarınızı arayanlar olacaktır. Şimdi o aynı kişiler Gittigidiyor ve Hürriyetle yaptığınız anlaşmayı görüp daha çok çıldıracaklar, Daha çok kuduracaklar. İki büyük mecra ve iki büyük anlaşma. Yolunuz açık olsun, Kazasız belasız nice testler ve nice büyük anlaşmalar diliyorum. Büyümeye devam, biz hep arkanızdayız ;):)

Öncelikle geçmiş olsun demek lazım. Kaza her zaman olabilir, herkesin başına gelebilir ama eleştirilere şahsi cevap vermenin gereği yoktu bence. Dünya çapında ünü olan pilotlar pistte kaza yaptı, gene bir sürü kişi benzer yorumlar yaptı ama hiçbirinin bu eleştirilere And Mehmet Çetin'in yaptığı gibi daha çok tepki çekecek bir şahsi açıklama yaptığını görmedim.

Son düzenleme:
Biraz da öz eleştiri yapmak lazım arkadaşlar.
Zamanında @and sohbet/forum için "burası, diğer markaların ve dış dünyanın bizi görüp değerlendirdiği yer" şeklinde betimlemelerde bulunmuştu ve haklıydı da.
Bu konuda önceki entry'lerde "herkes forcus rs ile patlıyor, arabada mı acaba bir sıkıntı var" gibisinden söylemler mevcut. İşte tam olarak bunu yapmayın. Çünkü bu arabanın nasıl bir geleceğin klasiği olduğu daha bugünden belli. Az biraz araştırırsanız, tüm önde gelen otomobil yorumcularının bu arabaya hayran olduğunu görürsünüz. Durum böyleyken, bizim burada "patlamış, çünkü ford mühendisleri focus rs'i iyi yapamamış" dediğinizde, bu sefer elalemin eline ancak malzeme vermiş olursunuz. Bu sözü kimin söylediği de bilinmez ama "otoparkçılar bu işten anlamıyor" şeklinde bu hepimize mal edilir.

arabada bazı sıkıntıların olduğu belli ancak kafaya oynayan bir hot hatch olduğu da su götürmez bir gerçek. görmediğiniz bir kazayı illa ki bir sebebe bağlamaya çalışıp bazı kanılarda bulunmak doğru değil. olanlar oldu. herkesin başına gelebilir. hata da yapılabilir, tamamıyla fizik kurallarından kaynaklı bir kaza da olabilir. büyütmemek lazım. Bırakın bu arkadaşlar konuşsun, bol bol otoparkın reklamını yapmış oluyorlar :)

elestirmek icin videolar falan paylasilmis, hatalarin uzerinden durulmus ve aciklanmasi beklenmis. Hatalar, kazalar olabilir hic kimse mukemmel degil. Bence and ve sinani samimi yapan bunlar oldugunda gerilmemeleri. gulmeye devam etmeli. Sempatik bir sekilde olayi anlatmaya devam etmeleri zaten bugun bu noktaya gelmesini sagladi bence otopark.com'un. And bu kadar samimi olmasa bunun olmayacagini dusunuyorum. En basitinde yukarda paylasilan videoda and spin attiktan sonra o kismi kesmeyip bizlerle paylasmalari ustune ustluk ustune espri yapmalari beni otopark.com takipcisi yapti diyebilirim. Bmw x3 camura saplandiginda o anlari bizlerle ictenlikle ve samimiyetle paylasacak adam zor bulunur. Son olarak tekrardan gecmis olsun @and diyorum.

Son düzenleme:
Biraz da öz eleştiri yapmak lazım arkadaşlar.
Zamanında @and sohbet/forum için "burası, diğer markaların ve dış dünyanın bizi görüp değerlendirdiği yer" şeklinde betimlemelerde bulunmuştu ve haklıydı da.
Bu konuda önceki entry'lerde "herkes forcus rs ile patlıyor, arabada mı acaba bir sıkıntı var" gibisinden söylemler mevcut. İşte tam olarak bunu yapmayın. Çünkü bu arabanın nasıl bir geleceğin klasiği olduğu daha bugünden belli. Az biraz araştırırsanız, tüm önde gelen otomobil yorumcularının bu arabaya hayran olduğunu görürsünüz. Durum böyleyken, bizim burada "patlamış, çünkü ford mühendisleri focus rs'i iyi yapamamış" dediğinizde, bu sefer elalemin eline ancak malzeme vermiş olursunuz. Bu sözü kimin söylediği de bilinmez ama "otoparkçılar bu işten anlamıyor" şeklinde bu hepimize mal edilir.
Daha önce de böyle düşünüyordum ama Techturkey'deki bazı yorumları okuduktan sonra tıpa tıp bu şekilde fikrim sabitlendi. Kendimizin de reklamını kötü yapıyoruz bu tarz yorumlarla. Bu sadece rs özelinde de değil, başka bir araçla da kaza olmuş olsa aynı cümleleri kurardım. Otomobili yapamamışlar tarzı düşünceler gerçekten mantıksız ve uzak ihtimal oluyor. Arka diferansiyel ısınıyor doğru; ama bu araç awd viraja girip, çıkışında veya viraj içinde bir anda arkadaki gücü shutdown yapıp fwd olarak çıkmıyor sonuçta virajdan. Çok defa söyledim, bir sürü değişken koşul var henüz görmediğimiz bilmediğimiz. O sebeple kesin kanılara varmak, arabada-sürücüde-yolda v.s hata var demek ancak komik duruma düşürüyor bizler ve tabii ki techturkey'de bu tarz yorum yapanları da..

Merhaba, Üzülerek görüyorumki techturkeyde şahsimada dahil pek çok ithamlar yazılıyor şu an. Bunu yapanlar belli başlı insanlar. Bizi gönderen moderasyon ekibinin aynı hassasiyeti kendi üyeleri içinde göstermesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bu tip ithamlar sitenin saygınlığına gölge düşürmekte. İllaki sağ duyulu birileri mesajlari şikayet ediyordur. Umarımki moderasyon ekibi bu yazılanları gördükçe atılması gereken gerekli adımları atıyordur.

hiç bir yorumu okumadan yazıyorum ,şöförün tillahı olunsa bile gerekli şartlar oluştuğunda kaza yapılabilir ,burada önemli olan kaza yapana geçmiş olsun diyebilmektir,en çok eleştiri off the record olması And beyin açıklamada araç soğumasın diye piste çıkardım demesi,şimdi herkes elini vicdanına koysun böyle bir araç elinize geçse her fırsatı değerlendirmezmisiniz ,bir de bu forumu ve siteyi bizim gibi takılan amatör gözle ve bizim gibi araç değerlendiren bir ekip var diye takip ediyoruz ,elbette kurumsallaşınca iş ciddi ve uzmanca olamalı ama Sinan ve And beyi takip etme sebebi bir çoğumuzun araçları bizim gibi değerlendirip bizim mantığımızla yargılaya bilmesi bunu da kurumsallaşınca terketmeyip dengeli bir şekilde devam ettirmeye çalışmaları,işte bu yüzden olan kazayı ´´bu nasıl profesyonellik `` diye eleştirmeyip kendimizin de böyle yapabileceğimizi düşünerek değerlendirmeliyiz,ben tekrardan And beye geçmiş olsun diyorum ve umarım bu kaza onların bu yarı amatör değerlendirme şeklini değiştirmez

''Plastik minciklayan biri icin o araba fazlaydi zaten ne diyelim gecmis olsun'' gibi laflar alçaklıktır. adiliktir. insanlar bir şeyi eleştireceğiz diye böyle alçaklık yapmamalı. focus rs'i versen dizinin bağı çözülecek hayatında pist görmemiş bazı insanlar otopark düşmanlığı yüzünden böyle bilmiş ve pis ağızla saldırmaları sinirimizi bozuyor. otopark'a gelecek test araçlarının yüzde 10 u. hatırlarsınız, passat levorg ve ismini hatırlayamadığım bir kaç test daha önceki editörlerin yaptığı kazalar yüzünden gecikti veya hiç gelmedi. bu işin ucunda bu tarz kazalar elbette olacak. yakından takip ettiğimiz top gear fifth gear gibi programlarda defalarca kaza yaptılar. yada spin attılar. bunu acemilikle bağdaştıran beyinleri anlamakta güçlük çekiyorum. sonuçta olmuş bitmiş. bunu farklı yerlere çekmek anlamsız olur. sonuçta sokakta apaçilik yapılarak kaza yapılmadı. geçmiş olsun diliyorum. ileriye bakmak gerekir.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Hey allahım ya, ne kadar boş, içi doldurulmayacak tartışmalar bunlar?!

Ralli pilotları gibi profesyoneller bile kaza yaparken oturduğu yerde neyin eleştirisi bu?

Sana ne? RS senin mi? Masrafı sana mı yazılacak? Rahatsız eden ne? Arkadaş anne karnında öğrendi demek ki profesyonel sürüşü.

Boş boş işler ya...

And'ı tanımam. İzlediğim kadar biliyorum. İyi otomobil kullanır, kullanmaz bilmem. Sonuçta ortada bir kaza olmuş, geçmiş olsun denir geçilir. Yapılabilecek bir şey varsa teklifini edersin konuyu kapatırsın. Muhataplar kendi aralarında hallederler.

Elalemin derdi milleti geriyor anlamadım gitti ya.. Saatlerdir yeni mesajlarda bu konu gündemde.. Olmuş bitmiş, cana geleceğine mala gelmiş, sağlıkla ilgili bir sorun yok. Gerisi kimseyi ilgilendirmez.

Boşları alalım artık (alınmış zaten iyi olmuş)...

Açık bir siteyiz, şeffaf bir siteyiz. Kimsenin yorumunu sansürleme ihtiyacı duymadık ve duymayacağız lakin eğer bir kişi mesajlarında küfür veya hakaret barındırıyorsa biz de gereken yaptırımı uygulamak zorundayız.

Bana gelen şikayetler doğrultusunda, Tayfun Bey i maalesef forum kurallari gereği aldığı 9 uyarı puanı sebebiyle 3 ay uzaklaştırmak zorunda kaldık. Keşke terbiye ve saygı sınırları altında görüşünü belirtseydi, kendisini yasaklamak durumunda kalmazdık.

3 Ocak 2017 de görüşmek üzere.
Görüşürüz Canım...

'Araba boş kalmasın' diye bir şeyin olmadığını And anlattı zaten, bari okuyup gel.Ayrıca 250 ile aldığı virajın videosu var hiç değilse.Sende de öyle bir video varsa göster,ustalığını kanıtla,öyle eleştir.Adamlar uzatma diyor hâlâ laf atıyorsun.Beğenmiyorsan ya düzgün bir şekilde eleştir,ya da git.
İlk açıklamasını okumadın galiba :D
Kendisi söyledi araba boş kalmasın diye gazladım dedi

Birileri senin şoförlüğünü eleştirirse sen de onlarınkini eleştirirsin. Üstelik eleştiren kişilerin ' kullanmayı bilmiyor, böyle araba sürülmez ' diyebilmesi için önce kendilerinin bu noktada bir yere gelmiş olması lazım. Benim amacım x veya y kişisini, kurumunu, oluşumunu savunmak yahut yermek değil. Ama birine araba kullanmayı bilmiyor diyorsam önce kendi durumuma, sürüş tecrübeme bakmam gerekir öyle değil mi ? Sizler şimdi birisine kullanmayı bilmiyor dediğinizde bu şahsi fikrinizdir ama genel geçer bir fikir olarak kabul edilmesi için sizlerin de profesyonel sürücü olmanız gerekli. Böyle bir yetkinliğiniz olmadan, karşınızdaki kişiyi rencide edecek şekilde eleştirirseniz, ' nfs oynayanlar beni eleştiriyor ' tarzında alaycı bir yazıyı da hiç kusura bakmayın hak etmiş olursunuz..
İnsanlar tanık olmadıkları, şahit olmadıkları, hakkında pek detay bilmedikleri şeyler üzerinden yorum yapmaya pek hevesli oluyor. Kazayla ilgili bir sürü değişken olabilme ihtimaline rağmen ' mevzu basit işte, her şey belli ' tarzında yorum yapmak sizce de biraz haksızlık olmuyor mu ?
Ben arabanın bir suçu olduğunu düşünmüyorum, ama and'ın da suçu var diyemiyorum. Çünkü buna karar vermek için sizlerin, benim ya da hepimizin elinde belli bilgiler ve veriler olması gerekli. İhtimaller üzerinden yorum yapılır, tahmin yürütülür, kesin karara varılmaz.

Kendiside atıp tutarsa adamla böyle taş taş geçerler sende hiç kusura bakma. "210 spin atıyordum tek elle çevirdim" yazıyor ben videosunda tek hamlede kurtardığını görmedim.

Ama şunları gördüm apaçi gibi her köşede elfo asıldığını.
Turbo S de neredeyse patlatacağını (sinan a yatsın kalksın dua etsin allahtan yanındaydı)
90 la giderken P ye almasını
Arabanın sadece elfo inip kalkmasından ibaret olduğunu
abidik gubidik panpaaaaa videolarını çektiğini

bunları yapan birisi bana varsın nfs oynuyor dese ne olur demese ne :D

Pistte araç kullanma işi matematik problemi çözme gibi değildir, fiziksel bir aktivitedir. Sonuç olarak yaşanan tecrübeler belirli bir yere kadar işe yarar çünkü parametreler hep değişkendir, sabah içilen kahvenin süt oranı bile etkilidir. Mükemmel bir tur süresi için tecrübenin yanında tıpkı müzik aletlerinde olduğu gibi yetenek te gerekiyor. Bende And'ın sürdüğü araçta hiç bulunmadım o yüzden kaza eleştirim test vidolarında gördüklerimle baglantılı olacak. A3 SEDAN ESP OFF videosu ve 911 turbo S testinden gördügüm kadarıyla And'ın arabanın limitinden önce kendi limitlerini(fiziksel olarak refleks vb.) belirlemede bir sıkıntısı var, herkes harika pilot olacak diye bir durum yok. Tabi ki tecrübesine edecek lafım yok eğer o tecrübeler olmasaydı o RSten sapasağlam çıkılamazdı. Gelelim konunun bu kadar uzamasına; HATERS GONNA HATE tek açıklaması bu. Yapılan yapıcı olmayan sadece yeren hatta konuyla ilgisi bile olmayan sadece And'ın canını sıkmak için yazılan yazıların tek sebebi başarının çekilememesi, bu kazayı ekipten başka biri yapmış olsaydı sakız olmazdı. Kuzunun maskarası olunuyor sonra.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...