Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
çok geçmiş olsun, benim arabamda da anladığım kadarıyla eskiden bir miktar müzik tesisatı varmış sağdan soldan kablolar çıkıyor. eski arabalara dair en büyük korkum bu konu.
Kendisiyle 5. yılımızın sonlarına gelirken zincir sesi artık dayanılmaz bi hal almıştı, aslında uzun zaman önce bunun vaktinin geldiği belliydi ama benim öğrenci ve işsiz olduğum dönemler böyle bişey mümkün olmadığından baya bi ertelenmiş oldu. Geçen ay parçalarını toplayıp bugün sonunda triger zincirini değiştirmek nasip oldu. Bu arkadaşta modern zincirli araçların aksine zincir olmasına rağmen herhangi bi gergi yok, yani karşımızda kayıştan bile kısa ömürlü bi zincir var
Bu işlem için zincir seti, birçok farklı conta-keçe, yağ-yağ filtresi, antifiriz, termostat gibi kabarık bi listemiz vardı, bir de kaldırınca aks körüğünün birinin tamamen parçalandığnı görünce onların tamamını yenilemiş olduk. Maliyeti burda dillendirmek istemiyorum ama çok değil 2 sene önce komple motor yaptırdığımız paralara bi zincir değişimi yapıyoruz artık
Eski ve yeni halini görmek için böyle fotoğraflar çekmiştim
Sökmüşken yağ pompası falan da tamamen temizlenip yeni contalarla toplandı, 5 yıldır bende olan aracın ilk kez buraları sökülmüş oldu herhangi bi yamuğu yoktu bize karşı çıkan şeylerin.
En son da sübap ve avans ayarlarını yapıp termostat antifiriz gibi şeylerini değiştirip marş bastık. Aracın sesinde ciddi bir azalma oldu zincir zırıltısı aşırı fazlaymış, Diğer ayarlardan kaynaklı sanırım performansta da bir miktar iyileşme var gibi. Uzun zamandır yapılması gereken bi şeyi de aradan çıkarmış olduk