çok geçmiş olsun, benim arabamda da anladığım kadarıyla eskiden bir miktar müzik tesisatı varmış sağdan soldan kablolar çıkıyor. eski arabalara dair en büyük korkum bu konu.
bizimki de designo di bertone şimdi tüm suçu puntoya atmayalımabi italyan arabayla önlü arkalı foto çekersen tabii elektronik arıza verir, gargamel'de hata yok![]()
.
şakası bir yana çok ucuz atlatmışsın abi, çok geçmiş olsun. büyük şans ile kurtarmışsın
Sismak taktığımda benim Corsa'da da aynı olaylar olmuştu. Elektrikli direksiyon ilk nesil hidrolik direksiyonlar gibi olmuştu. Dönüş çapı J9 minibüs gibiydi. Hiçbir binek araçla karşılaştırılacak gibi değildi. Ama karşılığında 190'la giderken direksiyonu tek parmak tutabiliyordum, öyle bir oturaklılık, öyle bir OpelOmega'lık gelmişti arabaya.249.800 km
Bir üst mesajda belirttiğim direksiyon kutusu sorunu yaklaşık 80 civarı hızla minik bir virajı dönerken arabanın direksiyondan bağımsız hareket etmesiyle tekrar kendini gösterdi. (bu aslında bu mesajın başına yazdığım km bilgisinden biraz daha önce ama tam hatırlamıyorum) Böylece 5 yıldan biraz daha uzun zaman önce çıkma orijinal olarak taktırdığım direksiyon kutusunu tekrar orijinal parça bulamamamız ve üzerindekinin de tamir edilecek bi hali kalmamış olması sebebiyle Sismak olarak sıfır temin ettik. O tüm boşluklar hissizlikler falan çok güzel oldu ancak yan sanayinin 2 önemli dezavantajı var. Birincisi direksiyon çok ağırlaştı, eski hali hidrolikmiş sanki dedirtti. İkincisi ise arabanın dönüş çapı çok kötü oldu, eskiden tekte çok rahat döndüğüm biçok yerde 2. hamleyi yapmam gerekiyor. Trafikte dar yerlerden geçerken yolun ortasında aa diyip kaldığım falan oldu ama alıştım iyi kötü.
Yukarıdaki km bilgisinde yapılan işlem ise dümdüz bi yağ bakımıdır. PO maxima 15w40 yağ ve Bosch olduğu iddia edilen yağ filtresiyle bakımımızı yaptırdık, hava filtresini zaten kışa girmeden ben yenilemiştim ona ellemedik. Sadece şu fotoğraftaki iki ürün ve yağ değişim işçiliği 1.000tl yi geçiyor artık, bundan bikaç yıl önce kapının önünde yağı kendim değiştirdiğim dönemler toplam maliyetin 150tl olduğu günleri falan hatırlıyorum canım sıkılıyor
Ekli dosyayı görüntüle 49299
Arabayla eskisi kadar ilgilenecek vaktimin olmaması, ufak tefek işleri aceleyle halletmem ve uzun sürecek işlerde arabayı sanayiye bırakıp gitmem nedeniyle uzun zamandır gönderilerim fotoğrafsız oluyor. Bi de arada bi günde sağ ön hoparlörün kopan kablosunu yenilemiştim onunla ilgili de hiçbir görüntü yok.