Geyik Başlığı 2

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Berkin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bende diyorum ki fakir adam belirli güvenlik kriterlerini karsılayacak bir arac alamıyorsa binmeyecek. kimsenin hayatını da tehlikeye atmayacak. her zaman plan en kötüsüne göre yapılır. medeniyet bu yüzden önde. ötv diyorsonuz ikinci el balonu diyorsunuz. alın size çözüm. 10 yılda hurdaya cıkar aracları insanlar daha cok araç yenilemek zorunda kalcagı icin daha az ötv ile aynı karı gene elde edersin. ikinci el balonu da söner. kimse 6 yasında arabaya 4 yıl sonra hurdaya cıkacakken dünyaları bağlanaz. sirkülasyon artacagı icinde daha cok sıfır satısı olacak. böylece daha az ötv ile aynı paralar gene toplanacak. şimdi bi passat 60 bin tl olsa zibilyon tane satmaz mı? millet 2 yılda bir yenilemez mi? kurdan bagımsız konusuyorum gecen yılki gibi euro 2.30 larda olsaydı.

Size ne yahu kimsenin bindiği arabadan? sen zenginsen banane ? ben fakirim altımda taunusum var bana ne sizi yüksek güvenlikli arabanızdan? rahatsız oluyorsanız çıkmayın trafiğe! gidin çok beğendiğiniz övgüyle bahsettiğiniz avrupaya. bana ne? Sizin altınızda en üst güvenlikli arabalardna olabilir, ama ben altımdaki taunusla sizden çok daha üstün düzeyde araç kullanabilecek tecrübede olabilirim. Ben de sizin trafikte olmaya karşıyım. Altınıza kontrol edemeyeceğiniz tork'ta güçte arabalarda trafiğe çıkmanızda karşıyım. Alkollü bir şekilde lüks arabayla trafiğe çıkıp trafik polisini öldürebilecek bir kazaya sebebiyet verip ceza bile almadan kurtulduğunuz adalet sistemine karşıyım. Oldu mu? banane sizin paranızdan arabanızdan?

Son düzenleme:
hız sınırlarında ölmezsiniz 116 ile. bosuna e-5 in hız sınırı 80 km hız değil. crash tesste 64 le betona giriyorsunuz da sağlam cıkıyor. size 80 ile ki kazanın direkt 80 le olma ihtimali yok gibi birşey "herkes hız kurallarına uyarsa" g500 de çarpsa ölmezsiniz.
Kardeşim dediklerini dünyanın hiçbir yerinde uygulamıyorlar benim kuzenim Kanada da 300$'lık araba ile trafikte rahatça gezebiliyorsa arabaların o kadar ucuz olduğu bir yerde sen Türkiye de ki araçların hiç birine laf edemezsin. İnsanlar keyiflerinden değil ihtiyaçlarından biniyor o araçlara.

alfonso bey, şimdi tribüne oynadınız insanların duygu sömürüsüne. kaç tane gelişmiş ülke gördünüz? gördeydiniz böyle konusmazdınız. çünkü tam türk mantıgıyla konusuyorsunuz. bir arkadas demişki g500 ile 116 çarpıssa. bende diyorum ki hız limiti bu yüzden var. 80 km en yüksek sürat bu yüzden var. olaki bir kaza olursa crash test similasyon hızıyla gerçekleşir bir kaza ve kimseye birşey olmaz. 116 yı düz duvara çarptırıp test ediyorlar 64 km hızla. hız sınırı 80 km olan bir ülkede g500 ile 1.16 nın kazasında kimse ölmez. size gelelim. diyorsunuz ki ben sizden iyi araba kullanıyorum. taunusumla mutluyum. ben sol şeritte güncel polo ile gidiyorum, sollamaya cıkmısım. orta şeritte de siz varsınız eski aracınızla. sağ şeritten biri size çarpıp benim önüme atarsa sizi bende size 70 km hızla vursam ve siz ölseniz benimde başımı suçsuz yere yakmış olacaksınız. o zaman burda kanunda bir sorun var. ya suçsuz hapse düşmeyecek siz taunusuza biliyorsunuz diye yada belirli güvenlik kriterlerini karsılamayan araçlar trafiğe çıkmayacak. siz cıksın diyorsunuz. o zaman yolunda giden bir araç sizin eski aracınızı ezerse siz içindeyken o zaman o insanın basını yakmayacaksınız kanun ona göre olmalı. bir kazada iki yanlıs olmaz. ve medeniyete göre kanun böyle cıkmalı her ihtimal göze alınmalı. şimdi burda tribüne şov yapmayın. milli duygulara oynamayın. dogru olanı konusalım. yok gidinmiş sevdiğiniz ülkeye. niye gidiyormuşım. kaldırım yok diye sende yürüme araç yolundan. yürüyorsan da ölürsen başımı yakma. mantığa bak ya burası türkiye yapcak birşey yok. napalım imkan mı var. sen hiç kaldırım yok diye yoldan yürüğüdün yeri belediye ye şikayet ettin mi? tabiki hayır. ama anasayada böyle senin o yolda işin olmadıgı icin sen yola atlamıs görünüyorsun. carpanda bu yüzden 3-5 yıl ceza alıp yırtıyor. herşeyi biliyorsun ya demoloji yapıyorsun ya. o zmaan bunu da bil. olmayacak yerde yürürsen ölürsen avukatta bunu savunur az ceza alırsın. çünkü daha önce düzelmesi icin hiçbirşey yapmamıssın. rağzı olmuşsun. burası türkiye demişsin kabullenmişsin. ölürsende kusura bakma karsı tarafın avukatıda der o zaman yaya gecidi yokken araç yolunda duruyormıs bu polis, kusurludur, o yüzden ceza indirimi olsun der. kanunda öyle emreder.

not: suçu yada suçluyu savunmuyorum ama kitap diyede birşey var. burda milli duygularla hobbaaaaa yapıp bazı şeyleri şakşaklarsak ilerde böyle olur.

atasözü: dost acı söyler.

@tesla yazdıklarınızın çoğunu okudum derdinizi anlıyorum sadece tavrınız biraz agresif. Ortam da gerilmiş bence gerek yok sakin olalım. Hepimiz isteriz 0km güvenliği yüksek arabalara binmek, 20 yaşında arabaların piyasasının 30bin lira olmasını hiçbirimiz istemeyiz ama maalesef avrupa ülkelerindeki düzene sahip olacak kadar iyi durumda ekonomimiz yok. Bir tişörtü kazağı bile 10 sene giyerken bir arabayı 15 senede hurdaya çıkaracak lükse sahip değiliz maalesef.
İkinci el arabaların fiyatlarının bu kadar yükselmesi de 0 araba fiyatlarıyla direk bağlantılı. Eğer şu an 3 serisi 60bin liradan satılsaydı o adam arabası ne kadar temiz olsa da 70 yazamaz en baba 15-20 yazabilirdi. Durumu gittikçe kötüleşen bir ülkeyiz keşke yaşadığınız avrupa ülkeleri kadar yüksek refaha sahip olsak.

hız sınırlarında ölmezsiniz 116 ile. bosuna e-5 in hız sınırı 80 km hız değil. crash tesste 64 le betona giriyorsunuz da sağlam cıkıyor. size 80 ile ki kazanın direkt 80 le olma ihtimali yok gibi birşey "herkes hız kurallarına uyarsa" g500 de çarpsa ölmezsiniz.
O eski arabaya binen kesim zaten haddini biliyor trafikte emin olun o tür araba kullanan insanlar sizden 2 kat daha dikkatli araba kullanıyor(Trafik magandalarını saymıyorum).Çünkü altında ki malı biliyor ne olup olmadığını,o adam bilmiyor mu güvensiz olduğunu.Adam gücünün yettiği kadarını almış.Ona kimse trafiğe çıkma arabaya binme diyemez deme hakkı da yoktur.Avrupalı her şeyi yapıyor diye Türkiye'de de olacak diye bir kural yok %100 doğru diye bir şey de yok.Kaldı ki sırf eski diye mis gibi çalışan arabayı niye kaldırıp hurdaya atıyım saçmalığın daniskası.

alfonso bey, şimdi tribüne oynadınız insanların duygu sömürüsüne. kaç tane gelişmiş ülke gördünüz? gördeydiniz böyle konusmazdınız. çünkü tam türk mantıgıyla konusuyorsunuz. bir arkadas demişki g500 ile 116 çarpıssa. bende diyorum ki hız limiti bu yüzden var. 80 km en yüksek sürat bu yüzden var. olaki bir kaza olursa crash test similasyon hızıyla gerçekleşir bir kaza ve kimseye birşey olmaz. 116 yı düz duvara çarptırıp test ediyorlar 64 km hızla. hız sınırı 80 km olan bir ülkede g500 ile 1.16 nın kazasında kimse ölmez. size gelelim. diyorsunuz ki ben sizden iyi araba kullanıyorum. taunusumla mutluyum. ben sol şeritte güncel polo ile gidiyorum, sollamaya cıkmısım. orta şeritte de siz varsınız eski aracınızla. sağ şeritten biri size çarpıp benim önüme atarsa sizi bende size 70 km hızla vursam ve siz ölseniz benimde başımı suçsuz yere yakmış olacaksınız. o zaman burda kanunda bir sorun var. ya suçsuz hapse düşmeyecek siz taunusuza biliyorsunuz diye yada belirli güvenlik kriterlerini karsılamayan araçlar trafiğe çıkmayacak. siz cıksın diyorsunuz. o zaman yolunda giden bir araç sizin eski aracınızı ezerse siz içindeyken o zaman o insanın basını yakmayacaksınız kanun ona göre olmalı. bir kazada iki yanlıs olmaz. ve medeniyete göre kanun böyle cıkmalı her ihtimal göze alınmalı. şimdi burda tribüne şov yapmayın. milli duygulara oynamayın. dogru olanı konusalım. yok gidinmiş sevdiğiniz ülkeye. niye gidiyormuşım. kaldırım yok diye sende yürüme araç yolundan. yürüyorsan da ölürsen başımı yakma. mantığa bak ya burası türkiye yapcak birşey yok. napalım imkan mı var. sen hiç kaldırım yok diye yoldan yürüğüdün yeri belediye ye şikayet ettin mi? tabiki hayır. ama anasayada böyle senin o yolda işin olmadıgı icin sen yola atlamıs görünüyorsun. carpanda bu yüzden 3-5 yıl ceza alıp yırtıyor. herşeyi biliyorsun ya demoloji yapıyorsun ya. o zmaan bunu da bil. olmayacak yerde yürürsen ölürsen avukatta bunu savunur az ceza alırsın. çünkü daha önce düzelmesi icin hiçbirşey yapmamıssın. rağzı olmuşsun. burası türkiye demişsin kabullenmişsin. ölürsende kusura bakma karsı tarafın avukatıda der o zaman yaya gecidi yokken araç yolunda duruyormıs bu polis, kusurludur, o yüzden ceza indirimi olsun der. kanunda öyle emreder.

not: suçu yada suçluyu savunmuyorum ama kitap diyede birşey var. burda milli duygularla hobbaaaaa yapıp bazı şeyleri şakşaklarsak ilerde böyle olur.

atasözü: dost acı söyler.
sen kaldırım yok diye belediyeye şikayet ettin mi ? Yol yoksa nereden gidecek kadın veya çocuğu? havadan mı uçacak? kaldırım yoksa sen zengin arabanla dikkatli kullansana ? kanunlarda sıkıntı var diye gittin bakanlığa bu kanunlardaki eksiği şikayet ettin mi ? bana az önce gelmiş fakir olan trafiğe çıkmasın diyorsun o zaman diyeceksin ki bu ülkedeki adalet sistemi bu ülkedeki otomotiv sektörü fakir olanın şahin doğan araba binmesine mahkum etmesin dersin eyvallah anlarım ama sen diyorsun ki fakir olan trafiğe çıklmasın ne alaka ? Ben burda demogoji yapmıyorum sen paran var diye hiç bir şekilde senden düşük gelirde olan insanı aşağılayamazsın, hor göremezsin kazandığı paraya göre aldığı aracı küçümseyemezsin. Sen burada memleketin vergi sisteminden otomotiv sektöründen hukuk kurallarından bahsetmiyorsun sen burada trafiğe şahinle doğanla taunusla trafiğe çıkan fakir insandan bahsediyorsun. Ben gerizekalımıyım niye s90 binmeyeyim? ben gerizekalımıyım param vardı da mı xc90 binmedim? benim param buna yetiyor, git derdini bakanlığa anlat. Git derdini hükümete anlat. SAna ne benim bindiğim taunustan?

Kardeşim dediklerini dünyanın hiçbir yerinde uygulamıyorlar benim kuzenim Kanada da 300$'lık araba ile trafikte rahatça gezebiliyorsa arabaların o kadar ucuz olduğu bir yerde sen Türkiye de ki araçların hiç birine laf edemezsin. İnsanlar keyiflerinden değil ihtiyaçlarından biniyor o araçlara.
o zaman trafiğin ilk kuralı takip mesafesi. kazaların yüzde 99 u bu yüzden kaynaklanıyor. nasıl olsa kimse uygulamıyor dimi. o zaman arkadan vuran kesin kusurludur ibaresini kaldıralım. yanlışta olsa sizin mantıgınıza uyan birşeyi nasıl savunuyorsunuz. yuksrda diyorum ki hız sınırında kimseye birşey olmaz. şuna bile mualefet gösteriyorsunuz. bir daha söylüyorum. bu testler hız sınırına göre yapılıyor ve hız sınırları da bu yüzden var. kaza durumunda iki tarafta kurala uyuyprsa birşey olmaz diyorum. allah askına burada yanlıs olan söylediğim tek bir şeyi gösterin. bunun nesine mualefet olabiliyorsun? sizin mantıgınıza ters olabilir ama bana şu alıntı yaptıgınız cümlede ters olan doğru olmayan birşey gösterin lütfen yanlıs bilgi verdiğim? mualefet olmak icin mualefet oluyorsunuz ya

o zaman trafiğin ilk kuralı takip mesafesi. kazaların yüzde 99 u bu yüzden kaynaklanıyor. nasıl olsa kimse uygulamıyor dimi. o zaman arkadan vuran kesin kusurludur ibaresini kaldıralım. yanlışta olsa sizin mantıgınıza uyan birşeyi nasıl savunuyorsunuz. yuksrda diyorum ki hız sınırında kimseye birşey olmaz. şuna bile mualefet gösteriyorsunuz. bir daha söylüyorum. bu testler hız sınırına göre yapılıyor ve hız sınırları da bu yüzden var. kaza durumunda iki tarafta kurala uyuyprsa birşey olmaz diyorum. allah askına burada yanlıs olan söylediğim tek bir şeyi gösterin. bunun nesine mualefet olabiliyorsun? sizin mantıgınıza ters olabilir ama bana şu alıntı yaptıgınız cümlede ters olan doğru olmayan birşey gösterin lütfen yanlıs bilgi verdiğim? mualefet olmak icin mualefet oluyorsunuz ya

Yahu takip mesafesi kuralı neden kaldırılsın ki? arkadan vursan suçludur takip mesafesine uymuyor. Hız sınırında kimseye bir şey olmaz diyorsunuz evet olmaz zaten şahin doğan dediğiniz fakir arabası diye küçümsediğiniz taunusta 80 km'nin altındaki hızlarda sizin zengin arabalarınıza bir şey yapmaz merak etmeyin.

@tesla yazdıklarınızın çoğunu okudum derdinizi anlıyorum sadece tavrınız biraz agresif. Ortam da gerilmiş bence gerek yok sakin olalım. Hepimiz isteriz 0km güvenliği yüksek arabalara binmek, 20 yaşında arabaların piyasasının 30bin lira olmasını hiçbirimiz istemeyiz ama maalesef avrupa ülkelerindeki düzene sahip olacak kadar iyi durumda ekonomimiz yok. Bir tişörtü kazağı bile 10 sene giyerken bir arabayı 15 senede hurdaya çıkaracak lükse sahip değiliz maalesef.
İkinci el arabaların fiyatlarının bu kadar yükselmesi de 0 araba fiyatlarıyla direk bağlantılı. Eğer şu an 3 serisi 60bin liradan satılsaydı o adam arabası ne kadar temiz olsa da 70 yazamaz en baba 15-20 yazabilirdi. Durumu gittikçe kötüleşen bir ülkeyiz keşke yaşadığınız avrupa ülkeleri kadar yüksek refaha sahip olsak.
teşekkür ederim. ama sorun surdan cıkıyor. diyorum ki hız sınırı zetan bunları önlemek için var herkes hız sınırına uysa yada kurallara uysa kimse ölmez diyorum. birisi cıkıp demişki dünyanın neresinde uyuluyor ki sanki. aynen bunu yazmıs ve sırf kuralların neden oldugunu ve ne işe yaradıgını söylediğim için mualifleşmiş. adama kazada ölen olmadın diye 80 km sınır var zaten demişim adam bana kimse uymuyor ki diye mualefet etmiş. e nasıl agresif tavır sergilemiyim. kimse uymuyor diye yanlısı savunuyor bana. o zaman takip mesafesine de kimse uymuyor. o kuraldamı yanlıs diye sordum bakalım ne cevap vercek sevgili mualefet. adamlara dogrusu gördüm ben uyandım bakın dogrusu bu diyorum inatla bana yanlısı savunuyorlar. diyorum ki bunlar benım mantıgın yada size empoze etmeye calıstıgım ideolojilerim değil, gelişmiş ülkede gördüm bunları olması gereken dogruları. afedersiniz bunu dedim diye bana oraya ************************************ git diyorlar. adamlardaki mantık mı sorunlu ben mi buraya yanlışım?

Yanlış mesajınızı alıntılamışım siz i10 A binemeyen trafiğe çıkamaz demiştiniz o mesajınız için yazdım.

Tabii ki herkes kurallara uysa kimseye bir şey olmaz bunda muhalefet olacak bir şey yok.

Ama siz diyorsunuz ki o dandik araç kullandığı için kazada ölürse benim ne suçum var.
Gelişmemiş ülke olabiliriz belki ama büyük kazalarda arabanın tekerindeki fitile kadar dikkate alınıyorsa sizin suçsuz olduğunuz belirlenir sizi içeri tıkmazlar korkmayın.
Allah herkesi korusun böyle şeyler düşünmeyin

O eski arabaya binen kesim zaten haddini biliyor trafikte emin olun o tür araba kullanan insanlar sizden 2 kat daha dikkatli araba kullanıyor(Trafik magandalarını saymıyorum).Çünkü altında ki malı biliyor ne olup olmadığını,o adam bilmiyor mu güvensiz olduğunu.Adam gücünün yettiği kadarını almış.Ona kimse trafiğe çıkma arabaya binme diyemez deme hakkı da yoktur.Avrupalı her şeyi yapıyor diye Türkiye'de de olacak diye bir kural yok %100 doğru diye bir şey de yok.Kaldı ki sırf eski diye mis gibi çalışan arabayı niye kaldırıp hurdaya atıyım saçmalığın daniskası.
tamam da sırf eski metali cürümüş diye olmayacak hızlarda dagılıyor o arabalar. dikkatli olsalar ne yazar ben hapse düştükten sonra. olay dikkatli olmaları değil ki. yasa herkesi korusun diyorum. burda nereye mualif oluyorsunuz anlamadım. ya eski arac kalksın yada yasa benide korısun diyorum. eski araç kalkmıyorsa o zaman belli bir güvenliği sağlamadıkları için bizimde basımızı derde sokmasınlar. madem onlar ölmeyi göze alarak biniyor o zaman bir kaza olursa benımde basımı yakmasın, yasa benide korusun diyorum. ne varki bunda

tamam da sırf eski metali cürümüş diye olmayacak hızlarda dagılıyor o arabalar. dikkatli olsalar ne yazar ben hapse düştükten sonra. olay dikkatli olmaları değil ki. yasa herkesi korusun diyorum. burda nereye mualif oluyorsunuz anlamadım. ya eski arac kalksın yada yasa benide korısun diyorum. eski araç kalkmıyorsa o zaman belli bir güvenliği sağlamadıkları için bizimde basımızı derde sokmasınlar. madem onlar ölmeyi göze alarak biniyor o zaman bir kaza olursa benımde basımı yakmasın, yasa benide korusun diyorum. ne varki bunda

beyefendi burada tartışarak boşuna zaman harcıyorsunuz, az önce arkadaşa belediyeyle görüştün mü dediğiniz gibi buyrun adalet bakanlığı ile görüşün

Otomobillerin yaşı, kalitesi ve türü üzerinden değerlendirme yapmak saçma. Çünkü istersen s90'a bin, sol taraftan sana 80 kmh ile vuran bir Scania gelir içinden cesedinizi çıkarırlar. Bu kombinasyonları daha da çoğaltabiliriz.
Yaşı ilerlemiş otomobillerle ilgili alınması gereken yegane önlem, daha sık, daha detaylı ve daha titiz muayene kriterlerine tabii tutmaktır. Herkes ister 2-3 yılda bir sıfır araç alabilmeyi ama bu mümkün olmuyorsa ( ki olması bizim ülkemizde zor ) o zaman denetimleri ve muayeneleri sıklaştıracaksınız. Bu birinci adımdı.
İkinci ve en önemli adım şu ki herkes aracını bilerek sürüş yapacak. Önce trafik kurallarına uyacak sonra aracını bilerek kullanacak. Şahin, doğan v.s kazalarının çoğu araçlarını bilenler tarafından değil, bilmesine rağmen sınırlarını aşırı zorlayanlar tarafından olmaktadır. Buna bir örnek vermem gerekirse,
Yeşil yandığında kalkışa geçtiğim ıslak zeminli bir yolda sağdaki araç önüme aniden atladı. Dip şekilde frene asıldım ve tüm elektronik sistemler sonuna kadar çalıştı ama ona rağmen vurmama ramak kalmıştı. Arkamdaki eski model tempra takip mesafesini ayarlayamadığı için, aracının frenlerini bilerek kullanmadığı için, kızaklayarak lastikleri kitlenmiş şekilde bana vurdu. İndiğimizde adamın dediği laf şuydu; kardeşim o kadar sert fren yapılır mı ? Verdiğim tek cevap ise şuydu; sen altındaki arabanı tanımıyor musun ? Neden gerekli mesafeyi bırakmıyorsun ? Senin ıslak zeminde benim gibi duramayacağın aşikardı.
Anlatmak istediğim, muayene sıklığı ve titizliği, herkesin aracını bilerek ve trafik kurallarına uyarak kullanması gerektiğidir. Bunlar yapıldığı takdirde can ve mal güvenliği riski en aza inecektir.
Eski otomobiller men edilsin, durumu iyi olmayan yahut sahip olamayan kullanmasın v.s bunlar çözüm değil. Toplumun ekonomik yapısı buna uygun dizayn edilmediği müddetçe bu düşünce, adaletsizlik oluşturduğu gibi insanlar arasına ikilik sokar.

Son düzenleme:
beyefendi burada tartışarak boşuna zaman harcıyorsunuz, az önce arkadaşa belediyeyle görüştün mü dediğiniz gibi buyrun adalet bakanlığı ile görüşün
ben sizinle tartısmıyorum ki. niye tartışayım. bilimsel olarak açıklanmış birşey var. kimseye sözle ideolojinizi kabullendiremezsiniz. bu bilimsel bir gerçektir. yani ben size kendi fikrini anlatmaya calısmıyorum. konustugum şeyler çok başka. ama sizi şimdi anladım. siz bir cümleme takılmıssınız. muhtemelen bir yanlıs anlasılma var. ben aksettirememiş olabilirim. ben hiçbir zaman fakirler ölsün porshtan selamlar gibi birşey demem. yada çok paramda yok bildiğiniz 2014 polo sahibiyim. yada param coktu avrupanın altını üstüne getirdim diyede birşey yok. orada öğrenciyken bazen harclık icin part time gayette garsonlukta yaptım paspasta çektim tuvalette temizledim. yeri geldi viyananın reiasın da para da ezdim. oradaki aracımda 2008 mercedes b serisiydi. fiyatı 8000 euro neyse, konumuz bu değil. fakirlik kıstasınız nedir bilmiyorum ama o kısma bende giriyorum. o yüzden öyle birşey demedim. taunus nedir bilmiyorum hiç görmedim ama şahin gibi birşeyse halen daha fikrimin ardındayım. şahin ve türevleri trafikte olmamalı. siz beni zengin sanıp bilenmişsiniz ama öyşe birşey yok. havada atmıyorım. yok işte avrupa gördüm gibisinden. ne haddime. orasıda toz toprak burasıda. sadece medeniyeti ve olması gerekeni gördüm, doğruyu gördüm o yüzden sizede paylasmak istedim. hani biz yıllarca böyle düşünmüşüz ama doğrusu aslında buymus arkadaslar demek istedim. ama siz bana siktirin gidin o zaman geldiğin yere dediniz. bende niye böyle bir tavır alıyorsunuz, adamlar yapmıs bende iyiyi kötüyü gördüm ikisini ayırt edebilecek beyin vermiş allah cok şükür ama kabullensekte kabullenmesekte dogrusu budur gözlerimle gördüm dedim. siz bana sallamak için sallamaya devam ettiniz. bende diyorum haklısınız bosuna geriliyoruz burda. madem hepimiz hayatından memnunuz. o zaman böyle devam etsin bu kervan. ama şunu söyliyim. eğer allah korusun birgün yaya geçidi haricinde araç yolunda bir yaya ya çarpar isem mahkemede onu suclu göstermek icin herşeyi yaparım. haberlerde görüyoruz ya annesiyle yolda yürüyen bir bebeği kamyon ezdi. kusura bakmayın ama kamyon yolunda bebegin ne işi var? siz diyorsunuz ki kaldırım yoksa napsın uçsun mu? gayet basit yolunu değiştirecek uzatacak kaldırım olan yerden geçecek yada geçmeyecek. çünkü yaya yolu adı üzerinde. yaya geçsin diye var kaldırım. kaldırım yoksa yayayın orada bir işi yok demektir. mevzu bu. size göre napsın o zaman diyorsunuz.

o yüzden ya o insanları linç etmeyeceksiniz, yada bunu değiştireceksiniz. ama siz yapcak birşey yok derseniz daha cok adam ezipte 3 aya hapisten cıkar bu millet.

pardon ama metal yorgunluğu dediğiniz olay bakımlı araçlarda öyle 20-30 yılda bile olmaz kolay kolay ve muayene merkezlerinde aracın şase kısmında deformasyon görürse araca onay vermiyor bu arada, evet günümüz araçları eskilere göre daha sağlam daha güvenilir bunda hem fikiriz ama bu demek değildir ki eski araba kullananlar sizi tehlikeye atıyor hele ki i10 alamayanlar binmesin o zaman kötü bir yaklaşım benim hangi maddi durumda hangi sosyal yaşantımı bilmeden bu yorumu yapamazsınız, trafikte s500 e binende aynı sorumluluklarda 2000 model opele binende, sizi şahsen tanımadığım için yanlış anlaşıldığınızı düşünüyorum ama lütfen bu teziniz için metal yorgunluğunu bahane etmek yerine eski araçların bakımının aksatılmasını, muayene sisteminn yetersizliğini ve eğitim yetersizliğini bahane ediniz.

@tesla Az önce dediniz ki belediyelere o kaldırımın olmaması ile ilgili şikayette bulundunuz mu, siz bulundunuz mu? Bu hukuk düzenin değişmesi için bakanlıklara müracaat etiniz mi? Bu forumda ortadan bölünen şahin doğanlarla apaçilik yapanlara dair en ağır eleştrileri yapanların başında geliyorum, Bi süre önce bunun için abuk subuk trollele de uğraştım. Siz burada açık açık i10 bile alamayacak parası olmayan adam trafiğe çıkmasın dediniz.fakir olup şahin doğan alacak adam trafiğe çıkmasın dediniz. Bir yorum yapıyorsanız eğer 3 defa 4 defa düşünerek yapın. Eğer ki söyleyeceğiniz şeyin ne demek olduğunun farkına varamayacak kadar düşüncesizseniz klavyeden uzak durunuz zira sizi anlayabilecek birini bulabilmeniz imkansız. Sinan çetin'in oğlu polis'i öldürdü, polis şehit oldu. Üstelik tahliye edildi, bunun için ne yaptınız bana bunun cevabını verebilir misiniz ? Polisin şehit olduğu araç sıradan bi Hyundai idi, sinan çetinin oğlunun aracı ise porshe'tu. Hani şu zenginlerin kullandığı son teknoloji ürünü ncaplardan geçenlerden. Ne yaptınız Sinan çetin'in oğlu için? Bunlar için bir şey yapmadan kalkıpta burda fakir olan trafiğe çıkmasın, i10 bile alamayacak olan trafikte durmasın yaya geçidinden geçmeyen ölmeyi hakediyor ölünce de ben haksız konumda kalamamlar falan filan geçmez.

16831854_10155216952149674_1761900988001909149_n.jpg

Anadol Araba Fabrikası, İstanbul 1968

@ www.facebook.com/tarihtarihyayinevi/

@tesla şimdi şöyle bir şey diyeceğim benim dacıa loganım var araç yürüyen teneke ben aracı verdim hurdaya aracım yok benim annem var anneannem var. Anneannem 70 yaşında şeker ve tansiyon hastası ayağı problemli fazla yol yürüyemiyorum ben bu kadını sadece araba ile gezdirip hava aldırabiliyorum akşam bir sıkıntı oluyor gecenin bir vakti o hor gördüğünüz araçla gidip ilaç alıyorum veyahut hastaneye götürüyorum siz bu araçlara men ederseniz çocugu ateşlenen eşi hamile olan orta direk adam napsın ? taksiye para mı yedirsin ? bu adamın tatil yapmaya hakkı yok mu gezmeye tozmaya allah muhafaza acil bir şey oldu bu adam ömrünü taksilerde mi süründürecek bu ülkede araç bir ihtiyaç hatta zorunlu ihtiyaç trafik kurallarına uyduğunuz sürece kimsenin canına kastetmezsiniz ha derseniz ki ben bu sorumluluğu almak istemiyorum o zaman hodri meydan bizde memnun değiliz ama mecburuz sorumluluğu kabul etmiyorsanız gidin ehliyeti yırtın bir taksiyle anlaşın şöfor tutun yük onun üstüne kalsın fakirler yüzünden hapse girmezsiniz bakın sistemde sizin için güzel bir yöntem buldum ?

pardon ama metal yorgunluğu dediğiniz olay bakımlı araçlarda öyle 20-30 yılda bile olmaz kolay kolay ve muayene merkezlerinde aracın şase kısmında deformasyon görürse araca onay vermiyor bu arada, evet günümüz araçları eskilere göre daha sağlam daha güvenilir bunda hem fikiriz ama bu demek değildir ki eski araba kullananlar sizi tehlikeye atıyor hele ki i10 alamayanlar binmesin o zaman kötü bir yaklaşım benim hangi maddi durumda hangi sosyal yaşantımı bilmeden bu yorumu yapamazsınız, trafikte s500 e binende aynı sorumluluklarda 2000 model opele binende, sizi şahsen tanımadığım için yanlış anlaşıldığınızı düşünüyorum ama lütfen bu teziniz için metal yorgunluğunu bahane etmek yerine eski araçların bakımının aksatılmasını, muayene sisteminn yetersizliğini ve eğitim yetersizliğini bahane ediniz.
i10 örneği tamamen şunun içindi. şuan en ucuz satılan güncel araba i10. ve güncel dönemde hiçbir marka belli bir güvenlik standartını karsılamayan araç üretemez. en azından belli kriterlere sahip ülkeler için. bizde aralarındayyız. i10 en ucuz satılan aractır ama 64 km hızda crash testinde güvenlik kabinini korur. korumasaydı üretilemezdi 2016 itibarı ile. örneğin 2000 model bir civic, güncel crash testlerde adam icinden cıkamaz. bacakları kesin ezilir kırılır kopar yada bir sakatlık geçirir. ama 2016 i10 da 64 km hızdaki kaza testinde olmaz. hız sınırı 80 bizde. cogu avrupa ülkesindede böyle hatta daha düşük. amerikada da daha düşük. almanyada şehir içi 50 falan bazı yerler 60 ve 70. bu hızlarda en ucuz i10 bile içindeki yolcuyu korur. en azından 2000 model bir civic gibi konserve olmaz kabin içi. en düşük fiyatlı olan güncel araba i10 oldugu icin onu örnek verdim. ama arkadaş onu aldı, gitti fakirleri aşşağalıyor bu cocuğa getirdi. bende sadece bu kriterleri, yani hız sınırı dahilinde belli bir standartları karsılamayacakları icin güncel zamanda eskiler olmasın dedim. suclu olmasak bile bazılarının ölümüne sahip oluruz dedim. adamlar lüx ve güclü araçlarla sana 200 le çarpsalae falan diyo. ya ben onu demiyorum ki. biride demişki volvoda olsan sana scaina carpsa patates olursun. iyide avrupada otoban haricinde snacina bineklerle aynı yola giremez. cok az yola girebilir. onda da sokakta 20 km, caddede 30 km hız sınırı var tırların. adam yasa altına almıs. otobanda ise madem cıkıyon otobana tırın altında kalırsan ben karısmam diyo eğer tır sucsuzsa. yani adam seni koruyabileceği kadar korumus. sen gidip kasınmazsan ölmezsin diyorum. adamın bir baskası iyide kimse uymuyor ki kurallara diyor. uymuyorsa ben napiyim uymuyorsa hapis yatar zaten onuda ben engelleyemem. ama bizdede uyanın hakları böyle korunsun diyorum. sanki yanlıs ne diyorsan buna bile salladılar. ben gecen yıl böyle bir kaza atlattım. viraj dönerken yolun sağ şeridinden kagıt toplayan cocuk yoldan yürüyordu. hem ters şeritte hemde kör noktada hemde yasak yoldaydı. ona vurmamak icin arabamı 5 bin liralık zarara soktum duvara girdim. üstelik aracımı kırarken sol şeritte baskasına da çarpabilirdim. ayna kontrol reflexi için yeterli sürem yoktu. ya yanımda araba olsaydı o arabada şahin olsaydı icindeki bebek zarar görseydi hapse düşseydim. yada o kagıt toplayana vursaydım. hayatımın kararmasından kıl payı kurtuldum. en azından diyprum ki böyle bir durumda eski arabalar yerine belli bir standardı karsılayan arac olsaydı yandaki arabaya vursanda kimse zafar görmezdi. hızım 50 idi. kurallara uyuyordum yani. yandaki de 2015 model bir i10 olsaydı oda zarar görmezdi. ama şahin falan olsaydı biterdim ben ezilirdi çünkü. bunlar önlenmeli diyorum. bunu savundum. bana nasıl mualif oldular onu anlamadım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...