Geyik Başlığı 2

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Berkin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
hocam bende diyorum ki renaultun bmw den üstün aracıda var. alpina, galiba suan adı dezir diye pazarlanıyor. siz clio nun plastiğini falan düşünüp 2004 bmw içinden geçer dediniz ama bende yukarıdaki arkadaşla aynı şeyi anlatmaya calıstım. güvenlik kafesi olarak güncel clio 2003 e46 lardan çok daha güvenli. ayrıca sıfırları crash testte öyle. şuan o e46 lar 17 yıllık falan. artık içerisi çürümüştür. paslanmazlık garantisi bile 10 yıl. renault sevdiğim bir firma değildir. sadece anlatmak istediğim şekline aldanıp 20 yıllık araçlara sahibindende iç geçirmesin millet. temiz bakıldı diye bitşey yok. 20 yıllık metal çürür hyundai i10 kadar güvenlik kafesini sağlar yada sağlamaz 20 yıllık bmw. temiz e46 diye birşey olması fiziğe aykırı birkere. ben bunu anlatmak istedim size kendi ideolojimi empaze etmek gibi bir sıkıntım yok. bunu yazıyoruz insanlar da bilgilensin 50 bin lira verip şekli güzel diye bmw lere para kaptırmasın millet boşuna. güvenlikten muaf gezerler trafikte. e46 lar artık olmuş arabasını duvara vurup 206 ya benzetmeye çalışan hintlinin dandik arabası gibi. dışı cilalı olsada içi çürüktür çürük artık. sahibinden mudavimleri, güncel hyundai i20 nin güvenlik kafesi 20 yıllık premiumlardan çok daha sağlam biliniz

Valla hocam burası Türkiye. bu fiyatlandırma sistemi de böyle. Sizin dediğinizin geçerli olması için almanyadaki gibi 2nci el arabaların fiyatının 4te1 fiyatına düşmesi hatta direk hurdaya atılması gerekiyor. o da mümkün olmadığınıza göre psikolojinizi yok yere yıpratıyorsunuz demektir

ortalama bir araçın paslanmazlık garantisi 10 yıl. keşke araçlar 10 yaşından sonra ağır vergi ve muayinelere tabi tutulsa ve 15 yaşında trafikten direkt men edilse. o zaman bu ikinci el mevzusuda direkt hallolur

Parası olmayan insan ne yapacak o zaman?
hocam herşey para değil. peki ben şimdi trafikte giderken bitane şahine yandan girsem tüm kurallara uyarken hız sınırına uyarken kusurluda olmasam. şahindeki muhtemelen ölecek yada en iyi ihtimal sakat kalacak. bende suçsuz günahsız hapse gireceğim. benim suçum ney?

hocam herşey para değil. peki ben şimdi trafikte giderken bitane şahine yandan girsem tüm kurallara uyarken hız sınırına uyarken kusurluda olmasam. şahindeki muhtemelen ölecek yada en iyi ihtimal sakat kalacak. bende suçsuz günahsız hapse gireceğim. benim suçum ney?
Eeee yapacak bişey yok. Ama dediğiniz sistem saçma.

Ağır muayenelere tabi tutulması gerekir ama 15 yaşında trafikten men edecek kadar iyi bir ekonomiye sahip değiliz .

Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
6 yıl avrupada yaşadım. önlem alırken böyle düşünüyorlar. orada o araçları hurdaya ayırmalarının sebebi sırf emisyon değil. adam şöyle düşünüyor eğer tüm kurallara uyan bir araç mesela sıfır model polo olsun. yandan bir çakal kasa bmw ye girerse o bmw deki adam ölür. çünkü altındaki zamana yenik düşmüştür. böyle sorunları önlemek adına bunu uygular ama adına da emisyon falan derler. emisyonda var tabi ama esas gerekçelerden biride budur. çünkü bir adamın aracını hurdaya göndereceksin. ona bir kılıf bulman lazım. yada adamların yollarında kör noktalı viraj yok. şimdi türkiyede olsak imkan mı var deriz. ama o kör noktadan biri ölse hesabını kim vercek. paran yoksa binmeyeceksin abi başka insanların hayatıyla oynamayacaksın. o adam şahine binip ölmeyi göze alıyorsa başkasının hayatını da yakmayacak. yada e-5 te su satana vursan gene hapse düşersin. viyanada otobanda gereksiz yere yoldaysan ölsen bile adamın arabasının parasını sigorta öder. ölmezsen denden alırlar. ne işin var yolda diye sorarlar. o adam senin yüzünden direksiyonu kırıp kaza yapmak zorunda değil derler. hastaneden cıkınca hapse bile düşersin biri senin yüzünden direksiyon kırıpta kaza yaparsa. bunu ben değil gelişmiş bir ülke söylüyor. ama bizim millete sorsan öyle salakça şeymi olur yeaaaa burası türkiye yeaaaa. o zaman hiçbir şeye şikayet etmeyeceğiz. bizim başımıza gelse bile etmeyeceğiz. yada hep şikayet edeceğiz

kendileri şu an buralarda değil sanırım o yüzden ben söyleyeyim bi onlar gelene kadar :D test ettikleri sırada @123456mtn ameliyatlıydı, her kasiste her çukurda çocuğun ameliyat yerleri sızlamış. Arabayı test etmekten vazgeçecek hale gelmişler :)

edit: ameliyatlıydı değil kolu kırıktı olacak. Ameliyatı daha sonra oldu :)
Son girdiğimiz çukurdan sonra kolumun şişliği arttı 2 gün ağrısını çektim

6 yıl avrupada yaşadım. önlem alırken böyle düşünüyorlar. orada o araçları hurdaya ayırmalarının sebebi sırf emisyon değil. adam şöyle düşünüyor eğer tüm kurallara uyan bir araç mesela sıfır model polo olsun. yandan bir çakal kasa bmw ye girerse o bmw deki adam ölür. çünkü altındaki zamana yenik düşmüştür. böyle sorunları önlemek adına bunu uygular ama adına da emisyon falan derler. emisyonda var tabi ama esas gerekçelerden biride budur. çünkü bir adamın aracını hurdaya göndereceksin. ona bir kılıf bulman lazım. yada adamların yollarında kör noktalı viraj yok. şimdi türkiyede olsak imkan mı var deriz. ama o kör noktadan biri ölse hesabını kim vercek. paran yoksa binmeyeceksin abi başka insanların hayatıyla oynamayacaksın. o adam şahine binip ölmeyi göze alıyorsa başkasının hayatını da yakmayacak. yada e-5 te su satana vursan gene hapse düşersin. viyanada otobanda gereksiz yere yoldaysan ölsen bile adamın arabasının parasını sigorta öder. ölmezsen denden alırlar. ne işin var yolda diye sorarlar. o adam senin yüzünden direksiyonu kırıp kaza yapmak zorunda değil derler. hastaneden cıkınca hapse bile düşersin biri senin yüzünden direksiyon kırıpta kaza yaparsa. bunu ben değil gelişmiş bir ülke söylüyor. ama bizim millete sorsan öyle salakça şeymi olur yeaaaa burası türkiye yeaaaa. o zaman hiçbir şeye şikayet etmeyeceğiz. bizim başımıza gelse bile etmeyeceğiz. yada hep şikayet edeceğiz
Siz hep Avrupa mantığı ile düşünüyorsunuz ama bizde bu mümkün değil en azından 10-15 yıl lazım .

Eeee yapacak bişey yok. Ama dediğiniz sistem saçma.
saçma mı? adam kagıttan arabayla trafiğe çıkıyor ben kusurlu olmasamda beni hapse düşürüyor o zaman saçma mı oluyor. siz otobanda 100 le giderken biri gelip arabanızın üstüne atlasa ölse saçma mı olacak? çünkü kan parası için bunu yapanlar var yolunuzdayken önünüze cocuk atan suriyeliler veya doğulular var

Siz hep Avrupa mantığı ile düşünüyorsunuz ama bizde bu mümkün değil en azından 10-15 yıl lazım .

ben türküm. avrupaki mantıgı diye birşey olamaz. sadece doğrusunu gördüğüm için onu savunuyorum. yoksa avrupa da da yabancılara karşı türklerin büyüklerine olan saygısını da savunmuşluğım vardır. cunku türkün de ileride oldugu konu budur. yabancı ise bende bir bireyim oda bir birey. benımde tek oy hakkım var 50 yasındaki saygın bir profösöründe. anayasada ikimizde eşitiz o yüzden yaşlı bir profösöre ekstra saygı göstermeme gerek yok demişti. bende hayır dogru bu olmamalı. sen gösterirsen ilerde sana da gösterirler demiştim. bu konuda da avrupa geride demiştim. yani ben doğruyu heryerde objektif olarak almaya ve savunmaya bakarım. benım icin kendime göre dogru yoktur, farklı ülkeleri karsılastırırıp en dogru uygulanan neresi varsa o mantıgı savunurum. bence herkeste böyle yapmalı. ülkecek, 176 tane mi ne ülke var. hepsinin en iyi oldugu konuyu alıp adepte etsek sorun biter. herşeyi gidip tek tek çözmeye gerek yok

saçma mı? adam kagıttan arabayla trafiğe çıkıyor ben kusurlu olmasamda beni hapse düşürüyor o zaman saçma mı oluyor. siz otobanda 100 le giderken biri gelip arabanızın üstüne atlasa ölse saçma mı olacak? çünkü kan parası için bunu yapanlar var yolunuzdayken önünüze cocuk atan suriyeliler veya doğulular var
Hocam fakir adam beye binecek onun parasını siz mi vereceksiniz ben ona saçma diyorum.

Ülkemiz de dar gelirli insanlar mecburen eski araçlar almak zorundalar. Avrupa'da ki sistem biz de olması için ÖTV lanetini düşürmeleri gerek.
tamamda hocam 50 ile şahine kartala yandan girsen adamın boynunu kırarsın hapse düşersin. güncel i10 da olsa birşey olmaz fiziğe ekstra aykırı bir senaryo gelişmedikce. şimdi bu durumda dar gelirlinin arabaya binme sevdasımı tartısılmalı engelleri ortadan kaldırmak mı. en kötü bir i10 a binemiyorsa binmesin abi o zaman. saçma sapan bir ülke yaya yolu yok diye araç yolundan yürüyor bebek arabalı insanlar sonra tır ezdi kamyon ezdi diye hapse düşüyor şöför. millette şöförü linç ediyor. yoksa kaldırım gezmeyeceksin abi. o yol kamyon icin. sen orada gezipte ölüyorsan evine ekmek götürmeye calısan insanın ne sucu var.

Son düzenleme:

bu örneğiniz çok saçma. mercedes g500 ile bmw 116'ya girdiğinizde de birinin ölme ihtimali yüksek, aracınız 116ya göre çok yüksek. karşınızdaki araba 116 değil freelander olsa belki olmayacak, sizin günahınız ne ? Saçma. Herkes sizin bütçenizde olacak diye bir şart yok. herkesin altında aynı araba olmadığı sürece bu teziniz çürür.

Hocam fakir adam beye binecek onun parasını siz mi vereceksiniz ben ona saçma diyorum.
bende diyorum ki fakir adam belirli güvenlik kriterlerini karsılayacak bir arac alamıyorsa binmeyecek. kimsenin hayatını da tehlikeye atmayacak. her zaman plan en kötüsüne göre yapılır. medeniyet bu yüzden önde. ötv diyorsonuz ikinci el balonu diyorsunuz. alın size çözüm. 10 yılda hurdaya cıkar aracları insanlar daha cok araç yenilemek zorunda kalcagı icin daha az ötv ile aynı karı gene elde edersin. ikinci el balonu da söner. kimse 6 yasında arabaya 4 yıl sonra hurdaya cıkacakken dünyaları bağlanaz. sirkülasyon artacagı icinde daha cok sıfır satısı olacak. böylece daha az ötv ile aynı paralar gene toplanacak. şimdi bi passat 60 bin tl olsa zibilyon tane satmaz mı? millet 2 yılda bir yenilemez mi? kurdan bagımsız konusuyorum gecen yılki gibi euro 2.30 larda olsaydı.

bu örneğiniz çok saçma. mercedes g500 ile bmw 116'ya girdiğinizde de birinin ölme ihtimali yüksek, aracınız 116ya göre çok yüksek. karşınızdaki araba 116 değil freelander olsa belki olmayacak, sizin günahınız ne ? Saçma. Herkes sizin bütçenizde olacak diye bir şart yok. herkesin altında aynı araba olmadığı sürece bu teziniz çürür.
hız sınırlarında ölmezsiniz 116 ile. bosuna e-5 in hız sınırı 80 km hız değil. crash tesste 64 le betona giriyorsunuz da sağlam cıkıyor. size 80 ile ki kazanın direkt 80 le olma ihtimali yok gibi birşey "herkes hız kurallarına uyarsa" g500 de çarpsa ölmezsiniz.

hız sınırlarında ölmezsiniz 116 ile. bosuna e-5 in hız sınırı 80 km hız değil. crash tesste 64 le betona giriyorsunuz da sağlam cıkıyor. size 80 ile ki kazanın direkt 80 le olma ihtimali yok gibi birşey "herkes hız kurallarına uyarsa" g500 de çarpsa ölmezsiniz.

ne alaka? 116 ile g500'ün çarpışması halinde aynı şiddette mi hasar oluşur? saçma.

tamamda hocam 50 ile şahine kartala yandan girsen adamın boynunu kırarsın hapse düşersin. güncel i10 da olsa birşey olmaz fiziğe ekstra aykırı bir senaryo gelişmedikce. şimdi bu durumda dar gelirlinin arabaya binme sevdasımı tartısılmalı engelleri ortadan kaldırmak mı. en kötü bir i10 a binemiyorsa binmesin abi o zaman. saçma sapan bir ülke yaya yolu yok diye araç yolundan yürüyor bebek arabalı insanlar sonra tır ezdi kamyon ezdi diye hapse düşüyor şöför. millette şöförü linç ediyor. yoksa kaldırıp gezmeyeceksin abi. o yol kamyon icin. sen orada gezipte ölüyorsan evine ekmek götürmeye calısan insanın ne sucu var.

en kötü bi i10'a binemiyorsa binmesin nedir ? çok ayıp. Esefle kınıyorum sizi. Sizin çok paranız varsa buyrun yabancı ülkelere gidin. Şahin doğanla aynı trafiğe çıkmak istemiyorsanız buyrun trafiğe çıkmayın. Ayıp. Gerçekten ayıp.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...