Geyik Başlığı 2

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Berkin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Eline sağlık güzel tanıtım olmuş :). Şimdi Steam'den videolarını da izledim. Grafikler Postal gibi olmuş, bayılırım öyle grafiklere. Ama artık bunun early access'i filan kalmamış gibi duruyor. Oyun neyse o gibi geldi bana. Orada güncellenmemiş eski tarihli bir bilgilendirme yapıyor olabilirler. =)
ufak tefek güncellemeler geliyor oyuna :D en son tren eklediler oyuna ama daha kullanımda değil çünkü trenin geçeceği tüneller açık değil ve daha gar falan yok ortalıkta :D yavaş yavaş bişeyler ekleniyor. oyunda Finlandiyalıların özel içkisi kilju(şeker şarabı) yapıp satabilme özelliği geldi yeni güncellemeyle birlikte :D

ülkemiz vergilendirmesi :D yerli üretim araç niye olsun ki adamların satışları çok güzel ilerliyor :D
işte sıkıntı zaten orda ekonomide geliri ihracat üzerine değil vergi üzerine kuruyoruz oluşan mali açığı yatırım yapıp ihracat kalemleri ile kapatmak yerine vergilerden arttırıp ordan kapııyoruz buda verilen zammın veya maaşın direk geri dönmesi demek :D

My Summer Car :D
oyun 90 lı yılların Finlandiyası'nın bir bölgesinde bir gencin babasından miras kalan aracı alıp bir ralli otomobiline veya bir gezi otomobiline çevirebilmesini konu alıyor. Araç full sökük bir halde geliyor ve topluyoruz :D önce full stock parçalar oluyor ve onlar ile aracı toparlıyoruz. aracı çalıştırdıktan sonra ek görevleri de tamamlayarak para kazanıyoruz(vidanjörlük,odunculuk vb. işler yaparak) yalnız oyunun kötü yanları da yok değil. Mesela Alkol alabiliyoruz ve o şekilde aracı kullanabiliyoruz. Tabii bu tamamen bizim elimizde olan bir durum aynı zamanda görevlerden birisi de sarhoş bir adamı alıp evine bırakmak oluyor. biraz oyunda vandallık vs. konuları da işlenmiş ama vandallık yapıp yapmamak sizin elinizde :D (vandallık=magandalık) bir süpermarket var ve yiyecek, içecek ve araç için motor yağı, soğutma sıvısı triger kayışı ve fren hidroliği gibi önemli parçaları bulabiliyorsunuz. Bu süpermarketin önünde birde sarı arabalı eleman var ve istisnasız her yanına gittiğinizde sizi aşağılamaya küfür etmeye başlıyor. Siz onu kızdırdığınızda arabasını çalıştırıyor ve yanlayıp artistik hareketler yapıyor :D (bunları yaparken birde gelip arabanıza çarpıp kızdırıyor ve sonra son hız oradan kaçıyor) oyun bir köy ve kasaba arasında yollara sahip. köyden kasabaya toprak yoldan giderseniz karşınıza Yeşil renk bir Fiat 133 markalı aracı kullanan bir arkadaşınız daha çıkıyor. kasabaya giderken o toprak yol üzerinde yolda kalırsanız veya kasabadan dönerken yolda kalırsanız otostop yaparak o aracın sizi evinize yakın bir yere bırakmasını sağlayabiliyorsunuz. bir de aracımız ağır hasar aldığında veya motordaki herhangi bir parça arıza verdiğinde götürebileceğiniz bir ustanız var. arabayı ustaya bıraktığınızda arabasız kalmamanız adına usta size dodge coronet marka aracını emanet ediyor. sizin aracınız tamir olduğunda gelip almanız için arayabiliyor. eğer dodge coronet aracını götürmezseniz de aracınızın tüm parçalarını söküyor(intikam alıyor aklı sıra ;) ) bu arada akşam saat 12 den sonra eğer dışarıda kalmanız gerekiyorsa süpermarketin yanında ufak bir bar tarzı alan var orada kahve içip uykunuzu açabiliyorsunuz(uyku,kirlilik gibi olaylar var ona biraz sonra değineceğim) veya acıktıysanız makarna da yiyebiliyorsunuz, isteğe bağlı alkol de alabiliyorsunuz (tavsiye etmiyorum :p)
birde hurdalık alanı var(otobana çıkarak oraya ulaşabiliyorsunuz) burada aracımız için gerekli olan parçalardan bazılarını bulabiliyoruz. veya bir kanepe var onu alıp mavi renkli panelvanımızın arkasına atabiliyoruz(uykumuz geldiğinde orada uyuyabiliyoruz)
panelvandan bahsedelim bu arada :D toyota hiace markalı bir panelvan eklemişler oyuna. Babanın eski arabasını toplayana kadar o araç ile hem parçaları taşıyabiliyoruz hemde ulaşımımızı bu panelvan ile sağlayabiliyoruz(otobanda 90 km/h üzerinde gerçek bir panelvan gibi arkası saçmalıyor çünkü arkası boş :D hyundai h100 mantığı yani :D )
vidanjörlük işini zaten az çok tahmin edebiliyorsunuzdur(pis işler) o vidanjör kamyonu bana eski scania ları hatırlattı ama markasını bilmiyorum(oyunda aslında marka lisanslı araçlar yok sadece araçların görüntüsünden ne marka model olduğunu anlayabiliyorsunuz)
odunculuk işi traktör ile yapılıyor. evinizin hemen arka tarafında istiflenmiş kuru odunlar bulunuyor. bunları baltayla kırarak götürüp bir eve satıyorsunuz ve paranızı alıyorsunuz :D
oyunda tuvaletiniz gelebiliyor,yorulabiliyorsunuz,acıkabiliyorsunuz,susayabiliyorsunuz. bunlardan herhangi birinin sağlığı etkilememesi için sol üst köşede barlar var ve bunlar sürekli artıyor(mesela uykunuz geldiğinde uyku barı artıyor. gidip uyuyorsunuz sonrasında o bar sıfırlanıyor.) benim attığım fotoğrafta en alttaki bar(dirtiness yani kirlilik) en üst seviyedeydi yani kırmızı olarak uyarı veriyor. ama o kirlilik ölüme sebebiyet vermediğinden bir önemi yok :D ama kirlendiğinizin belirtisi çevrenizden sinek sesleri gelebiliyor :D (tabii bir süre sonra sinir bozucu bir hal alıyor sinek vızıltıları) acıktığınızda ise bir süre yemek yemediğiniz su içmediğiniz tuvalete gitmediğiniz zaman ölüyorsunuz. öldüğünüzde ise oyun kaydettiğiniz yerden devam etmiyor baştan başlıyorsunuz.(tabii bununda kurnazlığı var oyun kayıt dosyalarının yedeğini alırsanız sıkıntı olmuyor veya öldüğünüz zaman hemen alt+f4 yaparsanızda kayıdınız yerli yerinde duruyor. :D oyunda kaza yaparsanız camdan fırlayıp ölebiliyorsunuz ve kaydınız yine gidebiliyor :D ama aynı kurnazlık ağır bir kaza yapıp öldüğünüzdede geçerli :D
son olarak oyun bağımsız bir yapımcı tarafından yapılıyor ve steam de erken erişimde :D tabii torrente de düşmüş durumda eğer erken erişimde olan bir oyun diye para vermek istemiyorsanız(ki itiraf edeyim ben öyle yaptım) torrent olarak indirebiliyorsunuz.
benden bu kadar umarım sıkılmazsınız okurken kendinize iyi bakın :D forumdan çıkmıyorum ama bu yazımdan bu kadar :D
Oyunu indirme isteği uyandırdı valla denicem bi ara panpa

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...