Tapatalk kullanılarak Tapatalk aracılığıyla gönderildi
KB aSaa:sd:ASa:d
GTR <3
Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
GTR <3
Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yok panpam rayban değil atasundan almıştımKB aSaa:sd:ASa:d
Arabaya bak güzelim senin derdin tamamen can sıkıntısı dermiş gibi bakmışsın .
Al sana diss
Tapatalk kullanılarak Tapatalk aracılığıyla gönderildi
Maalesef eskiden en büyük sorun aerodinami için otomobillerin tasarımlarını değiştirirken kullanılan parçalara ve materyallerin ne olacağını, nasıl kullanılacağını ve monte edileceğini belirlemeye yönelik yaşanan zorluktu. Tahminimce tasarımlarının şimdikilere göre nispeten daha tipsiz veya oturaksız oluşu bundandı. Fakat şimdi hem metalurji olarak hem de mühendislik olarak oldukça yol alındı. Üreticiler aerodinamik özelliklerden ötürü daha az şeylerden feragat eder hale geldi hem tasarımda hem de tasarımın getirdiği parçaların yerleştirilme ve monte edilme zorluğu açısından. O yüzden günümüzde aerodinami üzerine geliştirilmeler yapılabilmesi ve özellikle bunların uygulanabilmesi daha kolay ve diğer kalemlerin toplamından daha az maliyetli diye düşünüyorum.Yeni yeni de değil yahu, en azından sürüklenme katsayısı adına. Tam hatırlamıyorum, sanıyorum 50lerde petrol krizi varken çoğu otomobil üreticisi sürüklenme katsayısını ciddi anlamda düşürecek tasarımlar yaptı. Öyle ki çoğunun Cd'si şimdikilerden düşüktü. Ama tipsiz oluyordu haliyle arabalar. Kriz ortadan kalkınca da geri eski tasarımlara döndüler. O tekeri kapatan çamurluk tasarımları falan bunların ürünü hatta. Çok ünlü bir grafik var yıllar geçtikçe arabanın kutudan daha yuvarlak hatlı arabalara döndüğünü gösteren, o çok da doğru diyemeyiz aslında
Pleasurable driving yazmışlar bide
Orası öyle. Teknoloji geliştiği için üretim de gelişti, kolaylaştı, maliyetler düştü. En basitinden hayatımıza cfd programları girdi ki bu mühendislik bakımından işleri aşırı kolaylaştırdı. Benim demek istediğim aerodinaminin etkisi biliniyordu çok önceden bile, hatta işe yarar şeyler de başardılar. Ancak hem maliyetten hem de üretim zorluğundan petrol krizi sonrası geri eski tasarımlara döndüler.Maalesef eskiden en büyük sorun aerodinami için otomobillerin tasarımlarını değiştirirken kullanılan parçalara ve materyallerin ne olacağını, nasıl kullanılacağını ve monte edileceğini belirlemeye yönelik yaşanan zorluktu. Tahminimce tasarımlarının şimdikilere göre nispeten daha tipsiz veya oturaksız oluşu bundandı. Fakat şimdi hem metalurji olarak hem de mühendislik olarak oldukça yol alındı. Üreticiler aerodinamik özelliklerden ötürü daha az şeylerden feragat eder hale geldi hem tasarımda hem de tasarımın getirdiği parçaların yerleştirilme ve monte edilme zorluğu açısından. O yüzden günümüzde aerodinami üzerine geliştirilmeler yapılabilmesi ve özellikle bunların uygulanabilmesi daha kolay ve diğer kalemlerin toplamından daha az maliyetli diye düşünüyorum.
Tabii ki çok önceden beri bu çalışmalar vardı. Hatta 40-50 yıl öncesi süper spor otomobillerin bazılarında aerodinamik çizgiler direkt belli oluyordu. Şimdilerde bu, kompakt ligdeki otomobillere kadar indi. İleride daha da önem kazanacak diye düşünüyorum açıkçası. İnşaallah da öyle olur.Orası öyle. Teknoloji geliştiği için üretim de gelişti, kolaylaştı, maliyetler düştü. En basitinden hayatımıza cfd programları girdi ki bu mühendislik bakımından işleri aşırı kolaylaştırdı. Benim demek istediğim aerodinaminin etkisi biliniyordu çok önceden bile, hatta işe yarar şeyler de başardılar. Ancak hem maliyetten hem de üretim zorluğundan petrol krizi sonrası geri eski tasarımlara döndüler.
önden sağlam yemiş detaylı inceletmek lazım kaput falan eğillmişmi şasede sorun var mı kontrol ettirmek lazımhttp://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-2012-excusive-dizel-otomatik-435396425/detay
Beyler nasıl. Ağır hasar kaydı falan diyo ama
Öne çift teker he ashdahdahdsahsdads ulan millet eğlenmeyi biliyor ya bizde benzin parası biriktirelim
Öyle zamanlarda cihazın önbelleğini temizle, iyi geliyor. Sayfa açılışının başlangıcında kısa süreli bir bağlantı gecikmesi olunca böyle şeyler yapabiliyor.Ekli dosyayı görüntüle 7222
Forumda paylaşılan bazı linklere girerken genelde bu ekran çıkıyor, mobil veriden yada gizli sekmeden girince normal açılıyor sebebini bilen varmı?