Geyik Başlığı 2

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Berkin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Özetle, adam adaletini kendisi sağlamak istemiş.
Tam olarak bu cümle ülkedeki adaletin vehametini gösteriyor zaten. Ben o noktada motorluyu da savunmadım bu arada. İnsanların ne kadar gerzek olduğu belli. Ama yapılan hareket cidden çok büyük, direkt cana kast. Söylemek istediğim o. Savunulacak hiçbir tarafı yok yani. Çok benzer olay arkadaşımın başına geldi, vur kaçtan. Gidip adamı öldürmeye çalışmadı ama. Böyle adalet sağlanıyorsa mafyalar da meşrulaşmalı.

Ayrıca, @stan 'in de dediği gibi araç içi kamera almak şart. Plakası ve yaptığı hareketle birlikte sigortasına dava açılıp parası aynen alınır, üstüne değer kaybı davası açılabilir. Fevri davranmakla iş çözülmez bana kalırsa.

Tam bu noktada aklınızın alması açısından kendi yaşadığımdan örnek vereceğim.

Bir gün İstanbul'da işten eve yeni dönmüştüm. Çantalarımı filan bırakıp evimden 3km kadar uzaklıktaki meşhur bir elekltronik mağazasına gitmek için yola çıktım. (İstanbul'u biliyorsanız Küçükyalı-Bostancı arası) Yoğun iş çıkışı trafiği vardı. E-5'e yeni bağlanmıştım ve hemen yanımda emniyet şeridi başlarken otobüs durağı vardı. Çok affedersiniz hayvanın teki yol yetmemiş ilerlemek için durak cebine girmiş, oradan tekrar önüme girmeye çalıştı. O kalabalıkta yol vermek istesem bile zor verirdim, nitekim yol vermedim. Sonrasında ben sağ şeritte yoluma devam ederken bir şekilde emniyet şeridinde yanıma gelip dakikalarca ana avrat bağırarak küfretti. En sonunda camı açıp "abi napıyorsun ya nedir şimdi bu" diye kendimden beklemeyeceğim bir naiflikle cevap verdim, vermez olaydım. O camı açıp söylediklerini duymaz olaydım. Sonrasında bir şekilde beni sıkıştırıp önüme de geçti. Bostancı sapağına kadar camdan elini çıkarıp hareket çekti. Durmadan bunu yaptı. Normal şartlarda tutumum çok çok farklı olurdu ama iş çıkışı + trafiğin getirdiği aşırı yorgunlukla gerçekten uğraşmak istemedim, fotoğrafını çektim. Daha sonra da savcılığa şikayette bulundum. Sonuç? SIFIR. O zamanlar OHAL filan da olmamıştı, yani bugünkü kadar sıkışık programları yoktu adli mercilerin. Şimdi ben duyarlı ve bilinçli bir vatandaşın yapması gerekeni yaptım ve mağduriyetimle kaldım. Bugün tekrar yaşasam bu şekilde bırakmam. Ve evet, hiç kışkırtmamışken, hiçbir karşılık vermemişken bana o kadar küfrü edecek şahsın canı benim için son derece değersiz, önemsiz. Ölse umurumda olmaz. Belki sizin gözünüzde insanlıktan nasibini almamış biri de olabilirim bu yazdıklarımın üzerine ama bu konuda çok netim.

Şimdi olayın başrolündeki o taksici muhtemelen benim yaşadığım bu olayı defalarca yaşamıştır. Belki benim gibi zamanında defalarca şikayette bulundu, sonuç alamadı. O zaman o adamı bunu yaptığı için kimsenin yargılamaya hakkı olamaz. ABD örneği verirken ihbarlara şikayetlere devletin reaksiyonunu da göz önünde bulundurmak gerekir.

Özetle, adam adaletini kendisi sağlamak istemiş. Destekliyorum.
Altına imzamı atarım:)

Kovalent yazdım saylanırmı bağ yazmadım
Lan bende bağ yazmadım hahadshasdhsad inş kabul olur aisbfisabfsaifb

Bebeklerime kavuştum sonunda
a3652a53-3eac-4076-a88a-883b996ec6f5.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...