Geyik Başlığı 2

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Berkin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bunlar en azında 250yle arkadan girip arabayı yarmadığı sürece olan kendine olur arabada kaporta tamir edilip devam edilir ama araba makasçısı çok daha tehlikeli. Birbirini sollayan arabaların arasından geçen var ya çok değişik kafalar yaşıyorlar. Makasın her türlüsü çok tehlikeli yapanın... Ndkckzkc :D

ölür ölür bu direk ne tamiri

Bekliyordum böyle bir şey...
Motosikletlinin biri taksinin aynasını kırmış, taksicide bunun üstüne motosiklete vurmuş. Yer Edirnekapı/İstanbul.
şirkette olduğum için izleyemiyorum ama manzara gözümde canlandı. Benim aracıma zarar verse ben sıkıştırırım hayatını da tehlikeye sokarım. Günlük hayatımda ister yaya ister araçla olsun motora hep dikkat ederim ama kafasına bi kamera takıp her yerde kendisi haklıymış gibi şekillere girip bi de üstüne araç sürücüsünü dövmeye kalkanlar var tam linç gösterisine bilet bastıran cinsten. Motoru farkedin diye ortalığı ayağa kaldıran ama bi o kadar kural çiğneyip tek şerit yolda şehiriçinde 70-80 gibi hızlarda araba geçmeye çalışan ve kendi hayatını düşünmeyen adamın hayatını ben hiç düşünmem. Aynı şeyler araç sürücüleri içinde geçerli. 2 ay önce çevreyolunda makas atan bi arkadaş benim canıma kasteden cinsten bi hamle yaparak refleksle frene basarak hem kendimi hem birsürü insanın canını kurtardım belki ama az ilerde en soldan en sağda ilerleyen o arkadaşın yolun en müsait anında da önüne kırdım. Benim malıma ve canıma kast edenin ben de ederim.

Bu tarz olayların farkındalık yaratıp yaşanan bir takım sıkıntıları dengeleyerek uzlaşma yolunu açacağını düşünüyorum :D

İki tarafta da insanlıktan nasibini almamış kişiler var.
Az önce bir videoya denk geldim hangi kanaldı hatırlamıyorum, dolmuşçu (Taksim-Bakırköy, Kadıköy-Taksim vs. sarı dolmuşlar) hatalı bir şey yapmış. Motosikletli açık yolda çakal gibi takip etti, yol tıkandığı an aynasına vurup kaçtı. Madem diyecek bir şeyin var yada bir şey yapacaksın yap eşit şartlarda. Şu hareketleri marifetmiş gibi kameraya alıp youtube'a atıyorlar bir de. Dengesiz sürüsü.

Motosikletlinin biri taksinin aynasını kırmış, taksicide bunun üstüne motosiklete vurmuş. Yer Edirnekapı/İstanbul.
Taksicinin yaptığı şeyin aynısını bir herif Amerika'da yapmış, ve ölümcül silahla yaralama ve öldürmeye teşebbüs suçundan 25 yıl hapis yemiş, geçenlerde videosunu izledim. Burada o cezayı alması tabii ki mümkün değil ama "aynamı kırdı ben de onu düşürdüm" mantığı saçmalık tamamen. Adam orada bariyerlere girip boynunu kırıp ölse ne yapacaktı? Bir adamın canı kendi aynasından daha mı değersiz? Al plakasını şikayet et polise. Bu nasıl bir hareket yani? Ülke ne hallere geldi, bunu savunan da var, aklım almıyor cidden.

İş mahkemeye taşınırsa, taksiciyi ağlatırlar. Adam öldürmeye teşebbüsten yargılanır.

Ama motorcunun yaptığının hiç bir savunulacak tarafı yok.

Benim bile birisi aynamı kırsa, ki ben ne trafikte ne de sosyal hayatımda kavgacı bir insan değilim, herhalde aynısını yaparım. Çünkü ağır tahrik var ve insanın o an resmen gözü döner.

Taksicinin yaptığı şeyin aynısını bir herif Amerika'da yapmış, ve ölümcül silahla yaralama ve öldürmeye teşebbüs suçundan 25 yıl hapis yemiş, geçenlerde videosunu izledim. Burada o cezayı alması tabii ki mümkün değil ama "aynamı kırdı ben de onu düşürdüm" mantığı saçmalık tamamen. Adam orada bariyerlere girip boynunu kırıp ölse ne yapacaktı? Bir adamın canı kendi aynasından daha mı değersiz? Al plakasını şikayet et polise. Bu nasıl bir hareket yani? Ülke ne hallere geldi, bunu savunan da var, aklım almıyor cidden.
Bu o hareketi savunmak değil başıma gelse bende yapardım o taksicinin yerinde panikleyen bir kadın sürücü de olabilirdi ve orda daha ağır sonuçlar meydana gelebilirdi. Tamam iki taraf da haksız ama o aynayı kırmasa bu sonuç olmayacaktı. Varsa hatası kanıtın da varsa zaten trafik şube gerekeni yapıyor. Ama bile bile birinin malına zarar vermek de haklı görelecek bişey değil bence.

... Al plakasını şikayet et polise. Bu nasıl bir hareket yani? Ülke ne hallere geldi, ....
Tam bu noktada aklınızın alması açısından kendi yaşadığımdan örnek vereceğim.

Bir gün İstanbul'da işten eve yeni dönmüştüm. Çantalarımı filan bırakıp evimden 3km kadar uzaklıktaki meşhur bir elekltronik mağazasına gitmek için yola çıktım. (İstanbul'u biliyorsanız Küçükyalı-Bostancı arası) Yoğun iş çıkışı trafiği vardı. E-5'e yeni bağlanmıştım ve hemen yanımda emniyet şeridi başlarken otobüs durağı vardı. Çok affedersiniz hayvanın teki yol yetmemiş ilerlemek için durak cebine girmiş, oradan tekrar önüme girmeye çalıştı. O kalabalıkta yol vermek istesem bile zor verirdim, nitekim yol vermedim. Sonrasında ben sağ şeritte yoluma devam ederken bir şekilde emniyet şeridinde yanıma gelip dakikalarca ana avrat bağırarak küfretti. En sonunda camı açıp "abi napıyorsun ya nedir şimdi bu" diye kendimden beklemeyeceğim bir naiflikle cevap verdim, vermez olaydım. O camı açıp söylediklerini duymaz olaydım. Sonrasında bir şekilde beni sıkıştırıp önüme de geçti. Bostancı sapağına kadar camdan elini çıkarıp hareket çekti. Durmadan bunu yaptı. Normal şartlarda tutumum çok çok farklı olurdu ama iş çıkışı + trafiğin getirdiği aşırı yorgunlukla gerçekten uğraşmak istemedim, fotoğrafını çektim. Daha sonra da savcılığa şikayette bulundum. Sonuç? SIFIR. O zamanlar OHAL filan da olmamıştı, yani bugünkü kadar sıkışık programları yoktu adli mercilerin. Şimdi ben duyarlı ve bilinçli bir vatandaşın yapması gerekeni yaptım ve mağduriyetimle kaldım. Bugün tekrar yaşasam bu şekilde bırakmam. Ve evet, hiç kışkırtmamışken, hiçbir karşılık vermemişken bana o kadar küfrü edecek şahsın canı benim için son derece değersiz, önemsiz. Ölse umurumda olmaz. Belki sizin gözünüzde insanlıktan nasibini almamış biri de olabilirim bu yazdıklarımın üzerine ama bu konuda çok netim.

Şimdi olayın başrolündeki o taksici muhtemelen benim yaşadığım bu olayı defalarca yaşamıştır. Belki benim gibi zamanında defalarca şikayette bulundu, sonuç alamadı. O zaman o adamı bunu yaptığı için kimsenin yargılamaya hakkı olamaz. ABD örneği verirken ihbarlara şikayetlere devletin reaksiyonunu da göz önünde bulundurmak gerekir.

Özetle, adam adaletini kendisi sağlamak istemiş. Destekliyorum.

Son düzenleme:
Adli merchlere güven konusu gerçekten tombala. İşini çok iyi yapan memur da var, salla başı al maaşı yapan da.

Ama bu tür konular için en öncelikle, araç içi kamera alın. En sağlam kanıtı toplamak için bu konu şart. Sonrası allah kerim.

Ama her zaman için en doğrusu sakin olmaktır, akılla hareket etmektir. Tabi bu konuda hepimize allah yardım etsin.

Adli merchlere güven konusu gerçekten tombala. İşini çok iyi yapan memur da var, salla başı al maaşı yapan da.

Ama bu tür konular için en öncelikle, araç içi kamera alın. En sağlam kanıtı toplamak için bu konu şart. Sonrası allah kerim.

Ama her zaman için en doğrusu sakin olmaktır, akılla hareket etmektir. Tabi bu konuda hepimize allah yardım etsin.
Amin. Bakın bütün ailesi hukukçu olan biri olarak bunu yaşayıp bunları söyleyen benim. Gerisini siz düşünün :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...