Geyik Başlığı 2

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Berkin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Günaydın.

Ekli dosyayı görüntüle 7935Ekli dosyayı görüntüle 7936Ekli dosyayı görüntüle 7938Ekli dosyayı görüntüle 7939
1974f3c2e1bb1af37908b7ebb934b281.jpg

Obaaaraaaaa

Askere. Ben gittikten sonra da bedelli çıkarsa yapacak birşey yok.
Valla panpacım bende bedelliden ümitliydim de yalan ettiler gençliğimizi ziyan ettiler

Son dakika... Bakan Işık'tan bedelli askerlik açıklaması
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, bedelli askerlik tartışmalarına katıldığı canlı yayında yanıt verdi. Bakan Işık, "Bakın Türkiye şu anda birkaç tane dünyanın başına bela terör örgütüyle mücadele ediyor. PKK ile mücadele sürüyor, DEAŞ ile mücadele var. Böyle bir dönemde bedelli askerliğin gündeme gelmesi dahi askerimizin moralini bozar. Terörle mücadele sürerken bedelli askerliğin konuşulmasını dahi doğru olmadığını düşünüyorum" dedi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, bedelli askerlik tartışmalarına katıldığı canlı yayında yanıt verdi. Bakan Işık, "Bakın Türkiye şu anda birkaç tane dünyanın başına bela terör örgütüyle mücadele ediyor. PKK ile mücadele sürüyor, DEAŞ ile mücadele var. Böyle bir dönemde bedelli askerliğin gündeme gelmesi dahi askerimizin moralini bozar. Terörle mücadele sürerken bedelli askerliğin konuşulmasını dahi doğru olmadığını düşünüyorum" dedi.
Bu açıklamayı hep yapıyorlar. Tepki çekmemek için.

Bu açıklamayı hep yapıyorlar. Tepki çekmemek için.

aynen her seferinde böyle diyip bi gecede çıkarıyorlar

kanka daha önce bedelli çıktığında diyarbakırda hendekler kazılmıyomuydu. ankarada bomba patlatmıyolarmıydı. Yada hepsini geçtim sınır ötesi harekat düşünmüyolarmıydı. Ben bunların hep boş laf olduğu kanısındayım ki öyle. daha 2 ay önce gençlerimizi tabiki unutmadık bedelli askerlik masaya yatırılacak bu ülkede bilmem kaç tane 30 yaş altında girişimci gencimiz var derken bi anda gelen açıklama neden ters köşe? Her zaman bu böyleydi hep köprüyü geçtikleri zaman o köprüyü yıktılar ki arkadan gelenlerin yollarını uzattılar.

Param olsa da ben alsammm şu bedelliyi :D
Kanka para meselesi değil bedelli çıkınca kredisi de çıkıyor çıkmadı diyelim git ihtiyaç kredisi çek. Zaten 1500 lira maas alsan 18000 tl yapar. Bide askerde yiyeceksin 500 aylık masrafın olsa 6000 de öyle koy. E askerden geldin işin hazır değilse ortalama 2-3 ay iş arayacaksın yine 1500den 3000 de öyle koy. E gidiyosun tüm düzenin kaçacak hele ki evleneceksen (şekil a: ben) en az 1 sene herşeyi ertelemiş olcaksın. sadece maddi açıdan bakarsan en az 25000 benim hesabımla 27000 tl'ye askere gitmiş oluyosun. İşe duyguları katmadan konuşuyorum. Daha 2-3 sene öncesine kadar okulu bırakıp askere gitmeyi düşünüyodum askere gitmek için yanıp tutuşuyodum ama bişeyleri görerek anlayarak şahit olarak ben askerlikten soğudum. Resmi olarak bir savaş çıkarsa vatan için kanımızın son damlasına kadar veririz o konu apayrı. Ama vatana değil de siyasete askerlik yapmak bana hiç mantıklı gelmiyo.

Bedelli yapabiliyorsanız yapın. Ben bu zamana kadar bir çok askerle muhabbet ettim adamlar geliyor 2 3 ay sonra kafayı yiyor. Savaş çıksa yapılır ama şuan askerlik yapanların çoğu sosyal hizmete çalışıyor yada amelelik yapıyorlar. Hepsinin ortak yanı nöbet tutmak yine ondada çoğu boş şarjör.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...