Geyik Başlığı 2

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Berkin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Gaz yağı ve hatta margarin yağı (bildiğimiz yenilen margarin) kullananlar da var ben hiç kullanmadım ama tiner çıkarır bence. Fazla bastırmayın ama bir de selülozik tiner biraz sakat sentetiğe göre sentetik kullan
O değilde çalışırken boyaya fazla tiner katmışlardı kafam güzel olmuştu o geldi aklıma şimdi :D

Ehehehe şaka bi yana o tamamen bir alışkanlık. Ben bazen bekliyordum bazen beklemiyordum ama soğukken motoru zorlamam hiçbir zaman. Asıl önemli olan o ama turbo ne olur bilmiyorum :D
Ya aslında motor yağı sıcaklığı evden sonra ikinci ışığa kadar optimum oluyor.Fazla titizmiş gibi görünmek de istemiyorum da küçük hacimli turbo olunca çekiniyorum maalesef.Haa turbo meselesine gelince ekonomi modda cvt 1100-1200 devir çevirttiriyor turbo devreye girmiyor sanırım o devirlerde???? olabilir mi öyle bişi ?? Sabah sabah kafam karıştı sözde ekmek alıp döncektim eve

Yok hocam eski bir taktirdir bu bende servislerden ogrenmistim boyle surtmelere kullanilir tertemiz yapar . Jantlara tuz ruhu vs eski usul yontemler ama guzeldir :)

Tuz ruhu, tiner falan yakıcı madde, asit bulundurduğu için zarar verir diye düşünmüştüm.

@emre16 geçen gün söylediğin wikipedia'ya girme taktiği dünden beri işe yaramıyor. Maazallah bilgi falan vardır sitede, kimse bir şey öğrenmesin. Ne gerek var wikipedia'ya.

Geçmiş olsun tinerle silin hiç bişey kalmaz panpa fiyatı abartırlar kendiniz tinerle silin
Tiner boyaya, verniğe zarar vermez mi?
Önceki araçta arka camda çıkartmalar vardı (arabada bebek var vs.). Hepsini asetonla çıkarmıştım. Gazyağı vs. kullanın diyenlerde oluyor. Bilmiyorum ama tiner zarar verir gibi geldi.
Çok geçmiş olsun hocam allah beterinden saklasın

Teşekkür ederim hepinize. Mikrofiber beze azıcık temizleyici dökerek sildik bastırmadan geçti. Arkasından nemli bezle de temizledik bişey kalmadı. Tiner, gazyağı, mazot çok güzel temizliyor lekeleri. Hatta içinin rengi değişen panelvanlara, jantlara, zift lekelerine bu üçünü güzel oranlarla karıştırıp yıkadığınızda tabiki çok fazla bastırmadan, zarar vermeden çok etkili oluyor. Bu halini zaten attım kiraladığım yere tutanak tutalım mı yoksa mini hasar karşılar mı diye sordum mini hasardan hallederiz tampondaki zaten iz geçer dediler hallettik öyle. Adamların gamsızlığı yüzünden biz kazayı atlattık başka araba hasar aldı. Panikleyen biri olsaydı orda otobanı kitlerdi. Allah herkesi kazadan beladan korusun.

@berkertekin bunlarda benden :)
ets2_00034.png

ets2_00052.png

Teşekkür ederim hepinize. Mikrofiber beze azıcık temizleyici dökerek sildik bastırmadan geçti. Arkasından nemli bezle de temizledik bişey kalmadı. Tiner, gazyağı, mazot çok güzel temizliyor lekeleri. Hatta içinin rengi değişen panelvanlara, jantlara, zift lekelerine bu üçünü güzel oranlarla karıştırıp yıkadığınızda tabiki çok fazla bastırmadan, zarar vermeden çok etkili oluyor. Bu halini zaten attım kiraladığım yere tutanak tutalım mı yoksa mini hasar karşılar mı diye sordum mini hasardan hallederiz tampondaki zaten iz geçer dediler hallettik öyle. Adamların gamsızlığı yüzünden biz kazayı atlattık başka araba hasar aldı. Panikleyen biri olsaydı orda otobanı kitlerdi. Allah herkesi kazadan beladan korusun.
Temizleyici derken ne kullandınız ?

Ya o değilde bende hiç motor ısıtma alışkanlığı yok yav.Çalıştırıyorum emniyet kemeri-telefon bağlama yapıp çıkıyorum yola.Yok mudur alışkanlık yaptırıcı tavsiye??:/

Çalıştırıp arabadan inip ön ve arka sileceğe bakıyorum arasına yaprak, dal vs. girmiş olabilir diye. Sağında solunda kuş pisliği, gece bir dokunma-kaza bela olmuş mu diye kontrol ediyorum. Sonra oturup kemeri takıp yola çıkmak 1 dk falan alıyor. Motor turbo olmamasına rağmen yapıyorum, yazın bile 1 dkya yakın çalışıyor bu hazırlıkları yaparken. Hiç bir şey kontrol etmesem rölanti devrinin inmesini bekliyorum.

Çalıştırıp arabadan inip ön ve arka sileceğe bakıyorum arasına yaprak, dal vs. girmiş olabilir diye. Sağında solunda kuş pisliği, gece bir dokunma-kaza bela olmuş mu diye kontrol ediyorum. Sonra oturup kemeri takıp yola çıkmak 1 dk falan alıyor. Motor turbo olmamasına rağmen yapıyorum, yazın bile 1 dkya yakın çalışıyor bu hazırlıkları yaparken. Hiç bir şey kontrol etmesem rölanti devrinin inmesini bekliyorum.
Çok güzel tavsiye uygularım ben bunu:D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...