Geyik Başlığı 3

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İmkan varsa kesinlikle oku. Kaçırma. Sonra çok pişman oluyorsun.
Valla imkan var gibi zaten ib öğrencisiyim ondan dolayı focus olduğumuz nokta yurtdışı. Fakat kendime bölüm seçemedim. Şimdi makine mühendisliği okusam zorlanacam ama otomobillere ilgili olduğum için istiyorum bir taraftan dijital pazarlama üzerine bir bölüm okumayı düşünüyorum çünkü hem zevkli iş hemde ilerde çok daha popüler olacak Valla bilemiyorum bana bu konuda yardımcı olacak birilerine ihtiyacım var kafam çok karışık :(.

12k kmdeydi ortalaması 6,9 du benden sonra 7 yazıyordu.Tahmini km de 30 krş yaktı ama geçen yaz mevsimindeydi o yüzden litre fiyatını falan hatırlamıyorum hayal meyal aklımda kalmış
500 tork aklını başından almış :D :D bazen gelen 2.0sportline caddy alıp chiple 180 beygir 400 tork yapıp ufak şaka makinası yapma fikri <3

O yuzden torku yuksek makineleri cok seviyorum...
Şöyle 3,0 turbo benzin swapladık mı focusa öyf.. 750 nm zonguldak asfaltını dağlarsın abi artık:D
Dizeli sevmiyorum benzin hep tercihim olur..Sessizlik hafiflik atiklik vs onda..Heleki benzinli turbo uygulamalarından sonra dizel torkları yakaladılar.Yakıt sarfiyatı dersen ona da hibrit çözümler geliyor.Tabi bu söylediklerim global düzeyde Türkiye gerçekleri 15 yıl daha dizel kullanılır dedirtiyor.

Şöyle 3,0 turbo benzin swapladık mı focusa öyf.. 750 nm zonguldak asfaltını dağlarsın abi artık:D
Dizeli sevmiyorum benzin hep tercihim olur..Sessizlik hafiflik atiklik vs onda..Heleki benzinli turbo uygulamalarından sonra dizel torkları yakaladılar.Yakıt sarfiyatı dersen ona da hibrit çözümler geliyor.Tabi bu söylediklerim global düzeyde Türkiye gerçekleri 15 yıl daha dizel kullanılır dedirtiyor.
Dizel pek homojen degil ama gazi koklediginde koltuga yapistirma hissini benzinliden alamiyorsun. Isin en iyi yani ortalama bir dizel motor kullansan da sanki cok fena gidiyormus hissi verebiliyor. Tabii torku guclu makinelerde burum daha dehset oluyor. Dedigim gibi o koltuga yapistirma hissi guzel. Benzinde de bunu alabilirsin ama tabii ciddi guclu olmasi lazim :)

yalnız opel in karter koruması da ağır diye biliyorum sağlam ayaklarda lazım :D
onu da tr'den çözeriz bi şekilde :D :D
Aman haaa alıp yaparsın hacım ama hem motora zarar hemde yüksek hızlarda viraja girerken o kadar hız Caddy gibi aerodinamisi iyi olmayan araçlarda cidden baya tedirgin edici oluyor.
orası öyle babuş bu plan düz yol gazcılığı için zaten viraj kasma işi olmaz caddy'le :D otomobil kadar olmasa da viraj performansı ticari için gayet iyi bence 120-130la çok ciddi virajları dönebiliyor :D

Haftaya pazar akşamı dönüyorum inşallah gelir gelmez ilk durak kokoreççi :D. Valla ilerde İrlanda da yaşamak isterim gerçekten güzel memleket. Hatta belli mi olur belki üniversiteyi burada okurum :rolleyes:.
Hayirilisi ile gel insallah.
Bu mevzu coook uzun ama oyle kisa donemli yada tatile gittigin yerlerde yasama fikri bizim insanimizda cok var. Soylemesi ayip cok ulke ve sehir gezdim, 6-7 tanesinde kisa-uzun donem yasadim ve calistim. Ama vatanim gibisi yok, bir sure sonra eksikligini hissediyorsun bir cok seyin, " simdi Turkiye de olsak boyle mi olurdu?" dedigin bir cok sey oluyor, eminim senin de orda kaldigin sure icinde buna benzer hisslerin olmustur. Tabiki ulkemizde hosumuza gitmeyen seyler de var elestirdigimiz ama bulbulu altin kafese koymuslar vatanim vatanim demis :D
Ama universite okumaya git, o cok iyi olur :D

Hayirilisi ile gel insallah.
Bu mevzu coook uzun ama oyle kisa donemli yada tatile gittigin yerlerde yasama fikri bizim insanimizda cok var. Soylemesi ayip cok ulke ve sehir gezdim, 6-7 tanesinde kisa-uzun donem yasadim ve calistim. Ama vatanim gibisi yok, bir sure sonra eksikligini hissediyorsun bir cok seyin, " simdi Turkiye de olsak boyle mi olurdu?" dedigin bir cok sey oluyor, eminim senin de orda kaldigin sure icinde buna benzer hisslerin olmustur. Tabiki ulkemizde hosumuza gitmeyen seyler de var elestirdigimiz ama bulbulu altin kafese koymuslar vatanim vatanim demis :D
Ama universite okumaya git, o cok iyi olur :D
Burda şu 1 ay boyunca tek aradığım şey gevşeklik adamlar kurallara uyuyor bizde ise kural yok :D:D burda millet araba gelmese bile kırmızı ışıkta bekliyor millet beklerken ben dan diye yola çıkınca uzaylı gibi bakıyorlar falan sonra sürü gibi onlarda gecmeye başlıyor falan çok eğlenceli oluyor :D:D:D:D tabii bu işin espirisi ama adamlarda bizde olduğu gibi bir rahatlık söz konusu değil. Onun dışında gerçekten Türkiye yi özlediğimi pek söyleyemem ha tabii illaki bir yerden sonra aile özlemi duyuyorsun ama zaten artık görüntülü telefonlar var bide eğer ilerde İrlanda gibi bir ülkede yaşarsam ben bol bol Türkiye ye gidip gelirim.

Burda şu 1 ay boyunca tek aradığım şey gevşeklik adamlar kurallara uyuyor bizde ise kural yok :D:D burda millet araba gelmese bile kırmızı ışıkta bekliyor millet beklerken ben dan diye yola çıkınca uzaylı gibi bakıyorlar falan sonra sürü gibi onlarda gecmeye başlıyor falan çok eğlenceli oluyor :D:D:D:D tabii bu işin espirisi ama adamlarda bizde olduğu gibi bir rahatlık söz konusu değil. Onun dışında gerçekten Türkiye yi özlediğimi pek söyleyemem ha tabii illaki bir yerden sonra aile özlemi duyuyorsun ama zaten artık görüntülü telefonlar var bide eğer ilerde İrlanda gibi bir ülkede yaşarsam ben bol bol Türkiye ye gidip gelirim.
Anlasilan idealist ve basarili olacak gibi gozukuyorsun. Muhtemelen ilerde yurtdisinda bi isler kovalayacak, belki yasayacak veya calisacaksin. Yasin ilerledikce dediklerimi daha iyi anlayacaksin, o yaslardayken bende kimseyi ozlemiyordum. Ama oyle zaman geliyorki, sucugu ozluyorsun, ezine peynirini ozluyorsun (bunlar orda da var dieceksin), ezan sesini bile ozluyorsun, bakkalda markette paran cikismadiginda yarin birakirsin diyen birini ariyorsun vs vs.
Kurallari bende severim ama hayat siyah beyazdan ibaret degildir, arada gri de olmalidir :D Bizim ulkemiz bu acidan rengarenk :D
( Bu arada avrupa ulkelerindeki maaslara fln aldanip cok ta heveslenmeyin, ev kiralari, vergileri vs TR den az degil bilesiniz, TR den ucuz olan tek sey belki arabadir, onun icin de deger mi? bence hayir, aksi halde Dubai de yasardim, teklif gelmisti reddettim)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...