Psikoloji istemenizin sebebi nedir?Günaydın dostlar şöyle odtüye doğru üfleyerek bi dua alabilir miyim
Edit: orta yaş kadınların whatsapp grupları mesajı gibi olmuş nsnfksncn
Ekli dosyayı görüntüle 8404
Psikoloji istemenizin sebebi nedir?Günaydın dostlar şöyle odtüye doğru üfleyerek bi dua alabilir miyim
Edit: orta yaş kadınların whatsapp grupları mesajı gibi olmuş nsnfksncn
Ekli dosyayı görüntüle 8404
İlgi duyduğum sevdiğim bir alan. Hem okurken hem de çalışırken zevk alacağımı düşünüyorum.Psikoloji istemenizin sebebi nedir?
İlk işin beni tedavi etmek olsun mustooİlgi duyduğum sevdiğim bir alan. Hem okurken hem de çalışırken zevk alacağımı düşünüyorum.
Bekliyorum kardeşşiim 7 sene sonra okul bitmiş, sen de sıyırmış olursun çözeriz bu işi ndmfkdkfkskİlk işin beni tedavi etmek olsun mustoo
Hahahha harbiden tam uyuyorBekliyorum kardeşşiim 7 sene sonra okul bitmiş, sen de sıyırmış olursun çözeriz bu işi ndmfkdkfksk
Hocam, oturacak gerekli kişiler masaya. Beyler biz neyi dışarıdan alıyoruz, ne kadar alıyoruz, ne miktarda alıyoruz ve ülkemizde üretebilir miyiz? Bunun acilen yapılması lazım. Yoksa en ufak şeyde ekonomik yaptırımlara kolayca maruz kalırız. Üretim için geç kalındı ama çokta değil. Bugün başlansa devlet yardımıyla çoğu şey üretilebilir tahminimce.@saracer Dediğiniz gibi, tek yol üretim. Ama silah ürettik, tüfek ürettik değil bahsettiğim üretim. Aklınıza ne geliyorsa, günlük hayatta neleri kullanıyorsak onları üretmeliyiz. Daha önce de yazmıştım bunu sanki şuan öyle bir hisse kapıldım, ösym'nin sınavlarda verdiği lacivert silgi Malezya'da üretiliyor. Binlerce belki milyonlarca silgi satın alıyorlar her sınav için, o iş için Türkiye'de üretim yapan bir şirketle anlaşsalar daha iyi olmaz mı? Türk firmaları bir çok şeyi Malezya'da, Bangladeş'te vb. yerlerde ürettiriyor. Şirket için kârlı olabilir (şirket sahibinin umursadığı tek konuda budur doğal olarak) ama para dışarı gidiyor. Bir başka örnek; Türk kumaşı gönderiliyor Mısır'a, kıyafet hâline getirilip ülkeye geri gönderilip satılıyor.
Tabii işin bir de o boyutu var. Politika bu, güven olmaz. Bugün "değerli kardeşim" dediğin kişi, yarın "sen kimsin ya" olur, o ülke mal vermez. İkame malı pahalıya bulursan veya bulamazsan kaybın büyük olur.Hocam, oturacak gerekli kişiler masaya. Beyler biz neyi dışarıdan alıyoruz, ne kadar alıyoruz, ne miktarda alıyoruz ve ülkemizde üretebilir miyiz? Bunun acilen yapılması lazım. Yoksa en ufak şeyde ekonomik yaptırımlara kolayca maruz kalırız. Üretim için geç kalındı ama çokta değil. Bugün başlansa devlet yardımıyla çoğu şey üretilebilir tahminimce.
Hocam, oturacak gerekli kişiler masaya. Beyler biz neyi dışarıdan alıyoruz, ne kadar alıyoruz, ne miktarda alıyoruz ve ülkemizde üretebilir miyiz? Bunun acilen yapılması lazım. Yoksa en ufak şeyde ekonomik yaptırımlara kolayca maruz kalırız. Üretim için geç kalındı ama çokta değil. Bugün başlansa devlet yardımıyla çoğu şey üretilebilir tahminimce.
Belki çoğu kişi sevmez ama ben Erbakan Malkoç'u çok tebrik ediyorum. Konuşmalarını izlemiştim mantığı çok hoşuma gidiyor, ülkeye katma değer katmamız lazım. O para-döviz benim ülkeme gelecek vatandaşlarıma dağılacak diyor.Bu iş için önce o kararları verebilecek yetide ve orada bulunmayı hak edecek adamlar olması lazım. Biat kültürü ile ve hakkaniyet olmadan dediklerinin hiç bir olmaz. Alnı secdeye değsin, bunlar bizden nasılsa mantığı bu ülkede 300 kişinin canına mal oldu. Boşuna hayal kurmaya gerek yok, bir malı dışarıdan ithal etmek ülkede üretmekten daha karlıysa kimse mal üreterek risk almaz.
Bunlar çok enteresan varlıklar, leş kargası gibi. Satılmayacak bana muhtaç olacaksın istediğim fiyata vereceksin mantığıyla çalışıyorlar biz buna paranın gücü diyoruz
Hocam, oturacak gerekli kişiler masaya. Beyler biz neyi dışarıdan alıyoruz, ne kadar alıyoruz, ne miktarda alıyoruz ve ülkemizde üretebilir miyiz? Bunun acilen yapılması lazım. Yoksa en ufak şeyde ekonomik yaptırımlara kolayca maruz kalırız. Üretim için geç kalındı ama çokta değil. Bugün başlansa devlet yardımıyla çoğu şey üretilebilir tahminimce.
Yerli üretim, milli üretim gibi kavramlar gördüğüm kadarıyla hep otomobil, uçak, telefon vb. şeylerde kullanılıyor. Fakat nedense farkedilmeyen yada farketmek istemedikleri bazı noktalar var (ki keşke insanlarımız biraz bu konunun üstüne düşünse)@Cagdas Cag bir de kendi düşüncem, ne kadar doğrudur bilemem ama hep bahsedilen milli üretim, yerli malı gibi kavramların çok önemsendiğini, gerçekten ülkede üretimin arttırılmak istendiğini düşünmüyorum. Gerek işverenlerce gerek resmi makamlarca, istek varsa bile somut adım yok.
Yerli malı zannettiğin paketli bir ürünü alıyorsun "abc a.ş. tarafından bilmem nerede üretilmiştir, üretici adresi: wong hang chong commerce, Zhenghoung/Çin, ithalatçı adresi: abc nakliyat bakliyat a.ş. Beşiktaş/İstanbul" vb. yazılar görüyorsun.
Giyim sektöründe mağazalarda gördüğüm kadarıyla takım elbiseler ve ayakkabılar (bahsettiğim ayakkabılar deri işi yapan firmaların ayakkabıları marka adı vermeyeyim) dışında yerli üretim yok gibi bir şey. Bilmiyorum ama belki bir de cüzdan, kemer vb. deri ürünleri yerli üretimdir o kadar.
Peki 43.250lik arabaya "pazarlık payı var" yazıp mesajla sorunca 43 diyen satıcı nasıl bi varlıkBunlar çok enteresan varlıklar, leş kargası gibi. Satılmayacak bana muhtaç olacaksın istediğim fiyata vereceksin mantığıyla çalışıyorlar biz buna paranın gücü diyoruz
Adam 235 TL'lik araca 200'e verirsen ben burdayım diye mesaj atmıştı tek mesajla 35 TL pazarlık yapabiliyor
Peki 43.250lik arabaya "pazarlık payı var" yazıp mesajla sorunca 43 diyen satıcı nasıl bi varlık