Geyik Başlığı 3

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ne depreme nede başka bir şeye hazır değiliz. Deprem toplanma bölgelerinin çok büyük bölümüne bina, avm vb. yapılmış. Bir yerde dinlemiştim şuan neresi hatırlamıyorum, tahminlere göre İstanbul'da çok büyük bir deprem olması durumunda ölümlerin çoğunun deprem anında değil, deprem sonrası enkaza ulaşılamama, yardım gelememesi, salgın hastalık vb. şekilde olacağı yönündeymiş.

10-15 dk sağlam yağmurda bu hâle gelen yere bu yağmur 1-2 saat yağsa demek kendimizi kanalizasyondan & denizden falan toplayacağız, yada toplayacaklar.

Bugün ölüyordum ahsjsj tırın altına giriyodum az kala.Hafif yokuş aşağı eğim var hızım 40-45 arası tırla yanyanayız ben emniyet şeridindeyim aynasına bakmayan albea direk önüme fırladı zar zor frenledim de atlatmış oldum.Sonra dayıya yetişip biraz el kol yapıp ayna var ayna dedim bi şey demedi bastı gitti.Öküz bitmiyor ülkemde vol 272728372

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ne depreme nede başka bir şeye hazır değiliz. Deprem toplanma bölgelerinin çok büyük bölümüne bina, avm vb. yapılmış. Bir yerde dinlemiştim şuan neresi hatırlamıyorum, tahminlere göre İstanbul'da çok büyük bir deprem olması durumunda ölümlerin çoğunun deprem anında değil, deprem sonrası enkaza ulaşılamama, yardım gelememesi, salgın hastalık vb. şekilde olacağı yönündeymiş.

10-15 dk sağlam yağmurda bu hâle gelen yere bu yağmur 1-2 saat yağsa demek kendimizi kanalizasyondan & denizden falan toplayacağız, yada toplayacaklar.

tsunami vs durumlarında avrasya tünelinde saklanabiliriz diyolardı. Her yağmurda ilk olarak avrasya tüneli kapanıyor, o da bi başka mevzu

ısın komıgı aksam yemek vardı yagmur haberını aldım herkes gıbı oglen saatlerınde ama bu sekılde dolu ıle karsılacagımı dusunmezdım kapalı garajada koymadım sokaktaydı agac yuzde 90 korumus nasıl olduysa bagaj kapagından bıraz darbesı var allahtan buyuk bır alan gıtmemıs cektırırım bı ara allaha sukur acılıyetı olan bır durum degıl ama evde yola bakarken bır kac kısının muhtemel kafalarına gelıp delırdıklerını yolun tam ortasından yuruyup garıp garıp bakınıp durduklarını gordum mala gelsın ama cana gelmesın gercekten agır bır travma yarattı bende ılk defa boyle bır afet gordum hatunun bulundugu alısverıs merkezı tavanı gıtmıs ( atasehır palladıum ) yola cıkmıs aglayan ınsanlarmı dersın mahfolmus araclarmı dersın allah herkese yardım etsın gercekten
Kaptanım büyük geçmiş olsun allah beterinden korusun. Bagaj kapağı yine Autoking de falan çektirilir onemli olan can sağlığı.

Burda yağmur yok daha inşallah gece yağmaz da arabanın içine etmez kapalı otopark imkanımız da yok :(

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Herkese büyük geçmiş olsun :(. Bundan 2 yıl öncede bu tarz sağlam bir yağmur yağmıştı diye hatırlıyorum o zamanda baya bi mal kaybı yaşanmıştı. Hatta yaklaşık 4000 tane stok sahasındaki arabanın camı patlamış ve kaportasında ezikler oluşmuştu daha sonra 3 ayda o arabalar stok sahasına kurulan seyyar autoking ile tamir edilmişti. Bu sene ise çok şükür herhangi bir zeval yok ama tahminimce diğer markalar için bu durum pek geçerli değil umarım olabildiğince minimum seviyede hasarları vardır. Bu fotoğraf babamın arkadaşının arabasının;

Çok şükür annemin aracında herhangi birşey yok yağmur yağmaya başladığı anda garaja giriyormuş zaten yani şans eseri herhangi bir hasardan kurtulduk. Babam ise dolu yağdığı an bir köprünün altına girip sağa çekmiş. Birkaç fotoğraf daha yüklüyorum bide patlama videosu banada geldi. Umarım can kaybı olmamıştır fakat bağdat caddesinde kafasına dolu isabet eden bir hanımefendi yerde yatıyor diye yazdı arkadaşım umarım ağır bir durumu yoktur.

Bide esas İrlanda da hava güllük gülistanlık, burda yağması gerek yağmur neden İstanbul'da yağıyor anlamadım gitti :D. Tekrar herkese geçmiş olsun :(. Burdakilere fotoğraf ve videoları gösterince ağızları açık kaldı vallahi.

afet nedeniyle kapalıyız :D
Elektrik gitmişti yeni geldi, şu anda onu arıyorum. Bu arada her an tekrar gidebilir. Rastgele...

Edit: http://futbolcafetv1.org/kanal3.html var şöyle bir şey ama sağlıklı çalışmıyor.
Buldum linki ama bu akşam da Tolga Zengin'in yerine utanmaya devam. :/

Bu arada burada afetin ilk vurgunu yağmur olarak geçti. Hala tetikteyim. Gerçi dolu yağsa da ne yapacağım sanki...

Çok haklısın ki inşaallah olmaz ama ben büyük depremde İstanbul'un haritadan silinebileceğini düşünüyorum maalesef.

Sen bu işin daha içindesin bildiğim kadarıyla. Ama ben yeni yapılan ve çok katlı o bütün binaların depreme dayanıklılığı konusunda şüpheliyim. Gerçi iyileştirme yapılan binalar da ne derece işe yarar hale getirildi o konuda sıkıntılı. Bu mevzularda 99 yılından beri ne kadar yol kat ettik, binalarımız ne kadar sağlamlaştırıldı güncel olarak bir haberini ya da bilgisini bulamıyoruz maalesef.

Deprem olacak, kaçarı yok. Kanun üstünde ilerleme var, 99'a göre denetimler sıkı ama bu para hırsı olduğu sürece yeni yapılan pek çok eve güvenemiyorum açıkçası. Bir de "afet bu afet, Allah'ın gücüne ne olursa dayanmaz" zihniyetinden çıkmadığımız sürece işimiz zor. İstanbul'da kentsel dönüşüm yapılması gereken bir sürü yer varken en canlı yer Anadolu yakasının sahil kesimi. Bina bazında dönüşüm ve rantsal dönüşüm olgularından uzaklaşmamız gerek ama milletin dini imanı para olmuş.

%100 doğru.

Deprem olacak, kaçarı yok. Kanun üstünde ilerleme var, 99'a göre denetimler sıkı ama bu para hırsı olduğu sürece yeni yapılan pek çok eve güvenemiyorum açıkçası. Bir de "afet bu afet, Allah'ın gücüne ne olursa dayanmaz" zihniyetinden çıkmadığımız sürece işimiz zor. İstanbul'da kentsel dönüşüm yapılması gereken bir sürü yer varken en canlı yer Anadolu yakasının sahil kesimi. Bina bazında dönüşüm ve rantsal dönüşüm olgularından uzaklaşmadığımız gerek ama milletin dini imanı para olmuş.
Tam da bu sebepten dolayı hazır olmadığımızı düşünüyorum. Üstelik İstanbul'un nüfusu gün geçtikçe artıyor, merkez bankasını da oraya getiriyorlar. Bütün iş imkanları, kurumlar İstanbul'da toplanıyor ve toplanmaya devam edecek. Artan nüfus ile beraber olası bir depremde ölüm oranları da maalesef artacak. Yine haberlerde ders almadık, canımız yandı v.s gibi lafları duyacağız anlaşılan.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...