Geyik Başlığı 3

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Beyler merak edenler için yeni focus'un ölçüleri belli oldu gibi.. Segmentinin en iyi hacimlerinden birine sahip olduğu için octavia'dan örnek vereceğim.

Yeni focus sedan'da uzunluk 4.650 mm civarında olacak. Mevcut model ise 4.538 mm. Octavia'nın ise 4.659 mm.
Yeni focus sedan'da aks mesafesi 2.698 mm olacak. Mevcut model ise 2.648 mm. Octavia'nın 2.686 mm

Aks mesafesindeki 50 mm ( 5 cm) uzama, iç mekandaki malzemelerin ve dizaynın düzgün seçilmesiyle ( koltuk kalınlığı, konsol uzunluğu v.b ) octavia'yanın hacmine yakın hatta daha fazla diz mesafesi sunabilir. Teknik veriler en azından bunu teoride mümkün kılıyor. Pratikte de dersine iyi çalışırlarsa segmentinin belkide en dar otomobili, en geniş otomobillerinden biri olabilir.
2019-ford-focus-sedan-spy-photo_7.jpg.448fa9310cb26a0ef5595f5e22b993b3.jpg

Yok yahu, o kuvvetin ne olduğunu anladım, ben kelimeye takıldım. İngilizce bir kelimeden aptalca bir şekilde Türkçe'ye çevrilmiş gibi çünkü. Deklare etme gibi mesela :D
Hiç şüphem yok öyledir, bölümün öğretim görevlileri ayrı bi enteresan üniversite ayrı bi enteresan. Hazırlık sınıfı okuyup, bölümde de iki dönem teknik ingilizce aldım fakat dersler baştan aşağı Türkçe işleniyor :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...