Forumda @Gulay vardı. Emin olmamakla birlikte onlarda cnc olması lazımdı. Şu aralar foruma pek uğramıyor ama özel mesaj atıp şansını deneyebilirsin hocam.Gençler CNC kesim yapan var mı aranızda? Veya tanıdığı olan ?
Forumda @Gulay vardı. Emin olmamakla birlikte onlarda cnc olması lazımdı. Şu aralar foruma pek uğramıyor ama özel mesaj atıp şansını deneyebilirsin hocam.Gençler CNC kesim yapan var mı aranızda? Veya tanıdığı olan ?
Çok takılma bu işe be hocam. Tdci ile EGP seni fazla şımartmış, hep ondan oluyor bu hallerin. Al benim fındık kadar arabayı, Zonguldak'ta en az 7 ortalamayla gezersin.Şehir içi ort tüketimi 6.9'dan 5.8'e düşürmeyi başardım. Ort hız ise 20-22 kmh civarı. Yemin ediyorum moralim düzeldi, kendime geldim. Kafayı yiyordum kaç zamandır.
Abi dizele sırf tüketimi her halükarda düşük oluyor diye katlanıyorum. 7 litreye kadar çıkınca hiç bir esprisi kalmıyor insanın morali bozuluyor. Bir de daha önceden böyle bir şey yaşamadığım için ' lan acaba aracın motorunda bir sıkıntı mı var ' durumuna düşüyorum ister istemezÇok takılma bu işe be hocam. Tdci ile EGP seni fazla şımartmış, hep ondan oluyor bu hallerin. Al benim fındık kadar arabayı, Zonguldak'ta en az 7 ortalamayla gezersin.
Yanlışım varsa düzelt de, hatırladığım kadarıyla Zonguldak'ta hava da çok kirli? Temiz hava +5hp, -1lt tüketim yaptırır.Abi dizele sırf tüketimi her halükarda düşük oluyor diye katlanıyorum. 7 litreye kadar çıkınca hiç bir esprisi kalmıyor insanın morali bozuluyor. Bir de daha önceden böyle bir şey yaşamadığım için ' lan acaba aracın motorunda bir sıkıntı mı var ' durumuna düşüyorum ister istemez
Aslen yazın sıkıntı olmuyor. Kurum pisliği olmadığı için hava kirliliği, tıkanma v.s olmuyor. Fakat son 2 ay aşırı nemli gitti, üzerine lastikler de eklenince tüketim hunharca arttı. Şimdi havalar serinleyince, ben de biraz daha dikkatli kullanınca düştü. Normalde tüketime bu kadar takılmazdım ama lanet hükümet yüzünden dizelin litresi 4.60'ı geçti. Sürekli de araba tepesinde olduğumuz için dizelde bile tüketim kasmaya itiyor durumlar.Yanlışım varsa düzelt de, hatırladığım kadarıyla Zonguldak'ta hava da çok kirli? Temiz hava +5hp, -1lt tüketim yaptırır.
Ya daha 2hafta önce dağa çıkıp lastik yakarak inen ben, dün bommboş yolda 70'le yolculuk ettim durdum. Senin kadar takılsam buralarda 4,5 yaktırırım herhalde benim arabaya.Aslen yazın sıkıntı olmuyor. Kurum pisliği olmadığı için hava kirliliği, tıkanma v.s olmuyor. Fakat son 2 ay aşırı nemli gitti, üzerine lastikler de eklenince tüketim hunharca arttı. Şimdi havalar serinleyince, ben de biraz daha dikkatli kullanınca düştü. Normalde tüketime bu kadar takılmazdım ama lanet hükümet yüzünden dizelin litresi 4.60'ı geçti. Sürekli de araba tepesinde olduğumuz için dizelde bile tüketim kasmaya itiyor durumlar.
Dedim ya benzinli olsa, ecoboost ya da tsi motor olsa hiç takılmam. Benzinli araba neticede der geçerim. Ama dizel sarsıntılı, gürültülü, 0-100 arası hantal, bakımı pahalı, dpf'si ayrı dert şusu busu ayrı dert. Böyle olunca insanın elinde 2 şey kalıyor yüksek torkla her yol şartında rahat sürüş ve düşük yakıt tüketimi. Şehir içinde yüksek torkun bir anlamı yok, geriye bir tek düşük tüketim kalıyor. O da elden gidince ben de ' lan niye katlanıyorum o zaman dizele ' diye sorular başlıyor. Dediğim gibi turbo benzinli bir aracım olsa hiç takılmam. Tüketimi artsa başka artıları var der kendimi telkin ederimYa daha 2hafta önce dağa çıkıp lastik yakarak inen ben, dün bommboş yolda 70'le yolculuk ettim durdum. Senin kadar takılsam buralarda 4,5 yaktırırım herhalde benim arabaya.
4.67 den 100 liralık aldık 65 lirası bursaya git gele gitti kaldı 35Aslen yazın sıkıntı olmuyor. Kurum pisliği olmadığı için hava kirliliği, tıkanma v.s olmuyor. Fakat son 2 ay aşırı nemli gitti, üzerine lastikler de eklenince tüketim hunharca arttı. Şimdi havalar serinleyince, ben de biraz daha dikkatli kullanınca düştü. Normalde tüketime bu kadar takılmazdım ama lanet hükümet yüzünden dizelin litresi 4.60'ı geçti. Sürekli de araba tepesinde olduğumuz için dizelde bile tüketim kasmaya itiyor durumlar.
İşletme mezunuyum ama henüz iş yok. İş arıyorum diyebilirim, yakında olacak gibi bakalım.@CenkGs abi senin meslek neydi?
Sorma yahu fiyatlar çok arttı gerçekten insanı dizelde bir sorgulatıyor. Fiyat artıyor, alım gücü artmıyor. Fazladan her litre insana yük oluyor.4.67 den 100 liralık aldık 65 lirası bursaya git gele gitti kaldı 35
GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Arabanın da her yeri masraf yahu.Yakıttan çok masrafı var.Lastiği var,sürtsen en aşağı 300 tl masrafı var,bakımı var,mtvsi var,kaskosu sigortası derken bizim evin 3.çocuğu olduSorma yahu fiyatlar çok arttı gerçekten insanı dizelde bir sorgulatıyor. Fiyat artıyor, alım gücü artmıyor. Fazladan her litre insana yük oluyor.
Maalesef öyle. Bak kış geliyor, kış lastiği almam gerekecek. Petlas'lar 5 seneyi doldurdu artık beton kıvamını aldı. Sıkıntı bu işlerArabanın da her yeri masraf yahu.Yakıttan çok masrafı var.Lastiği var,sürtsen en aşağı 300 tl masrafı var,bakımı var,mtvsi var,kaskosu sigortası derken bizim evin 3.çocuğu oldu
Lastikler köy yolunda parçalandı.Kışı atlatsın ya jant lastik ya da sadece lastik alınacakMaalesef öyle. Bak kış geliyor, kış lastiği almam gerekecek. Petlas'lar 5 seneyi doldurdu artık beton kıvamını aldı. Sıkıntı bu işler
Hep arabadayım deyince acaba işle mi ilgili diye merak ettim deİşletme mezunuyum ama henüz iş yok. İş arıyorum diyebilirim, yakında olacak gibi bakalım.
Bizde araba iş için değil de keyfi kullanıldığı için iş kullanımından aşağı kalmıyor. 2,5 sene olmadı ama 51 bin km'yi geçtiHep arabadayım deyince acaba işle mi ilgili diye merak ettim de
Bizde de öyle araba durmuyor. 2 sene 8 ay geçti 60bine dayandıBizde araba iş için değil de keyfi kullanıldığı için iş kullanımından aşağı kalmıyor. 2,5 sene olmadı ama 51 bin km'yi geçti
Hayırlısı olsun, daha fazla masraf olmasın inşaallahLastikler köy yolunda parçalandı.Kışı atlatsın ya jant lastik ya da sadece lastik alınacak
Alalı 18 ay oldu 29000 km oldu bizim deBizde araba iş için değil de keyfi kullanıldığı için iş kullanımından aşağı kalmıyor. 2,5 sene olmadı ama 51 bin km'yi geçti