Afedersin senin acindan bakmamistim bana gore araba sadece bahsettigin 2 olaydan olusmadigindan bana farkli geliyor olabilir tabi sende haklisin zamanla olusuyor kavramlarYakıtı ve performansına bakarsak bu pek ata benzemiyor![]()
Afedersin senin acindan bakmamistim bana gore araba sadece bahsettigin 2 olaydan olusmadigindan bana farkli geliyor olabilir tabi sende haklisin zamanla olusuyor kavramlarYakıtı ve performansına bakarsak bu pek ata benzemiyor![]()
Belki piyasadaki birçok şirket spec arabadan farklı olduğu için at benzetmesini yapmıştır... @SailorYakıtı ve performansına bakarsak bu pek ata benzemiyor![]()
Yok abi one yigilma yapmiyor izledim videoyu simdi.Şunları incele
Araban ayağını gazdan çektiğinde motor freni yapıyormu. Vitesi kendi kendine düşürüp devir artırıyormu. Öne yığıyormu seni. Motor freni
Ayağını gazdan çektiğin araba deviri aşaği biraz aşaği düşüp hızı aynı devam ediyormu. Öne yığılma olmuyor.
Gaza yüzde 10 15 basınca devir aşaği düşüp hızı ayni koruyormu
Al bu videomu izle. Konuşmamı takip et. Aynısı senin araba yapıyormu..
Şöyle anlatayım manisa sabuncubeli geçidini bilen bilir çok menderesli dik rampa ve yokuşlardan oluşur.Eğimi süzüp kendince vites yükseltip düşürür benimki.Yokuş çok dik ise bunu benim frenim ve eğimden anlıyor.Bir anda 5000 devire çıkartıp motor freni yapıyor.Haa bu şehir içinde de oluyor.Trafik ışığını atlarım diye hız kesmeden gelirim.yetişemezsem sert frende aniden devrini yükseltir beni yavaşlatır.Hafif yokuşlarda da 2000-3000-4000 devire sabitleyip motor freni de uygular.Multidrive-s son çıkan güncellemeli şanzımanı kullanmayan ya da güncel x-tronic kullanmayana garip geliyor ama böyleŞunları incele
Araban ayağını gazdan çektiğinde motor freni yapıyormu. Vitesi kendi kendine düşürüp devir artırıyormu. Öne yığıyormu seni. Motor freni
Ayağını gazdan çektiğin araba deviri aşaği biraz aşaği düşüp hızı aynı devam ediyormu. Öne yığılma olmuyor.
Gaza yüzde 10 15 basınca devir aşaği düşüp hızı ayni koruyormu
Al bu videomu izle. Konuşmamı takip et. Aynısı senin araba yapıyormu..
Abi herkes icin araba kavrami ayni seyi ifade etmeyebiliyor o yuzdende piyasada onca marka ve arac varBelki piyasadaki birçok şirket spec arabadan farklı olduğu için at benzetmesini yapmıştır... @Sailor
Valla kaptanim bendeki Clio ya da millet bu araba mı diyor ama dediğin gibi herkes için araba kavramı farklı olabilir ama benim için clio nun bile ruhu varAbi herkes icin araba kavrami ayni seyi ifade etmeyebiliyor o yuzdende piyasada onca marka ve arac var![]()
Ben 2 kez okudum anlamadim valla cahillik iste bendekiŞöyle anlatayım manisa sabuncubeli geçidini bilen bilir çok menderesli dik rampa ve yokuşlardan oluşur.Eğimi süzüp kendince vites yükseltip düşürür benimki.Yokuş çok dik ise bunu benim frenim ve eğimden anlıyor.Bir anda 5000 devire çıkartıp motor freni yapıyor.Haa bu şehir içinde de oluyor.Trafik ışığını atlarım diye hız kesmeden gelirim.yetişemezsem sert frende aniden devrini yükseltir beni yavaşlatır.Hafif yokuşlarda da 2000-3000-4000 devire sabitleyip motor freni de uygular.Multidrive-s son çıkan güncellemeli şanzımanı kullanmayan ya da güncel x-tronic kullanmayana garip geliyor ama böyle
Abi yas ve tecrube diyelim biz bunaValla kaptanim bendeki Clio ya da millet bu araba mı diyor ama dediğin gibi herkes için araba kavramı farklı olabilir ama benim için clio nun bile ruhu var![]()
Afedersin senin acindan bakmamistim bana gore araba sadece bahsettigin 2 olaydan olusmadigindan bana farkli geliyor olabilir tabi sende haklisin zamanla olusuyor kavramlar
Hocam clio da hangi motor var?Valla kaptanim bendeki Clio ya da millet bu araba mı diyor ama dediğin gibi herkes için araba kavramı farklı olabilir ama benim için clio nun bile ruhu varçunku araba kullanırken zevk alıyorum..
1.5 dci edc var 90 beygir 220 torkHocam clio da hangi motor var?
Madem konuyu actin konusayim o zaman. Butun olay 0 100 demek degildir.bu araba 100 180 de cok can alabilen bir araba. Forumdaki cok fazla kisi ya mazda gitmez odur budur konustu en son sahil yolunda 5 kisi 140 ile tek parmakla viraj dondum. Ve arabadaki herkes bu araba gidiyormus ya oldu. Evet kagit uzerindeki degerler baki ama benim icin hissetirdikleride bambaska. Bir arabayi sadece motor olusturmaz. Sorunsuzlugu onemlidir. Bu konuda mazda zaten kendini kanitlamis durumda. Sitedeki her ankette basi cekmeside birazda bu yuzden.mehmet abide dedi her kose basinda gorebilecegin bir aracta degil kendisi. Tipki volvo alfa subaru gibi biraz butik.gibi gibi cok sey var 2011 de bile c segmentinde donanimda hep ilkleri oynayan bir araba oldu mazda . Bu yuzden benim icin en degerli atAbi keyfin bilir. Yaktığın yakıta acıyorum ondan ve gitmediğini gayet iyi biliyorum. Bir arabayı yapan şey onlar değildir tabii ama büyük bir kısmını motor oluşturduğu kesin.
Zamaninda clio bizi uzdu. Arkadas yeni cikmis hemen gitti aldi falan kirmizisindan ufak bir surtme yasadi boya rengini tutturmak zormus vs baya sorun yasadi1.5 dci var 90 beygir 220 tork
Kırmizi rengi ben de hiç sevmiyorum çok iyi bakmak gerek ve çok cırtlak bir renkZamaninda clio bizi uzdu. Arkadas yeni cikmis hemen gitti aldi falan kirmizisindan ufak bir surtme yasadi boya rengini tutturmak zormus vs baya sorun yasadi
Bakinca cok guzelde bakmasida bi o kadar zordu abi cocuk sac doktu vallahiKırmizi rengi ben de hiç sevmiyorum çok iyi bakmak gerek ve çok cırtlak bir renk
Kaptan senin gaz pedalının dibinde kickdown butonu olabilir. Gazın sonuna kadar basarsan -hatta sonunu da zorlarsan- muhtemelen vitesi küçültecektir. En ilkel otm. şanzımanlar bile yapıyordur bunu. Muhtemelen sollamalarda arabanın hangi viteste olduğundan ziyade trafiğe ve sollayacağın araca konsantre olduğun için vites düşürmeler pek dikkatini çekmiyordur. Sonuçta tk şanzıman, temel amacı konforlu olup kendini hissettirmemek. =)Ben 2 kez okudum anlamadim valla cahillik iste bendekiya benim yakindigim en buyuk nokta dunyanin en sacma anlatimi ile olacak. Sabit bir hizda giderken uzun yolda sollamaya cikacaksam 2 secenegim oluyor . 1 manuel vitese al vites dusur motor cildirsin deviri cevir cevir gec bunda hic sikinti yok 2. Viteste bu sekilde 120 iste 3 ten 4 e gec 200 u gor devam et manuel inanilmaz guzel. Gelelim maalesef otomatige.basiyorum sollayacaksam hemen aninda guc yok. Bunda dsg eksikligi bariz hissediliyor.sonra 2.500 leri gec guc gelsin 7500 e kadar devam. Sacma sapan anlattimda neyse bu saatte bu kadar
Boyanın kalitesinden birde herhalde çabuk soluyormus rengi duyduğum kadariylaBakinca cok guzelde bakmasida bi o kadar zordu abi cocuk sac doktu vallahi
Doktor panpa izledim de pek yeni bişey anlatmiyoduBunu mutlaka izleyin konuşalım
Konforda sikintim yokda sehir icinde diger araclari kullandiktan sonra buyuk tribe giriyorum cidden ya ben ne yapayim diye dusundugu cok oluyorKaptan senin gaz pedalının dibinde kickdown butonu olabilir. Gazın sonuna kadar basarsan -hatta sonunu da zorlarsan- muhtemelen vitesi küçültecektir. En ilkel otm. şanzımanlar bile yapıyordur bunu. Muhtemelen sollamalarda arabanın hangi viteste olduğundan ziyade trafiğe ve sollayacağın araca konsantre olduğun için vites düşürmeler pek dikkatini çekmiyordur. Sonuçta tk şanzıman, temel amacı konforlu olup kendini hissettirmemek. =)